Reiser til Alvor

Alvor er godt likt av ferierende familier med godt utbygd infrastruktur og små avstander fra bosteder til bykjerne. Dessuten er sandstranden barnevennlige og langgrunn.

Portugisisk sjarm i Alvor

Fiskerlandsbyen Alvor har bevart sin portugisiske sjarm. Her er tempoet rolig og gjenspeiler naturområdene ved utløpet av elva med samme navn. På midten av 1700-tallet ble store deler av dette området totalt ødelagt av et stort jordskjelv.

Alvor er populært blant ferierende familier med godt utbygd infrastruktur og små avstander fra bosteder til bykjerne. Dessuten er sandstrendene barnevennlige og langgrunne, med flere typer vannsport å velge mellom.

Alvor er en av de mest stemningsfulle små feriebyene i Algarve. Den lille fiskerlandsbyen, som ligger ved munningen av Rio Alvor, er akkuratt som resten av Algarvekysten et populært reisemål, spesielt takket være det solrike, milde klimaet og de fantastiske strendene. Men utover dette byr Alvor på sjarmerende, smale gater med utallige små butikker og fortausrestauranter, samt ikke minst en flott promenade langs elven. Her kan du også slå deg ned på en restaurant med en forfriskning eller en benk og bare nyte den vakre utsikten over de mange lystbåtene, som ligger for anker og vugger, samt de små fiskebåtene på vei inn med dagens fangst. 

Det store jordskjelvet i 1755, som rammet den portugisiske hovedstaden Lisboa hardt, ødelagte også store deler av Alvor. Tross fraværet av historiske severdigheter vil du enkelt fornemme at Alvor ikke bare er en ferieby, som er etablert i nyere tid av smarte spekulanter. Faktisk kan byens opprinnelse spores helt tilbake til romertiden, når den ble etablert som en fiskerihavn, Portus Hannibalis. Under maurernes herredømme ble byen (som da ble kalt Albur) ytterligere befestet. I dag er de eneste synlige sporene av fortidens storhet, ruinene av maurernes Castelo de Alvor, som i dag ikke består av mye mer enn noe få murrester. 

Praia do Alvor og utfluktsmål

Stranden, Praia do Alvor, som ligger innenfor gåavstand, vil til tross for den hyggelige bysentrum for de fleste besøkende være høydepunktet under en reise til Alvor. Det er en bred strand med fin sand, som bortsett fra noen få strandbarer og restauranter stort sett ikke har bebyggelse. Selv i høysesongen er det derfor ikke vanskelig å finne seg et sted å slå seg ned i den bløte sanden. I den østlige delen av den omtrent 3,5 km lange stranden kan du se noen av de vakre klippeformasjonene, som er så karakteristiske for Algarvekysten. 

Selv om det naturlige omdreiningspunktet for en ferie i Alvor er den flotte sandstranden, er det også mange andre tilbud i regionen. Det inkluderer for eksempel handelsbyen Portimão og populære badeland. Trenger du flere innkjøpsmuligheter enn de du finner i selve Alvor, er nettopp Portimão rundt 6 km mot øst et godt utfluktsmål. 

Praia do Alvor er med sine fredfylte atmosfære perfekt til en avslappende ferie med familien. Synes du likevel en kveld at det skal skje litt mer, ligger den mer livlige feriebyen Praia da Rocha bare en kort busstur lenger øst langs kysten. Det er også mulig å dra på en utflukt til f. eks. Silves eller Lagos med buss, selv om det kan være en fordel å ha en leiebil. Med en bil til rådighet kan du lettere utforske regionens andre innbydende strender og attraksjoner i Algarves bakland. 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Alvor

Populære hoteller i Alvor

Portugal, Algarve, Alvor
  • Nærmeste flyplass: 75 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Alvor
  • Nærmeste flyplass: 75 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Alvor
  • Nærmeste flyplass: 75 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)