Reiser til Calheta

Calheta er en malerisk liten landsby med to små nydelige sandstrender som ligger godt beskyttet av en molo. Byen har et nytt kunstsenter hvor det holdes kunstutstillinger og konserter året rundt.

Calheta ble grunnlagt i 1430 og var et av de første stedene som sjøfarere okkuperte

Calheta er en malerisk liten landsby med to små nydelige sandstrender som ligger godt beskyttet av en molo. Småbyen er omkranset av klippevegger og frodig vegetasjon hvor bebyggelsen klorer seg fast på smale terrasser ned stupbratte fjellsider. Havet utenfor er kjent for de mange ulike artene av fisk.

Calheta ble grunnlagt i 1430 og var et av de første stedene som sjøfarere okkuperte. I byen og omegn kan du se og besøke flere historiske kirker.

På en klippe ut mot havet finner du Centro das Artes Casa das Mudas, det nye kunstsenteret hvor det holdes kunstutstillinger og konserter året rundt. En annen severdighet du kan besøke og få omvisning på er på den gamle sukkerrørsfabrikken som ble grunnlagt i 1901. Den er viden kjent for sin produksjon av sukkerrørs- honning og rom.

Området er også mye brukt av paraglidere.

Calheta er et fortryllende feriested som ligger på den sørvestlige siden av Madeira, og er velsignet med massevis av Madeiras naturskjønnhet som har gjort øya så populær. Den spektakulære naturen gjør det til et ideelt reisemål for en aktiv ferie, uansett om du drar på vandreturer langs havet i de bratte fjellene eller ned til de grønne dalene.

For dem som er på utkikk etter eventyr på havet, er det en rekke muligheter for aktiviteter på og i vannet, blant annet hvalsafari, båtturer, snorkling og dykking.

Feriestedet har dessuten noen av øyas eneste gylne sandstrender. Sanden ble importert fra Marokko og den gir en skarp kontrast til den vulkanske svarte sanden som dekker det meste av kysten. I Calheta er det også et godt utvalg av barer, restauranter og en marina.

Spisesteder: Calheta har et godt utvalg av restauranter som serverer nyfanget fisk og skalldyr og lok delikatesser.

Til vannsport-entusiaster: Uansett om du vil ro i kano ved stranden, prøve windsurfing eller kjøre på vannski, er det gode muligheter i Calheta.

Strender: Calheta har den ene av to gylne sandstrender på hele Madeira.

 

Severdigheter og opplevelser i Calheta

Calhetas strender er omgitt av klipper som beskytter dem mot havets elementer. Strendene har fantastiske fasiliteter, blant annet omkledningsrom og toaletter samt en bar som byr på forfriskninger mens du slapper av i solen. Ved strendene bys det på en bred vifte av vannsportsfasiliter; kano, windsurfing og seilas.

Hvis du vil utforske litt av Calhetas historie er sukkermøllen verdt et besøk. Her kan du blant annet prøve noen av stedets aguardent og melasse. 

Casa das Mudas kunstsenter er også et interessant sted å besøke og er Madeiras største kulturelle senter. Senteret har verker av Dali og Sir Francis Bacon og holder regelmessige teater- og danseforestillinger i sitt auditorium.

Fra senteret er det også en fantastisk utsikt ut over Calheta som ligger nedenfor. Terrenget omkring Calheta er ideelt til fotturer og du kan finne fantastiske utsiktspunkter fra bakkene og dalene i området. Byen har et veldig godt utvalg av restauranter og på hovedgaten, som fører ned til stranden, er det noen deilige fiskerestauranter hvor det serveres fersk fisk og skalldyr. Blant annet lager de cataplanas; en tradisjonell portugisisk spesialitet som serveres med kald hvitvin eller en shandy.

Vær og klima

Madeiras klima ligner det som finnes rundt Middelhavet, eller i det kystnære California. 

Øya har milde vintre og generelt varme og solrike somre. Havet modererer klima, så man opplever nærmest aldri ekstrem varme (eller kulde) på øya. 

Vintermånedene er litt våtere, særlig i fjellområdene, men periodene med mye nedbør varer typisk bare en dag eller to av gangen. Om vinteren er det normalt 5-6 timers solskinn om dagen og på sommeren kan det være opptil 8 timer.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Calheta