Reiser til Afandou

Afandou ligger på det nordøslige Rhodos, kun fem kilometer fra øyas største ferieby, Faliraki. Sammenliknet med Falikari er Afandou preget av en roligere atmosfære, samtidig som at du også her finner et godt utvalg av restauranter, barer og kafeer.

Afandou har omkring 7.500 innbyggere og er én av øyas eldste byer. Byen ble grunnlagt mens denne delen av Middelhavet fortsatt var herjet av pirater, og nettopp derfor ligger den eldste delen av byen noe tilbaketrukket fra kysten og skjult bak en ås. Byens navn stammer fra det greske afando, som betyr usynlig.

Landsbyens smale gater er særdeles stemningsfulle, og det summer av liv i butikkene og på kaféene. Blant de reisende som besøker Afandou er det største trekkplasteret vel og merke stranden, som ligger ett par kilometer unna og er én av Rhodos' lengste. Stranden, som består af sand og rullestein, er lang nok til at det aldri blir kamp om plassen. I sommersesongen kjører et lite turisttog i pendelfart mellom det sentrale torget i landsbyen og stranden, som du kan benytte deg av hvis du bor på et hotell oppe i selve Afandou.

Mange tilbringer store deler av ferien sin i Afandou under den gavmilde middelhavssolen på den barnevennlige stranden, der man kan leie liggestoler, vannsykler og mer. Samtidig er det mye mer å oppleve på en billig reise til Afandou. Du kan for eksempel utforske andre badeviker ute langs kysten, for eksempel ved nabobyen Kolymbia, eller reise på litt lengre utflukter. Fra Afandou er det mulig å delta på dykkerturer, og det går daglige ruter for sportsdykkere til Kalithea.

Utflukter

Hvis du reiser til Afandou med barn, bør du uten tvil sette av en dag til å besøke det store badelandet ved Faliraki. Det finnes flere familievennlige fornøyelser i denne nabobyen, som forøvrig ligger kun ti minutter med bil langs kysten fra Afandou. Vi kan også anbefale en tur videre nordover til Rhodos by (omtrent 20 kilometer), som står oppført på UNESCOs verdensarvsliste, eller en kjøretur sørover til Lindos, som regnes for å være én av øyas vakreste byer.

De mange spennende utfluktsmålene som ligger innenfor rekkevidde på en reise til Afandou betyr at det kan være en fordel med en leiebil til deler av ferien. Det finnes vel og merke busser og drosjer, men med en leiebil har du større frihet til å utforske Rhodos i ditt eget tempo.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Afandou

Populære hoteller i Afandou

Hellas, Rhodos, Afandou
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Afandou
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Afandou
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi