Reiser til Kalithea

Bestiller du en reise til Kalithea kan du se frem til en avslappende badeferie på østkysten av Rhodos. Kalithea er gresk for "Den beste utsikten" og omgivelsene her mellom Rhodos by og den livlige feriebyen Faliraki er også vakker med fjell, kalksteinsklipper og hyggelige bukter. Selvom Kalithea ikke utgjør en egentlig by, er det her alikevel et lite utvalg av resturanter og butikker. Har du bruk for et større utvalg av spisesteder eller innkjøpsmuligheter, tar det kun et kvarters tid å kjøre inn til Rhodos by med buss eller taxi. 

Badeferie for hele familien 

Den fredelige atmosfæren og ikke minst de fantastiske strendene gjør Kalithea til et opplagt mål for en avstressende familieferie, hvor dere kan nyte det avslappende strandlivet til det fulle. Her kan du leie en solseng for å nyte middelhavssolens hete eller ta en forfriskende dukkert i det krystallklare vannet. 

Havet på østkysten er kjent for å være mer rolig enn på vestkysten, så også barna kan nyte godt av det lune vannet. Det tilbys mange typer vannsportsaktiviteter ved Kalithea. Takket være den gode siktbarheten er det f.eks. populært å snorkle. I de små buktene med klipper og huler blir vannet fort dypt enn ved vannet ved stranden. Men til gjengjeld er det her uendelige muligheter for å utforske livet under overflaten med snorkel. For de mer eventyrlystne er det også muligheter for å dra på dykkertur. 

De vakre strendene og badevikene tiltrekker seg både lokale og besøkende til Kalithea, men nattlivet er ikke mye å skryte av. I Kalithea består nesten kun av resturanter og noen få barer. Er du ute etter en morsom natt på byen, da finner du dette i både Rhodos by og spesielt i Faliraki som har et pulserende nattliv. 

Utfluktsmål 

Selvom det er fristende, trenger du ikke å bruke hele ferien i Kalithea ved vannet. Den lille landsbyen Koskinou oppe i fjellene er f.eks. et opplagt mål for en vandretur. 

Du kan også lett ta en lenger utflukt fra Kalithea. Det tar f.eks. ikke mer enn en times tid å kjøre sør langs kysten til øyas mest kjente by, Lindos. Byen, som er kjent som "Den hvite by" på grunn av sine mange hvitkalkede hus, har nydelige strender. Hovedattraksjonen her er byens Akropolis, som i likhet med det i Athen, ligger høyt hevet over den øvrige byen. Det er fasinerende å gå rundt mellom de høye tempelsøylene og andre bygningsverker her. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kalithea

Populære hoteller i Kalithea

Hellas, Rhodos, Kalithea
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Kalithea
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Kalithea
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)