Reiser til Faliraki

Besøk den populære badebyen Faliraki på Rhodos i Hellas. Her kan du nyte deilig strandliv med moderne fasiliteter og et yrende natteliv. Bestill en billig reise til Faliraki med Solfaktor!

Faliraki som reisemål

Faliraki er en populær badeby på den nordøstlige kysten av Rhodos i Hellas. Byen ligger omtrent 14 km sør for Rhodos by og nord for feriesteder som Kolymbia og Lindos. Det er et attraktivt reisemål for både familier, par og vennegrupper som ønsker en tur til syden med sol og bad i en livlig atmosfære på Rhodos.

Attraksjoner og aktiviteter i Faliraki

Hellas er kjent for sol og bad og det er også hovedattraksjonen i Faliraki. Byens lange, brede sandstrand er på rundt 4 km og inviterer til deilig strandliv for hele familien. Stranden anses av mange for å være den flotteste på hele Rhodos. Her finner du moderne fasiliteter som solsenger, parasoller og strandbarer, samt gode muligheter for vannsport som jetski, parasailing og vindsurfing. En kort kjøretur sør for Faliraki ligger Anthony Quinn Bay, en yndet bukt omgitt av frodig natur, steinformasjon og krystallklart vann. Her er det ideelt å snorkle og nyte sol og bad i rolige omgivelser. Reiser du med barn er det populært å besøke et av Europas største badeparker- Faliraki Water Park. Det er en vannpark med et bredt utvalg av vannsklier, basseng og morsomme aktiviteter for både store og små.

Det er verdt å besøke Kalithea Springs som ligger ca 15 minutters kjøring nord for Faliraki. Det er naturlige varme kilder som er omgitt av grønne hager og arkitektoniske perler. Faliraki er også et godt utgangspunkt om du ønsker å besøke andre deler av Rhodos. Kun 20 minutter kjøring nordover kommer du til Rhodos by og gamlebyen som er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Da kan du også besøke populære feriesteder i nord som Ialyssos og Ixia. Like sør for Faliraki ligger den sjarmerende feriebyen Kolymbia hvor du kan oppleve lokal gresk kultur, og videre sørover ligger oldtidsbyen Lindos som gir innblikk i den antikke historien til Hellas.

Når er det best å reise til Faliraki?

På sommeren er det høysesong i Hellas og det er flest turister som reiser til Rhodos mellom juni og august. I denne perioden er det solrikt med temperaturer rundt 30 grader og det er travelt på stranden i Faliraki i en sommerferie. Foretrekker du en roligere atmosfære og ønsker å unngå de største folkemengdene, er våren og høsten gode alternativer for å reise til Faliraki. Det er fortsatt behagelige temperaturer og det er ideelt for sightseeing i Rhodos by og naturopplevelser på Rhodos. Vinteren er lavsesong i Hellas med kjøligere temperaturer og mer nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Faliraki

På en reise til Hellas kan du glede deg til smakfulle matopplevelser. Faliraki byr på et godt utvalg av både greske og internasjonale retter. Her finner du hyggelige tavernaer som serverer greske klassikere som moussaka og souvlaki, samt spesialiteter fra Rhodos. Det er også god tilgang på fersk fisk og sjømat på grunn av beliggenheten ved Egeerhavet, og rettene tilberedes ofte på lokal vis. Du kan nyte måltidene med havutsikt langs strandpromenaden eller i hyggelige gater i byens sentrum.

Utelivet i Faliraki er kjent for sin pulserende atmosfære, spesielt i høysesong. Her finner du et bredt utvalg av barer, puber og nattklubber som holder det gående langt utover natten. Mange strandbarer i Faliraki arrangerer også strandfester og arrangementer på stranden som gir deg muligheten til å danse og feste med føttene i sanden under stjernehimmelen. Når solen går ned i Faliraki tennes neonlysene i den kjente Bar Street og Club Street og drar byens festglade feriegjester til seg.

Har du med barn på din ferie til Rhodos og ønsker et sted med roligere atmosfære vil både Lindos og Kolymbia være gode alternativer.

Fly og hotell i Faliraki

Du kommer deg enkelt fra Norge til Faliraki på Rhodos. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Rhodos flyplass (RHO) i sommerhalvåret. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 20 minutter. Utover sommerhalvåret må du regne med én mellomlanding.

Fra flyplassen kan du ta taxi som du finner utenfor terminalbygningen og taxituren til sentrum av Faliraki tar vanligvis rundt 20-30 minutter. Et rimeligere alternativ er å ta buss som stopper flere steder mellom flyplassen og Faliraki sentrum. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker å utforske mer av Rhodos, for eksempel ta turen til småbyer som Ialyssos og Ixia på nordspissen av øya. 

Faliraki har et godt utvalg av overnattingsalternativer for enhver smak. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselige gjestgiveri, boutique-hoteller og store ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Faliraki og Rhodos!

 

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Faliraki

Populære hoteller i Faliraki

Hellas, Rhodos, Faliraki
9,1
Fantastisk
2126 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Faliraki
8,8
Meget bra
137 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Faliraki
9,4
Fantastisk
430 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Faliraki?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 10 anmeldelser