Reiser til Kolymbia

Kolymbia ligger på østkysten av Rhodos og omtrent midt mellom øyas største reisemål, Rhodos by, og Lindos, men er i motsetning til disse to stedene kun en landsby med under 500 faste innbyggere. Om sommeren får befolkningen derimot selskap av solhungrige feriegjester fra nær og fjern, som reiser hit for å nyte den avslappede atmosfæren og ikke minst byens nydelige strand.

Den barnevennlige stranden som ligger i den lille bukten ved Kolymbia består av både sand og rullestein, og vannet utenfor er som regel krystallklart og egner seg perfekt til snorkling. Det finnes utleie av solsenger og parasoller, men du kan selvsagt brette ut et badehåndkle i sanden. Ikke langt fra stranden finner du små tavernaer og strandbarer der du kan kjøpe deilig, kald drikke. 

Hvis du allerede kjenner Rhodos, vil du gjerne bemerke deg at Kolymbia ikke minner om de eldre landsbyene på den greske Middelhavsøya. Dette kommer av at Kolymbia ble grunnlagt under navnet San Benedetto i 1935, mens øya var besatt av italienerne. Byen ble anlagt som en modelby til landbruksformål, og det var først nesten tre tiår senere, i 1961, at landsbyen fikk sitt nåværende navn. På starten av 1980-tallet startet man å omgjøre landsbyen til en ekte ferieby ved å gjøre om noen av gårdene til boliger.

Restauranter og natteliv

I dag ligger det et godt utvalg av hoteller og ferieleiligheter i Kolymbia, som også er kjennetegnet ved sin vakre, lange allé av eukalyptustrær. Langs alleen kan du besøke adskillige butikker som selger souvenirer, strandutstyr og lokale varer som keramikk, vin og olivenolje. Her finner du også et overskuelig, men fint utvalg av tavernaer og restauranter. På de varme sommerkveldene oser det av liv i området når feriegjestene slår seg ned for å nyte greske delikatesser. 

Det  finnes også noe natteliv og noen få barer, men Kolymbia er først og fremt et fredelig reisemål som besøkes av eldre par og familier. Dette har bidratt til å gi byen en deilige, tilbakelent stemning.

Utflukter

Hvis du først og fremst ønsker å nyte en avslappende badeferie, finner du alt du måtte trenger i Kolymbia. Hvis du bestiller en billig reise til Kolymbia her hos Solfaktor, vil du også ha et godt utgangspunkt for å utforske mer av Rhodos. Det finnes gode bussforbindelser til for eksempel Rhodos by og Lindos, som utover historiske severdigheter også byr på et mer allsidig natteliv, familievennlige fornøyelser og shoppingmuligheter.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kolymbia

Populære hoteller i Kolymbia

Hellas, Rhodos, Kolymbia
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Kolymbia
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Kolymbia
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)