Reiser til Calheta

Calheta er en malerisk liten landsby som ligger godt beskyttet av en molo. Byen var et av de første stedene der sjøfarere gikk i land, og i byen og området utenfor kan du se og besøke flere historiske kirker som ble oppført i tiden etter deres landgang. På en klippe ut mot havet ligger det moderne kunstsenteret Centro das Artes Casa das Mudas, der det holdes kunstutstillinger og konserter året rundt. 

Calheta ble grunnlagt i 1430 og var ett av de første stedene sjøfarerne oppdaget

Småbyen er omkranset av klippevegger og frodig vegetasjon, og bebyggelsen klorer seg fast på smale terrasser som ligger i stupbratte fjellsider. Havet utenfor er kjent for sine mange ulike fiskearter.

Calheta er et fortryllende feriested som ligger på den sørvestlige siden av Madeira, og er velsignet med massevis av Madeiras naturskjønnhet som har gjort øya så populær. Den spektakulære naturen gjør Calheta til et ideelt reisemål for en aktiv ferie, uansett om du drar på vandreturer langs havet i de bratte fjellene eller ned til de grønne dalene.

En annen severdighet som er verdt å besøke og få omvisning på er på den gamle sukkerrørsfabrikken i Calheta som ble grunnlagt i 1901 og er viden kjent for sin produksjon av sukkerrør, honning og rom.

I Calheta ligger én av Madeiras to gylne sandstrender. Sanden ble importert fra Marokko og danner en skarp kontrast til den vulkanske, svarte sanden som dekker det meste av kysten. I Calheta er det også et godt utvalg av barer, restauranter og en marina.

For dem som er på utkikk etter eventyr på havet, er det en rekke muligheter for aktiviteter på og i vannet, blant annet hvalsafari, båtturer, snorkling og dykking. Vannsportsentusiaster kan padle i kanoer, prøve windsurfing og stå på vannski utenfor stranden. 

Calheta har et godt utvalg av restauranter som serverer ferskfanget fisk og skalldyr og lokale delikatesser.

Severdigheter og opplevelser i Calheta

Calhetas strender er omgitt av klipper som beskytter dem mot de største bølgene fra havet. Strendene har fantastiske fasiliteter, blant annet omkledningsrom, toaletter og en bar der du kan handle forfriskninger mens du slapper av i solen. 

Hvis du vil utforske litt av Calhetas historie er sukkermøllen verdt et besøk. Her kan du blant annet prøve noen av stedets aguardent og melasse. 

Kunstsenteret Casa das Mudas er et spennende sted å besøke og regnes for å være Madeiras største kulturelle senter. Senteret har verker av Dali og Sir Francis Bacon og holder regelmessige teater- og danseforestillinger i sitt auditorium.

Fra kunstsenteret er det også en fantastisk utsikt ut over Calheta, som ligger nedenfor. Terrenget omkring Calheta er ideelt til fotturer og du kan finne fantastiske utsiktspunkter fra bakkene og dalene i området. Byen har et veldig godt utvalg av restauranter på hovedgaten som fører ned til stranden, herunder flere flotte fiskerestauranter der det serveres fersk fisk og skalldyr. Blant annet tilbereder man cataplanas, som er en tradisjonell, portugisisk spesialitet som serveres med kald hvitvin eller en shandy.

Vær og klima

Madeiras klima ligner det som finnes rundt Middelhavet og i det kystnære California. 

Øya har milde vintre og generelt varme og solrike somre. Havet modererer klimaet, slik at man sjelden opplever verken ekstrem varme eller kulde på øya. 

Vintermånedene er litt våtere, særlig i fjellområdene, men periodene med mye nedbør varer typisk bare én eller to dager av gangen. Om vinteren er det normalt 5-6 timers solskinn om dagen, mens sommeren byr på opptil 8 timer sol hver dag. 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Calheta