Reiser til Egypt

Egypt har blitt en feriefavoritt for mange, spesielt om du ønsker sol og varme i de kaldeste månedene våre. Opplev fantastiske dykkeforhold i Rødehavet – et av verdens varmeste hav – samt oldtidens historiske monumenter og eksklusive hoteller med alle fasiliteter og et spekter av aktiviteter på din reise til Egypt.

Hurghada og Sharm el Sheik er Egypt sine største feriedestinasjoner for klassisk badeferie og hit kan du få billige all inclusive reiser for både familier, par og eldre. Det er også populært med cruise på Nilen. Hvor du besøker historiske Luxor og hovedstaden Kairo med pyramidene og Sfinxen. Egypt har noe for ethvert reisehjerte!

Reise til Hurghada og Sharm el Sheikh

De mest populære destinasjonene for ferie i Egypt er Hurghada og Sharm el Sheik. Hurghada ligger på østkysten av Rødehavet, omtrent midt mellom Suez i nord og grensen til Sudan i sør. Her finner du blant annet feriesteder som El Gouna, Soma Bay og Marsa Alam. Hurghada International Airport er den andre mest trafikkerte flyplassen i Egypt etter flyplassen i Kairo. Sharm el Sheik ligger på sørspissen av Sinaihalvøya og var opprinnelig en mindre fiskerlandsby. I dag er byen et av Egypt sine mest populære reisemål for folk på ferie, med en rekke luksushoteller. Prisene er generelt litt høyere her enn i Hurghada. Sharm el Sheik flyplass er den tredje største i Egypt. 
Både Hurghada og Sharm el Sheik kan friste med lange sandstrender, rikt plante- og dyreliv under vann, samt varmt klima med milde vintre. Spesielt grunnet korallrev er dykking og snorkling populære aktiviteter, samt sportsfisking. Det er et godt utbygd rutenett for turistbusser, med mange nærliggende hoteller og ferieområder som tilbyr et spekter av aktiviteter og opplevelser. Ferie i Egypt er en spektakulær opplevelse i seg selv.

>> Les  mer om din ferie til Kairo her

>> Les mer om din reise til Luxor her

>> Les mer om din reise til Sharm el Sheik her

Opplevelser i Egypt

En reise til Egypt vil vise deg et allsidig reisemål som byr på mange varierte attraksjoner og opplevelser. En stor del av turismen i Egypt trekkes til landet for å nyte sol og bad året rundt, snorkling i fantastisk undervannslandskap i Rødehavet og flotte hoteller til en billig penge. Men Egypt har mye mer å by på – med sin 6000 år lange historie finner du en mengde fantastiske monumenter og gamle ruiner som er vel verdt å oppleve. Landet har syv steder på UNESCOs verdensarvliste (2021) blant annet pyramidene og sfinksen i Giza utenfor Egypt sin hovedstad Kairo. Videre så har du Karnak – oldtidens største tempelkompleks bygget av de gamle egypterne på vestbredden av dagens Luxor. Det er også populært å dra på ørkensafari med overnatting under åpen himmel, eller safari i ørkenen med firehjuling. 

En reise på Nilencruise er en flott og attraktiv måte å se mer av Egypt på under din ferie. Cruiset starter vanligvis i den historiske byen Luxor og tar deg helt til Aswan i Nubia. Deretter går cruiset tilbake nordover mot Luxor igjen. Du får mulighet til å besøke mange templer og monumenter i løpet av turen, men cruiset gir deg også et innblikk i hverdagen til egyptere langs Nilen. 

Egypt sin hovedstad Kairo er kjent som en kaotisk storby med rundt 20 millioner innbyggere. Den historiske byen er en av de eldste muslimske byene i verden og er en opplevelse i seg selv. Kairo er også en urban internasjonal storby som byr på både shopping, matopplevelser og uteliv. 

Hvem passer dette reisemålet for?

Det er ganske stor forskjell mellom å ligge i en solstol ved svømmebassenget på et lekkert hotell og å vandre gjennom Karnak-templet i en uendelig lang kolonne med 35 grader i skyggen, men i det store og hele er en ferie til Egypt noe for alle. Barnefamiliene kan få hotell med alle tenkbare fasiliteter, voksne par reiser kanskje på en ørkensafari med overnatting under åpen himmel, og for de som vil shoppe, feste og ha en aktiv ferie,- ja så er det muligheter for dette også.

Det tar drøyt fem timer å reise til Egypt fra Norge med fly. Du kan fly til Egypt fra flere flyplasser i Norge. Som regel alltid med en mellomlanding og ikke direkteruter. Egypt er et stort internasjonalt reisemål og det brukes mye ressurser på turisme i landet. Det er store kulturforskjeller fra Norge, men det er generelt trygt å reise til Egypt – spesielt om du besøker de populære feriedestinasjonene. Nordmenn trenger visum for å reise til Egypt. Du kan søke på forhånd ved Egypt sin ambassade i Oslo eller du kan kjøpe turistvisum med gyldighet i 30 dager ved ankomst på en internasjonal flyplass i Egypt.

>> Les  mer om din ferie til Hurghada her

>> Les mer om din reise til Soma Bay her

>> Les mer om din reise til Kypros her

Når er det best å reise til Egypt?

Været i Egypt er svært stabilt med to adskilte årstider. Den hete sommeren fra mai til oktober, og den kjøligere vinteren fra november til april. Du kan reise til Egypt hele året, men den beste og mest populære tiden er på vinteren. Spesielt desember og januar. På blant annet feriedestinasjonene Sharm el Sheikh og Hurghada kan du nyte behagelig temperaturer på over 20°C både på land og i vann gjennom hele vinteren.

Reisemål i Egypt

 • Sharm el Sheikh
  81 hoteller
  Sharm el Sheikh var en gang i tiden bare et lille fiskerleie ved Rødehavet. Siden har Sharm el Sheikh utviklet seg til å bli et moderne ferieparadis med vakre strender, fargerike korallrev og masser av aktiviteter for hele familien.
 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Hurghada
  57 hoteller
  Hurghada er takket være sin perfekte beliggenhet ved Rødehavet og sitt solsikre klima et perfekt feriested med både strandliv og dykking. Hurghada er dessuten et godt utgangspunkt for utflukter til flere av Egypts mest berømte severdigheter.
 • El Gouna
  11 hoteller
  El Gouna er en romantisk liten by ved Rødehavet, som er ideell for en strandferie i fantastiske omgivelser. Nyt det krystallklare havet og det fargerike dyre- og plantelivet som bor i det. El Gouna er kjent som et dykkerparadis, men kan også ... nytes over vann. Les mer
 • Sahl Hasheesh
  9 hoteller
  Sahl Hasheesh er en av de mest eksklusive feriebyene på Hurghada-kysten. Den ble etablert med inspirasjon fra faraoenes Egypt, men med en moderne vri. Her kan du nyte ferien og det solrike klimæt ved det innbydende havet, som skjuler en fargerik ... undervannsverden. Les mer

Populære hoteller i Egypt

Egypt, Makadi Bay
9,2
Fantastisk
6160 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 36 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Sharm el Sheikh
9,6
Fantastisk
1749 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 21 km
 • Nærmeste strand: ca. 25 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Makadi Bay
8,7
Meget bra
4235 anmeldelser
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Egypt?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 11 anmeldelser