Reiser til Machico

Det moderne Machico er både et populært reisemål og en travel fiskehavn. Her finner du fine rullestein- og sandstrender som egner seg godt for både soling og bading.

Det var i Machico de første oppdagerne gikk i land i 1419

Machico regnes som den eldste byen på øya og var hovedstad fra 1440 til 1496. Byen ligger i en naturlig bukt ved utløpet til elva med samme navn, og er i dag den tredje største byen i antall innbyggere.

Machico er en historisk by, og i kirken fra 1400-tallet kan du se en statue av Jomfru Maria som ble gitt som gave fra kong Manuel den første. I sentrum kan du også finne rester av 2 fort som ble bygget for å beskytte byen mot sjørøvere. Det ene er i dag turistkontor og kulturminne mens det andre er i privat eie etter å ha vært kolerasykehus i mange år.

Øst for byen ligger fjelltoppen Pico do Facho, Fakkeltoppen. I historisk tid ble det tent varselbål på denne toppen ved piratangrep. Hvert år, siste søndag i august, blir det feiret “Det hellige sakramentes fest” med opptog og bålbrenning fra denne varden.

Det moderne Machico er både et populært reisemål og en travel fiskehavn. Her finner du fine rullestein- og sandstrender som egner seg godt for både soling og bading.

Ved et besøk til Sao Roque kapellet kan du beskue de berømte maleriene på keramiske fliser fra 1600-tallet. Utenfor byen mot øst ligger Canical med sitt hvalfangstmuseum. Hvalfangst opphørte i 1981 og samtidig ble havområdene langs kysten gjort om til marin nasjonalpark, til glede for alle dykkere. Machico er helt klart et roligere feriealternativ enn Funchal, og området er et utmerket utgangspunkt for vandring i en praktfull natur og hvor turløypene er lagt i gamle vanningsrenner.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Machico