Reiser til Lindos

Lindos er en flott hvit by med små svingete gater og et av Hellas mest kjente steder. Det er kun 5 km fra Lindos til Lardos om man skulle ønske en roligere kveld ute. Det er gode buss- og taxiforbindelser, men man kan også ta båt.

På en ås over Lindos finner vi Akropolis med havsutsikt.

Lindos er en flott hvit by med små svingete gater og et av Hellas mest kjente steder.
Det er kun 5 km fra Lindos til Lardos om man skulle ønske en roligere kveld ute. Det er gode buss- og taxiforbindelser, men man kan også ta båt.
Høysesongen er fra april til oktober.

Strendene

Lindos` to strender er noen av de vakreste i Rhodos, ed det antikke akropolis som kneiser over bukten som en unik bakgrunnskulisse. 

Pallas-stranden er det ideelle stedet å ta deg en dukkert etter en dags sightseeing med dens solsenger og parasoller og en håndfull tavernaer. Du kan også besøke vannsportssenteret for å prøve vannski, windsurfing eller parasailing. 

Ved St. Peters bukt finner du en beskyttet, naturlig havn, som er det beste stedet i Lindos å snorkle i, med dens klare vann og et fargerikt maritimt liv. 

Severdigheter 

Den historiske byen selv er hovedattraksjonen i Lindos med sin nesten 2000 år gamle historie og sin fasinerende blanding av byzantinsk og tyrkisk arkitektur. 

En labyrint av brosteinbelagte gater snor seg mellom de hvitkalkede bygninger, og 100 meter over det hele kneiser byens største severdigheter; det antikke akropolis, hvor du blandt annet se et tempel dedikert til gudinnen Anthena fra det 4. århundre. 

Begivenheter 

For rockefans: I juni huser Lindos rockefestivalen Rhodos Rock, som byr på den største samlingen av cover bands på øya. Igjennom tre kvelder vil de spille klassiske rocke sanger i det gamle amfiteateret i byen, mens de hyller band som Pink Floyd, Rolling Stones og Led Zepplin. 

Turismedagen: World Tourism Day finner sted i september hvor forskjellige byer på Rhodos deltar i arrangementene og festlighetene. Begivenheten så dagens lys i 1980 og ble skapt for å fremme og feire den voksende turistindustrien på Rhodos, og den kommer til Lindos i form av musikk, dans, mat og vin på byens hovedtorg. 

Hvordan kommer du deg rundt i Lindos?

Til fots: Lindos sentrum er skapt til fotgjengerne, så på en måte kan si at føttene er det viktigste transportmiddelet i byen. De smale, koselige gatene er deilige å utforske til fots. 

Med esel: Å skulle nå den høyeste delen av Lindos, det antikke tempelet Akropolis, kan være vanskelig til fots, i og med at veien er ganske steil. Å ri på et esel er derfor normalt den foretrukne måten å nå til toppen på. 

Med buss: Det er en bussforbindelse i Lindos med et stopp like utenfor byens sentrum. Bussen forbinder byen med nærliggende byer og ferieområder som bl.a. Rhodos by, så det er gode muigheter for dagsturer. Bussene er generelt sett en billig og pålitelig måte å komme seg rundt på i Lindos. 

Mat og drikke 

Det er mange gode tavernaer, barer og resturanter i Lindos, uansett hvilken type mat og drikke du er ute etter. På Med East kan du få smakfulle middelhavsretter; på Zorba kan du utforske det lokale kjøkkenet; og hvis du er ute etter en god cocktail, da må du legge veien forbi Courtyard Bar

Sørg for å tilbringe litt tid i Melia Cafè og Bakeri. Her kan du sole deg på taket mens du nyter lekre kaker fra bakeriets tradisjonelle ovner. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Lindos

Populære hoteller i Lindos

Hellas, Rhodos, Lindos
  • Nærmeste flyplass: 51 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Rhodos, Lindos
  • Nærmeste flyplass: 53 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Lindos
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)