Reiser til Ixia

Ixia ligger på vestkysten av Rhodos og er kjent for sine vakre solnedganger. Familier vil trives godt med barnevennlige fasiliteter og en lang herlig strand. Ixia har mange hyggelige restauranter og barer og fornøyelseslivet har en avslappet atmosfære

Dette er et av øyas beste badesteder med flere ulike typer vannsport å velge mellom, som f.eks. vindsurfing og seiling. Familier vil trives godt med barnevennlige fasiliteter og en lang herlig strand. Ixia har mange hyggelige restauranter og barer og fornøyelseslivet har en avslappet atmosfære. På veien langs stranden finner du et bra utvalg av butikker, tavernaer, barer og diskotek. Vil du ha større variasjon og mer uteliv er det ca 7 km til Rhodos By, eller rundt 10-15 minutter med taxi.

En billig ferie i Ixia med Solfaktor

Det kosmopolitiske feriestedet i Ixia ligger vakkert til ved en bukt i det nordøstlige hjørne av Rhodos og er primært blitt kjent som et paradis for vannsportsinteresserte, ikke minst da windsurfere som nyter godt av stedets lange strand og forfriskende havbriser. 

Men med sitt store utvalg av moderne hotell, resturanter, kafeer og butikker, og med sin fantastiske beliggenhet kun 2 km fra Rhodos by, har Ixia alt som du trengs for en utmerket familieferie. 

Velkommen til Rhodos med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til Ixia og andre reisemål i Hellas. Bestill din reise til Ixia som en samlet pakke inkl. hotell, flyreise og evt. leiebil eller transport. Du kan også bare bestille ditt hotell igjennom Solfaktor hvis du selv vil arrangere reisen til Rhodos

Strendene 

Ixias lange kystlinje er ideel til avslappende dager ved stranden med sin friske havbris, sitt smaragderfargede vann og de nærliggende strandbarene, hvor du kan innta en tropisk cocktail eller en friskpresset juice. 

Mens en del av stranden brukes av hotell eller har parasoller til leie, er det også private områder, samt rike muligheter til å prøve forskjellige former for vannsport, som f.eks. vannski, kitesurfing og windsurfing. 

Mat og drikke 

Hva ville vel en ferie i Ixia være uten å hengi seg til det berømte middelhavskjøkkenet som Rhodos er så rik på. Friske tomater, salater toppet med feta og balsamico, kald hvitvin og retsina, bløte oliven, vinblader fylt med ris og kjøtt, og friskfanget fisk og skalldyr. 

Ixia byr på et mangfoldig utvalg av resturanter, hvor noen primært serverer lokale retter, mens andre har et bredt utvalg av internasjonale retter. Uansett hva du foretrekker, så er det noe her for alle smaker. 

Hvis du føler trangen til en forfriskning mellom måltidene, er det mange avslappende barer og strandkafeer åpne døgnet rundt ved Ixias strandpromenade. 

Hvordan kommer du rundt i Ixia? 

Taxi: Med sin beliggenhet tett på Rhodos By og flyplassen, er taxier en god måte å komme seg rundt på når du ferierer i Ixia. Sjåførene er normalt sett venlige og hjelpsomme. 

Leiebil: Det er en rekke steder hvor du kan leie bil på Rhodos, f.eks. på flyplassen, som kun ligger 15 minutter kjøring fra Ixia. 

Buss: Ixia er godt forbundet med Rhodos By, flyplassen og andre større feriesteder med buss. Feriestedet selv er lite nok til at du kan gå rundt til det meste. 

Båt: Fergehavnen i Rhodos By er godt forbundet med flere nærliggende øyer, blandt annet Kos og vakre Symi, som absolutt er et besøk verdt. 

Begivenheter

Gresk kultur: Kun 10 minutter kjøring unna ligger den tradisjonelle landsbyen Trianda, hvor det hvert år avholdes sommerfestivaler med dans, musikk og kunstutstillinger, som kulturinteresserte vil elske. 

Middelalder: Den antikke gamle bydelen i Rhodos er det perfekte stedet å feire øyas rike middelalderlige fortid når Rhodos Middelalder Festival avholdes. 

Blomster: Det avholdes hvert år en blomsterfestival i Rhodos By i mai måned med en spektakulær fremvisning av fargerike blomster ved Mandraki Havn.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Ixia

Populære hoteller i Ixia

Hellas, Rhodos, Ixia
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ixia
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ixia
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)