Reiser til Sharm el Sheikh

En ferie til Sharm el-Sheik er et av de mest populære reisemålene for sol- og badeferie i Egypt. Her kan du nyte fantastiske strender, luksuriøse hoteller og spennende aktiviteter. Byen er også kjent for flotte korallrev og undervannsliv som inviterer til dykking og snorkling. Bestill en billig reise til Sharm el-Sheik med Solfaktor!

Sharm el-Sheik som reisemål

Sharm el-Sheik er en by i Egypt, på sørspissen av Sinaihalvøya på den østlige delen av Rødehavet. Sammen med blant annet Hurghada er Sharm el-Sheik et populært reisemål i Egypt og er særlig kjent for sine gode dykkemuligheter, med imponerende korallrev. Det var opprinnelig en mindre fiskerlandsby, men har i senere år blitt betydelig utbygd som turiststed med en rekke luksushoteller. 

Norske borgere trenger visum for opphold i Egypt. Du kan søke om turistvisum online eller på Egypt sin ambassade i Oslo. Det er også mulig å kjøpe turistvisum med gyldighet i 30 dager ved ankomst til en internasjonal flyplass i Egypt. Visumet koster 25 USD og må betales med kontanter. Valutaen i Sharm el-Sheik er egyptiske pund, men det er mulig å betale med dollar eller euro flere steder.

Strandliv på Sharm el-Sheik

Sharm el-Sheik er kjent for fantastiske strender og krystallklart vann i Rødehavet. Shark's Bay er en flott sandstrand med mange fasiliteter som solsenger, parasoller og restauranter hvor du kan nyte avslappende strandliv på ferie. Na'ama Bay Beach er et av de mest populære områdene i Sharm el-Sheik. Den hvite sandstranden strekker seg langs den lange strandpromenaden med en rekke fasiliteter, vannsportaktiviteter og strandbarer. Begge strendene er ideelt for dykking og snorkling med et rikt korallrev og mange fargerike fisker, som Rødehavet er så kjent for.

Ras Um Sid Beach ligger sørvest for Na'ama Bay Beach og har en vakker beliggenhet med imponerende utsikt over Rødehavet. Den avslappende atmosfæren og de naturskjønne omgivelsene, kombinert med restauranter og kafeer i nærheten, gjør Ras Um Sid Beach til et flott sted å tilbringe en dag på stranden.

>> Les mer om din reise til Egypt her

>> Les mer om din ferie til Hurghada her

>> Les mer om din ferie i Rødehavet her

Aktiv ferie i Sharm el-Sheik

En reise til Sharm el-Sheik tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for de som ønsker en aktiv ferie. 
Reisemålet er kjent som et paradis for dykking og snorkling, med fantastisk undervannslandskap og fargerike korallrev. Du finner mange dykkesentre som tilbyr dykketurer og dykkerkurs for alle nivåer. Hvis du foretrekker snorkling kan du enkelt utforske korallene og fiskene fra stranden. Sharm el-Sheik er også et flott sted å prøve ulike vannsportaktiviteter på din ferie. Bli med på vannscootertur eller paraseiling for en spektakulær utsikt over kysten. Det er også mulighet for windsurfing, kitesurfing og seiling.

Utforsk de omkringliggende ørkenområdene i Sharm el-Sheik på en spennende ørkensafari. Du kan kjøre firhjuling eller terrengkjøretøy gjennom sanddynene, prøve sandboarding eller ri på kameler for en unik ørken-opplevelse. Det er også muligheter for å besøke beduinlandsbyer, lære om deres kultur og tradisjoner og nyte en tradisjonell middag i ørkenen under stjernene.

Sinaifjellene ligger i nærheten av Sharm el-Sheik og er et flott område for fjellturer og fotturer. Bli med på en guidet tur til toppen av Sinai-fjellet og opplev en fantastisk soloppgang eller solnedgang fra toppen. For golfentusiaster er det flere golfbaner i Sharm el-Sheik som tilbyr flotte fasiliteter og en spektakulær utsikt. Nyt en runde golf mens du beundrer det fantastiske omkringliggende landskapet.

Når er det best å reise til Sharm el-Sheik?

Sharm el-Sheik har, som Egypt generelt, et klassisk ørkenklima med varmt vær året rundt. Høysesongen er på vinteren fra desember til februar, og det regnes som den beste tiden å besøke byen. I denne perioden er det behagelige temperaturer og solfylte dager, men det blir litt kjøligere på kvelden så det er lurt å ha med en genser eller tynn jakke. 
På våren og høsten er det også fint å reise til Sharm el-Sheik om du ønsker varmere temperaturer. I denne perioden er det en del turister, men merkbart mindre enn i vintermånedene. Fra juni til august er det svært varmt i Sharm el-Sheik, med temperaturer som ofte kommer over 35 grader. I denne perioden kan det være utfordrende å være utendørs i lange perioder, spesielt i løpet av de varmeste timene midt på dagen. Imidlertid tiltrekker Sharm el-Sheik seg fortsatt mange turister om sommeren.

Attraksjoner i Sharm el-Sheik

Du finner mange attraksjoner og aktiviteter på en reise til Sharm el-Sheik. Nasjonalparken, Ras Mohammed, er en av de mest populære attraksjonene og er kjent for sitt rike marine liv og vakre korallrev. Besøkende kan snorkle eller dykke blant fargerike fisker, skilpadder, revhaier og andre marine arter. Parken tilbyr også flotte turstier og imponerende utsiktspunkter, som gir en spektakulær naturopplevelse.

 Na'ama Bay er et livlig feriested som tiltrekker seg besøkende med sitt pulserende natteliv, shopping, restauranter og kafeer. Om dagen kan du slappe av på den fine sandstranden, og om kvelden kan du nyte live musikk, underholdning og et bredt utvalg av spisesteder.

Den gamle markedsplassen i Sharm el-Sheik er et flott sted å oppleve lokal kultur og handle suvenirer. Her finner du et bredt utvalg av butikker som selger tradisjonelle håndverk, tekstiler, krydder og smykker. Du kan besøke Al Mustafa-moskeen, som er et symbol på islamsk arkitektur med en imponerende kuppel og minaret, eller Al Sahaba-moskeen som har mer klassisk og elegant arkitektur. 

Sharm el-Sheik er kjent for spa og velvære, og etter en dag på stranden er det deilig å besøke et av de luksuriøse spa-anleggene. Her kan du nyte avslappende massasje, ansiktsbehandlinger eller de helbredende egenskapene til lokale, varme kilder.

Matopplevelser og uteliv i Sharm el-Sheik

Du kan nyte smakfulle matopplevelser på ferie i Sharm el-Sheik. Prøv autentiske egyptiske retter som falafel og kofta (grillet kjøtt), samt klassiske arabiske retter som blant annet kebab, shawarma og meze (en rekke småretter). Den arabiske matkulturen er kjent for sin rike smak med mye ferske krydder og urter. 

Du finner også et godt utvalg av fersk sjømat og mange restauranter langs kysten serverer grillet fisk, reker, hummer og blekksprut. Flere steder kan du slukke tørsten i varmen med forfriskende fruktjuicer og smoothie fra tropiske frukter som mango, ananas, vannmelon og sitrusfrukter. Det er også et godt utvalg av internasjonale restauranter i Sharm el-Sheik, med alt fra italiensk pasta og pizza, amerikanske burgere, asiatiske retter som sushi og mye mer. 

Som i Hurghada har Sharm el Sheik et godt utvalg av barer og nattklubber som holder åpent til sent på natten. Utelivet i Sharm el-Sheik er livlig og variert, med et bredt utvalg av barer og nattklubber. Området rundt Na'ama Bay er spesielt kjent for sitt pulserende natteliv med live musikk, underholdning, karaoke og mye mer. Du finner også strandbarer og shisha-lounges som tilbyr en mer avslappet atmosfære, og flere cocktailbarer hvor du kan nyte smakfulle drinker med flott utsikt over kysten. Om du ønsker fredeligere omgivelser kan Dahab, som ligger lenger mot nord og vekk fra Rødehavet og inn i Akababukten, være gode alternativer til Sharm el Sheikh.

Fly og hotell på Sharm el-Sheik

Med egen flyplass, er det enkelt å komme seg fra Norge til Egypt og Sharm el-Sheik. Det går flere direkteflyvninger i høysesongen og flyturen fra Oslo Gardermoen til Sharm el-Sheik internasjonale flyplass (SSH) tar ca 5 timer og 40 minutter. Husk at norske borgere trenger visum for opphold i Egypt

Fra flyplassen i Sharm el-Sheik er det flere transportalternativer for å komme seg til ditt feriested. Flyplassen ligger 18 kilometer nordøst for Sharm el-Sheik og 10 kilometer fra det populære feriestedet Na'ama Bay Beach. Mange hoteller tilbyr transporttjenester for sine gjester hvor du blir møtt av en sjåfør som vil ta deg direkte til hotellet ditt. Taxi er også et godt alternativ og du finner taxiholdeplass utenfor ankomsthallen på flyplassen. Det kan være en fordel å avtale pris på forhånd med sjåføren. 

Sharm el-Sheik har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter. Du finner store all-inclusive resorts med mange fasiliteter og flere flotte ferieleiligheter. Stedet er også kjent for en rekke luksuriøse hoteller som byr på beach clubs, restauranter og spa. Her finner du noe som passer for både familier, par og venner. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly og hotell inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Sharm el-Sheik og Rødehavet!

Reiser til Egypt

Les mer om Egypt og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Egypt her

Hoteller i Sharm el Sheikh

Populære hoteller i Sharm el Sheikh

Egypt, Sharm el Sheikh
8,6
Meget bra
1745 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Sharm el Sheikh
9,5
Fantastisk
806 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste by: ca. 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Sharm el Sheikh
9,5
Fantastisk
2083 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Sharm el Sheikh?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser