Reiser til Ixia

Besøk den sjarmerende byen Ixia på Rhodos i Hellas. Nyt deilig sol og bad, vannsportaktiviteter og hyggelig byliv. Bestill en billig reise til Ixia med Solfaktor!

Ixia som reisemål

Ixia er et lite feriested på nordøstkysten av øya Rhodos i Hellas og er kjent for sine vakre solnedganger. Stedet ligger like ved byen Ialyssos og ca 4 km fra Rhodos by på nordspissen av øya. Det er et avslappet reisemål som tiltrekker seg familier og par som ønsker å nyte sol, bad og aktiviteter på sin reise til syden.

Attraksjoner og aktiviteter i Ixia

Hellas er kjent for sitt idylliske strandliv og i Ixia kan du finne roen ved vannkanten. Bystranden er et av øyas beste badesteder og er en lang, småsteinstrand med klart badevann, moderne fasiliteter og kort vei til strandbarer og serveringssteder langs strandpromenaden. Ixia er også et paradis for vannsport og de gode vindforholdene gjør det ideelt for windsurfing og kitesurfing. Det er flere surfeskoler og utleiesteder hvor du kan leie utstyr og bli med på timer for både nybegynnere eller erfarne.

Det er verdt å besøke den historiske byen Ialyssos som ligger like i nærheten av Ixia. Her finner du interessante severdigheter som gamle kirker og ruiner som gir innblikk i den rike historien til Hellas. En kort kjøretur unna ligger Rhodos by som bør oppleves når du besøker øya. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og er fylt med middelalderarkitektur, slott og smale brosteinsgater. Du kan også ta dagstur med leiebil eller bli med på guidet busstur til kulturelle og historiske byer som Kolymbia og Lindos lenger sør på østkysten av Rhodos. Reiser du med barn er det populært å besøke nærliggende fornøyelsesparker som WaterPark eller Adventure Park i Faliraki. Her finner du morsomme og spennende aktiviteter for hele familien.

Når er det best å reise til Ixia?

Sommer er høysesong i Hellas og det er flest turister som besøker Rhodos. I denne perioden er det stabilt og solrikt vær med temperaturer rundt 30 grader. En sommerferie med ideelle forhold for strandliv og vannsport. Ønsker du mindre intens sommervarme og færre turister bør du reise til Rhodos på våren eller høsten. I disse periodene kan du fortsatt nyte behagelige temperaturer som passer godt for sightseeing og naturopplevelser. Lavsesongen i Hellas er på vinteren med kjøligere temperaturer og mer nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Ixia

Matopplevelsene i Ixia gjenspeiler den rike matkulturen i Hellas. Her finner du både restauranter som serverer autentisk gresk mat og spisesteder som byr på internasjonale retter. Mange av de mest populære restaurantene i Ixia ligger langs strandpromenaden og gir deg muligheten til å nyte måltider med utsikt over Egeerhavet. Her finner du lokale fiskerestauranter som serverer fersk sjømat, ofte fanget samme dag, samt tradisjonelle grillretter som souvlaki og gyros. Hovedgaten i byen byr på hyggelige spisesteder og lokale tavernaer som serverer tradisjonelle greske retter som moussaka, samt spesialiteter fra Rhodos.

Utelivet i Ixia er ikke like pulserende som andre populære feriesteder som Rhodos by og Faliraki. Likevel har byen flere barer og utesteder som byr på underholdning, live-musikk og festlig stemning for de som ønsker å holde kvelden gående utover natten.

Fly og hotell i Ixia

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Ixia på Rhodos. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Rhodos flyplass (RHO) i sommerhalvåret. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 20 minutter. Utover sommerhalvåret må du regne med én mellomlanding.

Flyplassen på Rhodos ligger kun 9 km fra Ixia, så det mest praktiske alternativet er å ta taxi. Du finner taxiholdeplass tilgjengelig utenfor ankomsthallen. Det går også jevnlige bussforbindelser fra flyplassen til Ixia som er et rimeligere alternativ, men disse går mindre hyppig utenfor høysesong. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker fleksibilitet til å utforske mer av Rhodos og andre populære steder som Faliraki, Kolymbia og Lindos.

Ixia byr på gode overnattingsmuligheter. Her finner du all-inclusive hoteller ved stranden, små gjestgiveri, boutique-hoteller og større ferieleiligheter og feriehus om du ønsker mer plass og privatliv. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Ixia og Rhodos!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Ixia

Populære hoteller i Ixia

Hellas, Rhodos, Ixia
8,3
Meget bra
658 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ixia
9,1
Fantastisk
159 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Ixia
7,3
Bra
167 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)