Reiser til Faliraki

Faliraki ligger på østkysten av Rhodos med en 4 km lang sandstrand som anses å være den beste på hele øya. Her er det krystallklart vann og perfekte forhold for strandelskere!

Faliraki er en tidligere fiskelandsby ca 12 km sørøst for Rhodos by.

Faliraki ligger på østkysten av Rhodos med en 4 km lang sandstrand som anses å være den beste på hele øya. Her er det krystallklart vann og perfekte forhold for strandelskere!

Inne i Faliraki sentrum er det mye liv i høysesongen, og mange festglade ungdommer reiser hit. Her er det flust av aktiviteter og fornøyelser som f.eks strikkhopp, vannfall, vannjet osv. Det er også et rikt utvalg av restauranter, barer og diskotek langs strandpromenaden. For et mer behagelig tempo kan det lønne seg å bo utenfor sentrum. Her er det mye roligere og det er en hyggelig atmosfære om man ønsker en fin kveld på byen.

Faliraki er berømt for sine strandfasiliteter. Om dagen strømmer byens strandgjester til den 4 km lange strekningen av gylden sand og varmt badevann. Denne livlige stranden har alt du trenger for å oppleve en perfekt gresk solskinsferie - hav, sand, vannsport og strandbarer. Masse strandbarer! 

Faliraki er Rhodos` reisemål nummer en når det kommer til strandbarer, nattklubber og feststemnining, men samtidig er byen ideel for en klassisk gresk strand- badeferie for par, single eller familier. Hvis barna kjeder seg er det et valg av aktiviteter både i og rundt byen, som f.eks. badeland i verdensklasse eller båtturer fra den naturskjønne havnen for å utforske den vakre kystlinjen. Når solen går ned i Faliraki, tennes neonlysene i den kjente Bar Street og Club Street og drar byens festglade feriegjester til seg. 

Været

Du kan etterlate paraplyen din hjemme når du reiser på ferie til Faliraki, for her skinner solen som regel fra mai til oktober og det er ikke mange skyer på himmelen. De gjennomsnitlige dagstemperaturene ligger på rundt 20 grader i begynnelsen av feriesesongen, og på rundt 25-30 grader i høysesongen i juli og august. 

Feriegjester med småbarn og de som primært reiser til Rhodos for å dra på sightseeing, foretrekker kanskje de mildere temperaturene før og etter høysesongen, hvor det også er enda lettere å finne en billig ferie på stedet. 

Familieferie 

Faliraki tiltrekker også familier, spesielt de som leter etter en bred sandstrand med rent, lavt vann, hvor barna kan bade i sikkerhet. Det er en rekke fremragende familiehotell i Faliraki. Og med en av øyas beste badeland tett på, et det fasiliteter for alle aldre på dette spennende feriestedet. 

De mer rolige hotellene, som har mer fokus på familier, er for det meste plassert i utkanten av feriestedet, mens sentrum av byen byr på mange studio- og ferieleiligheter, men også hoteller med b&b eller halvpensjon. 

Severdigheter og opplevelser 

Afandou 

Den livlige landsbyen Afandou er fylt med tradisjonel sjarme. Den er også hjemsted for den lengste stranden på øya, og som ligger kun en lett 10 minutters reise fra Faliraki. Hvis du kan rive deg løs fra stranden for en stund, har den livlige landsbyen alt fra tradisjonelle håndverkbutikker til familiedrevne tavernaer. Et deilig sted å få en smak av det autentiske greske landsbylivet på. 

Kolymbia 

Litt lenger sør finner du det fredelige feriestedet Kolymbia. Her kan du slappe av på ikke ferre enn tre vakre strender, alle med gode vannsportsfasiliteter. Når solen går ned, kan du trekker deg tilbake for å nyte noen tradisjonelle greske retter og et glass ouzo. 

Rhodos by

Øyas hovedstad, Rhodos by, kan nås med en vanntaxi eller en buss på ca. 20 minutter - valget er ditt. Gå direkte til den gamle bydelen med sine middelalderlige gater og sitt storslåtte palass, som er erklært verdensarv av UNESCO. Eller gå ned til havnen for å se den imponerende gamle bronsestatuen, Colossesus av Rhodos, og fiskebåtene, mens du nyter en forfriskende drink. Byen har også noen fantastiske strender og et trendy nattliv. 

Faliraki Water Park 

Hvis du er på utkikk etter et underholdningstilbud for hele familien, da kan det anbefales å dra på en dagstur til et av de største badelandene i Europa, Faliraki Water Park. Dette enorme badelandet byr på en nesten uendelig rekke med aktiviteter og fasiliteter for både store og små. Spesielt de små barna vil elske piratskipet og vannspillet. Parken har også masse av liggestoler, snackbarer, butikker og livreddere. 

Falirakis strender 

Falirakis 4 km lange strand er utstyrt med masse liggestoler, paraplyer og strandkafeer. Du finner alle tenkelige vannsportsfasiliteter, og hvis du trenger litt variasjon så finner du andre deilige strender i nærheten, som f.eks. Antony Quinn Bukten, som er en av de mest populære, og Nabo Ladiko stranden, som er litt større og spesielt populær blandt snorklere og dykkere. 

Hvis du vil sole deg og svømme i fred og ro uten alt for mange strandaktiviteter og vannsportsfasiliteter, da kan det anbefales å gå forbi havnen og slå deg ned ved Kathara-buktens roligere kyster. 

Mat og drikke 

Faliraki har hundrevis av muligheter når det kommer til å spise ute. Uansett  om du leter etter billige steder med solid, lokal mat eller litt dyrere steder til en god romantisk middag, er det noe for alle. Du vil finne alt fra billige greske tavernaer til barnevenlige pizzarier og havnefrontens eksklusive fiskeresturanter. 

Prøv lokale godbiter som f.eks. fylte blekksprut og grillet sardin, eller den smakefulle moussaka eller klassikeren souvlaki. Hvis du har en søt tann, bør du sørge for å prøve den lekre baklavaen og de greske donutsene. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Faliraki

Populære hoteller i Faliraki

Hellas, Rhodos, Faliraki
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Faliraki
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Faliraki
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)