Reiser til Marokko

En reise til Marokko byr på kontrastfylte opplevelser og eksotiske impulser innenfor rimelig flytid fra Norge. Nyt avslappende dager med sol og bad året rundt på All-Inclusive hotell i Agadir eller utforsk enestående gamlebyer (medinaer) og livlige markeder (souk) i Marrakech. Bli med på spennende utflukter i fjell- og ørkenområder og oppleve de mange flotte severdighetene Marokko har å by på. Bestill din neste reise til Marokko med Solfaktor!

Marokko som reisemål 

Marokko ligger i Afrikas nordvestre hjørne og grenser i øst til Algerie og i sør til Vest-Sahara. Nesten vegg i vegg med Kanariøyene. Marokko er stort både i areal og i folketall med sine nesten 30 millioner innbyggere. Marokko har en lang kystlinje mot Atlanterhavet og en mindre mot Middelhavet i nord. Offisielle språk er arabisk, men fransk og til dels spansk er utbredt. Valutaen i Marokko heter marokkansk dirham (MAD), men det er flere steder hvor euro kan benyttes på din ferie.

Marokko ligger i Maghreb-regionen som er en betegnelse for de arabiske landene vest i Nord-Afrika. Området i dagens Marokko har vært bebodd siden paleolittisk tid da Maghreb sies å ha lignet mye mer på en fruktbar savanne enn dagens tørre landskap.
Landet er kontrastfylt med en urgammel og rik historie og er hjemsted til det berømmelige Berberfolket. Her kan du oppleve storslåtte fjell- og ørkenområder, enestående antikke gamlebyer (medina), frodige oaser og fargerike markeder (souk). Samtidig er Marokko velkjent for lange sandstrender, sol og badeliv og spennende utflukter. Du kan velge mellom et hav av reisemål under ferien og man vil definitivt finne noe for enhver smak.

De mest populære destinasjonene på en reise til Marokko er badebyen Agadir som byr på sol og bad hele året. Samt den eksotiske storbyen Marrakech. Selve surfebyen og "den hvite byen" Essaouira er også svært populær. Hovedstaden Rabat er et mindre kjent reisemål og mange velger heller å reise til Marokko sin største by, Casablanca. Andre populære byer er den berømte «blå byen» Chefchaouen og håndverksbyen Fès.

Shoppingutvalget i Marokko er stort og rimelig i de livlige basarene. Her selges alt fra smykker, skinn og lær, tepper, kunsthåndverk, keramikk og mye mer. Men husk å prute – det er en del av spillet mellom deg og selger. Som tidligere fransk koloni har Marokko spor etter fransk kultur. Ikke minst i matveien. Man finner hyggelige kaféer som serverer smakfull kaffe og croissanter, men også et stort utvalg av gode resturanter som serverer spennende matretter fra det nordafrikanske kjøkkenet.

Når er det best å reise til Marokko?

Marokko ligger både ved Atlanterhavet og Middelhavet. Noe som gir ulike temperaturer avhengig av hvor i landet du befinner deg. Store deler av Marokko har middelhavsklima med lange varme somre og milde tørre vintre. Feriebyene langs Atlanterhavet, blant annet kystbyen Agadir, og litt lenger nord Essaouira, er populære reisemål hele året på grunn av sitt behagelige solsikre klima. Marokko er et spennende reisemål på vinterferie. I februar kan du forvente behagelige temperaturer rundt 20 grader, som gjør det til et ideelt tidspunkt å besøke Agadir eller Essaouira.

Innlandet i Marokko og ved foten av Atlasfjellene har mer ekstreme temperaturer med hetebølger på sommeren og kalde vintre med både regn og snø. Innlandsbyen Marrakech bør unngås i juli og august på grunn av ekstrem hete, men er et flott sted å reise til på våren og høsten.

>> Les mer om din reise til Agadir her

>> Les også om restplasser til Marrakech her

>> Les mer om din reise til Essaouira her

Byer og sverdigheter

Opplev Marrakech 
Marrakech er er Marokko sin fjerde største by og ligger ved foten av Atlasfjellene. Byen er berømt for sin labyrintiske gamleby (medina) som er omkranset av en mur og står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du det store markedet (souk) som er Marokko sitt største av sitt slag, og det kjente travle torget, Djemaa el Fna. Andre severdigheter i gamlebyen er Koutoubia-moskeen, Kasbah-moskeen, Saadi-dynastiets mausoleum, Ben Youssef-moskeen og madrasaen. Utenfor gamlebyen finner du kulturhistoriske bygninger og severdigheter som blant annet El Badi-palasset, Bahia-palasset og Almoravid Koubba fra 1117 –gravene til byens syv hellige menn. Med en reise til Marokko vil du få fremvist en bredde av spennende historie.

Blant Marrakech sine nyere severdigheter er Le Jardin Majorelle verdt å nevne. Den franske maleren Jacques Majorelles hage fra 1924. I tillegg til hagen finner du også to museer i Marrakech som er viet berbernes kultur og historie, moteskaperen Yves Saint-Laurents virksomhet samt et islamsk kunstsenter.

Opplev Agadir

Med 300 solskinnsdager i året er det ikke rart at Agadir er et av de mest populære reisemålene i Marokko for sol og strandliv. Den langstrakte strandpromenaden i Agadir inviterer til vannsportaktiviteter, bading og late dager i sola. Her finner du også spisesteder og strandbarer. I tillegg til sol og bad kan du ta og besøke den historiske festningen, Kasbah Agadir Oufella, som gir panoramautsikt over Agadir og havet. Det er også en opplevelse å ta turen til Agadir sitt største marked, Souk El Had. Her finner du alt av keramikk, suvenirer, lokale håndverksgaver og tekstiler. Agadir frister også med førsteklasses golfbaner med spektakulær utsikt.

