Reiser til Ialyssos

Ialyssos ligger på Rhodos vestkyst og er oppkalt etter regionens tidligere hovedstad. Det blåser alltid mer på denne siden av øya så det er et eldorado for vindsurfing. Her ligger også flyplassen og blant annet byene Ixia og Trianda.

Ialyssos ligger på Rhodos vestkyst og er oppkalt etter regionens tidligere hovedstad.

 

Byen ble grunnlagt for ca 2400 år siden og ruinene etter den første bosetting kan du oppleve i området.

Det blåser alltid mer på denne siden av øya så det er et eldorado for kite og vindsurfing, i ganske store bølger. Her finner du også flyplassen og blant annet byene Ixia og Trianda.

I Trianda ligger flere fine restauranter, koselige tavernaer og butikker. Det er litt roligere natteliv og man sitter gjerne og nyter den vakre solnedgangen på en taverna på strandpromenaden. Vil man ha mer liv og røre så er det kun 15 minutter med taxi til Rhodos by.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block

Tett ved stranden, som består av både sand og småstein, ligger det tallrike resturanter, kafeer og hotell. Slår du deg ned i en av de mange liggestolene på stranden, kan du ofte se windsurfere suse forbi ute på vannet. Ettersom kysten vender mot nordvest, er det kjent for å ha gode betingelser for surfere. Er du nybegynner er det mulighet for å få undervisning og leie det nødvendige utstyret. Det er naturligvis også god mulighet for bare å slappe av inne på stranden, kun avbrutt av en forfriskende dukkert i det klare, lune havet. 

Tett på historiske severdigheter

Når du ikke soler deg og slapper av på stranden er det også mye annet å ta seg til på en reise til Ialyssos. Det er adskillige minimarked i Ialyssos, men vil du shoppe er det mer å ta i inne i Rhodos. Kjøreturen tar ikke mye mer enn et kvarters tid. Selv hvis du ikke vil utforske butikkene, kan du få tiden til å gå ved å utforske den stemningsulle gamle bydelen med dens smale, brosteinbelagte gater og det imponerende korsridderpalasset. Du kan ikke unngå å føle historiens vingesus når du beveger deg rundt i den gamle middelalderbyen, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

At Rhodos har en lang og spennende historie, trenger du ikke å dra inn til hovedstaden for å forstå. Få kilometer inne i landet fra Ialyssos ligger nemlig Filermosfjellet, som av mange, regnes for en av de viktigste historiske severdighetene i Rhodos. Følger du den snoende veien opp fra elven, kan du fra toppen av den 267 meter høye bakken nyte en flott panoramautsikt over Egeerhavet helt over til Tyrkia. Tross den flotte utsikten er det på grunn av arkeologien at Filerimosfjellet er berømt. Her lå i sin tid det opprinnelige Ialyssos akropolis med et tempel til ære for Athene. Da korstogridderne hadde herredømme over Rhodos på 1400-tallet, bygget de et kloster på bakken, som i likhet med ruinene av tempelet, er en severdighet dere er helt nødt til å oppleve på en reise til Ialyssos. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Ialyssos

Populære hoteller i Ialyssos

Hellas, Rhodos, Ialyssos
8,6
Meget bra
79 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ialyssos
9,4
Fantastisk
315 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ialyssos
8,2
Meget bra
612 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)