Reiser til Medulin 

Ta turen til den sjarmerende kystbyen Medulin i Kroatia. Her kan du oppleve storslått natur, avslappende strandliv og rik kulturhistorie. Bestill en billig reise til Medulin med Solfaktor!

Medulin som reisemål

Medulin er en kystby i den sørlige delen av halvøya Istria nord i Kroatia. Det er et attraktivt reisemål kjent for sine flotte strender som inviterer til avslappende dager ved Adriaterhavet. Feriestedet passer like godt for familier som reiser med barn, par og venner.

Attraksjoner og aktiviteter i Medulin

Medulin tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for hele familien. Utforsk Medulin sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater, lokale butikker og hyggelige atmosfære. Her kan du oppleve autentisk kroatisk kultur og historie og det er også verdt å besøke arkeologiske steder som Vižula-halvøya med romerske ruiner.

Istria har en lang historie og rekke historiske severdigheter å by på. Rett nord for Medulin ligger Pula og her finner du det ikoniske landemerket og velbevarte romerske amfiteateret, kjent som Paula Arena, hvor du kan utforske antikkens historie og kultur. Med en tur til Porec kan du besøke den kjente attraksjonen Euphrasius-basilikaen, som står på UNESCO-verdensarvliste. Attraksjonen skilter med sin spesielle mosaikk fra bysantinsk tid og en imponerende arkitektur. Et besøk til Rovinj byr på imponerende attraksjoner. Den mest ikoniske attraksjonen er St. Euphemia-katedralen med sitt 57 meter høye kirketårn fra 1600-tallet som gir panoramautsikt over byen og Adriaterhavet

Mange turister besøker Medulin på grunn av byens strandliv. Den langgrunne Bijeca-stranden er den mest kjente i byen og den er ideell for barnefamilier med solsenger, parasoller og flere fasiliteter. En annen populær strand er Alba Chiara Beach som byr på en avslappet atmosfære og krystallklart vann ideelt for snorkling og dykking. Her finner du også fasiliteter og strandbarer, samt vannsportsaktiviteter som jetski, kitesurfing og pedalbåter.

Istria har en flott kombinasjon av natur, strender og ulike badeplasser. Avstandene er korte og det kan være spennende å besøke flere strender. Plava Laguna Beach (den blå lagune) i Porec er også populær blant turister og tilbyr et annerledes og roligere strandliv. På innsiden av halvøya, innerst i bukta, ligger byen Opatija. En av de mest populære aktivitetene her er en spasertur langs den lange Lungomare-promenaden. Det gir praktfull utsikt over Adriaterhavet og tar deg forbi vakre parker og historiske bygninger.

Det er også anbefalt å besøke Kamenjak National Park som ligger i nærheten av Medulin. Nasjonalparken byr på flotte naturopplevelser med en fantastisk kystlinje og flotte stier for fotturer og sykling. Det kan også være en flott opplevelse å ta en tur til Park Angiolina i Opatija. Dette er en populær park langs kysten, nesten som en botanisk hage, med et mangfold av eksotiske planter.

Fra Medulin kan du også bli med på båttur til nærliggende øyer. Det er også verdt å merke seg at fra Rovinj går det en daglig ferge til Venezia.

Når er det best å reise til Medulin?

I sommermånedene mellom juni og august er det høysesong i både Kroatia og i Medulin og mange turister besøker denne byen da. I denne perioden er det høye temperaturer rundt 30 grader og det er ideelt for deg som søker sol og bad. Våren og høsten er også et flott tidspunkt å besøke Medulin, spesielt om du ønsker å styre unna de største folkemengdene. I disse overgangsperiodene er det fortsatt behagelige temperaturer som er ideelt på sightseeing og naturopplevelser. 

Matopplevelser og uteliv i Medulin

Matopplevelsene i Medulin er en viktig del av reisen og her vil du kunne oppleve regionen Istria sine mange smaker. Sesongbaserte råvarer og fersk sjømat er en viktig del av matkulturen og på byens lokale markeder kan du kjøpe ferske produkter som ost, olivenolje, honning og vin. Medulin tilbyr et variert utvalg av spisesteder fra matboder til koselige tavernaer og elegante restauranter. Selv om kroatiske smaker og tradisjonelle retter dominerer på menyen, vil du også finne internasjonale retter fra flere verdenshjørner. 

I sommermånedene er nattelivet i Medulin livlig og variert. Besøkende kan forvente nattklubber og barer som holder det gående hele natten og strandfester som skaper en festlig atmosfære i byen.

Fly og hotell i Medulin

Det er enkelt å komme seg til Medulin fra Norge. Det går direktefly til den nærmeste flyplassen i regionen, Pula Flyplass (PUY), og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 2 timer og 50 minutter. Taxi er den raskeste måten å komme seg fra flyplassen til Medulin og turen tar vanligvis rundt 20-30 minutter. Det er også bussforbindelser som knytter Pula flyplass til Medulin, men det innebærer bussbytte på bussterminalen i Pula. Dette alternativet er rimeligere, men det tar vanligvis lengre tid. Hvis du foretrekker mer fleksibilitet til å utforske Istria-regionen i eget tempo kan du vurdere å leie bil på flyplassen.

I Medulin finner du en rekke overnattingsalternativer. Her kan du velge mellom store all-inclusive hotell, små leilighetshoteller og koselige feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Medulin og Kroatia

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Medulin

Populære hoteller i Medulin

Kroatia, Istria, Medulin
8,8
Meget bra
1114 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Istria, Medulin
9,3
Fantastisk
941 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Istria, Medulin
8,1
Meget bra
597 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)