Opplev Essaouira

Essaouira, med sin langstrakte strand, inviterer til deilig og avslappende strandliv. Essaouira er svært populært også for surfere og vannsportentusiaster.  Kyststripen har særskilte gode bølge- og vindforhold og spesielt om vinteren lokkes surfere til Essaouira.
Essaouira kan også skilte med sin medina. Denne står på UNESCO-verdensarvliste og her opplever du en forførende atmosfære med smale gater, fargerik souk (marked), historiske bygninger og lokale håndverksbutikker.
Fiskehavnen i Essaouira er også vel verdt et besøk eller du kan la deg friste med en kameltur langs stranden eller de nærliggende sanddynene.

Opplev Aït-Ben-Haddou 
Aït-Ben-Haddou ligger i Ouarzazate-provinsen og er en befestet by langs den gamle karavaneruten mellom Sahara og Marrakech. Som et ledd i de transsahariske handelsrutene. Byen er berømt for sine historiske bygninger og vakre kasbaher (en type medina eller festning). Det har gjort byen til en scene i mange berømte filmer. Herunder filmer som “Sodom and Gomorrah”, “Jesus of Nazareth”, “The Man Who Would Be King”, “Marco Polo”, “Gladiator”, “Kingdom of Heaven”, “Babel” og “Prince of Persia”.

Opplev Casablanca og Hassan II-moskeen
Storbyen Casablanca ligger ved Atlanterhavet og er Marokko sin største by. Kun 30 kilometer sørøst for byen ligger landets største flyplass. Selv om Rabat er Marokko sin politiske hovedstad er Casablanca byen med landets viktigste finanssenter og hjemstedet for Marokko sin hovedhavn. En av de største kunstig anlagte havnene i verden.

Blant byens severdigheter er Parc de la Ligue Arabe, som er den største parken i byen. Casablanca katedral som ikke lenger er i bruk, men som fremdeles er åpen for besøkende. Det er også verdt å besøk den gamle bydelen (medina) selv om den ikke har helt den samme statusen som medinaene i Marrakech og Fes. I Vesten er Casablanca også kjent for tittelen på en av filmhistoriens mest berømte filmer. Den amerikanske filmklassikeren fra 1942 som forestiller Casablanca under andre verdenskrig med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i hovedrollene.

Hassan II-moskeen
Casablancas største attraksjon og severdighet er Hassan II-moskéen. Den ble åpnet i 1993 og er den største moskéen i Marokko, samt en av de største i Afrika. Bønnehallen rommer 25.000 mennesker og ytterligere 80.000 mennesker får plass på torget utenfor moskéen. Moskeen består hovedsakelig av marmor og ligger på et platå ut mot Atlanterhavet. Marokko besitter da den høyeste moskéen i verden med et minaret på hele 210 meter. Noe som tilsvarer en 60 etasjers bygning.

Opplev Meknès 
Meknès ligger i den sentrale nordlige delen av Marokko, på et platå 50 kilometer sørvest for byen Fès. Det er en av Marokko sine fire kongebyer og var Marokko sin hovedstad fra 1672 til 1727. I dag er byen delt i to atskilte deler av elven Boufekrane. Gamlebyen (medinaen) og den moderne bydelen Ville Nouvelle. En av byens største severdigheter er Bab al-Mansour-porten fra 1732 som ligger på torget i medinaen og står på UNESCOs verdensarvliste. Flere av portens søyler stammer opprinnelig fra den romersk-antikke byen Volubilis som ble regnet for å være hovedstad i det romersk-berberiske kongedømmet Mauritania. Ruinene etter Mauritania kan fortsatt beundres i utkanten av byen.

Fly og hotell i Marokko

Det er enkelt å reise til Marokko fra Norge. Du kan fly direkte fra Gardermoen med flere europeiske flyselskaper og flytiden til Agadir og Marrakech er i underkant av 5 timer. Du kan også bestille pakkereiser med fly og hotell inkludert til flere steder i Marokko. Man velge mellom flere hundre hoteller. På enklere hoteller kan ofte engelskkunnskaper og service være variabel, men de siste årene har også flere luksuriøse femstjernershoteller åpnet. Se gjerne etter gode hoteller da det ofte er gunstige priser på disse. Nordmenn trenger ikke visum for reise til Marokko. Solfaktor hjelper deg å finne de beste alternativene som passer best for din reise til Marokko!Reisemål i Marokko

 • Marrakech
  223 hoteller
  Besøk Marrakech og opplev byens fascinerende blanding av gammelt og nytt. Utforsk markedene, palassene og de smale gatene i den gamle festningsbyen, før du rykker videre til gallerier, barer og restauranter nede i den nye bydelen.
 • Agadir
  54 hoteller
  Agadir er takket være sin flotte, nesten seks kilometer lange sandstrand, Marokko sin mest populære badeby. Her kan du lett fordrive det meste av ferien din med å nyte solen i den bløte sanden, kun avbrutt av resturantbesøk og shopping på det ... store markedet. Men Agadir er også et godt utgangspunkt for utflukter Les mer
 • Essaouira
  10 hoteller
  Essaouira er en sjarmerende fiskerby på Marokkos Atlanterhavskyst, som har klart å bevare svært mye av sin opprinnelige atmosfære fra tiden da byen var et viktig bindeledd mellom Afrika og Europa. Det kan du blant annet oppleve i den fargerike medina.

Populære hoteller i Marokko

Marokko, Agadir
9,0
Fantastisk
502 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Marokko, Marrakech
8,8
Meget bra
529 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Marokko, Marrakech
9,2
Fantastisk
1790 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 7 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi