Reiser til Sharm el Sheikh

Det krystallklare havet med sine fargerike, eksotiske fisker gjør Sharm el Sheikh i Egypt til et ekte dykkerparadis. Samtidig er det ikke bare dykkere som reiser hit. Du behøver ikke være dykker for å kunne oppleve det rike dyrelivet i havet; med snorkel venter mange uforglemmelige opplevelser i vannet for både barn og voksne.

Hvis du heller foretrekker å oppholde deg over vannoverflaten, kan du nyte det solrike klimaet på kilometervis av lekre strender. 

Når du ikke nyter det avslappende strandlivet eller benytter deg av de mange mulighetene til å utøve vannsport, kan du besøke selve byen Sharm el Sheikh, som tilbyr alt hva en feriegjest måtte drømme om av resturanter og butikker. Etter solnedgang er det alltid liv på resturantene og senere på kasinoene, barene og diskotekene i byen.

Ettersom at Sharm el Sheikh er en ferieby som er dominert av turisme, bærer byen preg av liv og røre mesteparten av året. Her kan du booke opphold på et All inclusive.-hotell for hele familien, der dere kan slippe tøylene fri og slappe av. Hvis du ønsker fredeligere omgivelser, kan Dahab eller Nuweiba, som ligger lenger mot nord, være gode alternativer til Sharm el Sheikh. 

Ørkensafarier og utflukter

På tross av at Sharm el Sheikh er ett av de ledende reisemålene langs Rødehavskysten, er det også mulig å oppleve flere sider av det genuine Egypt. I den gamle bydelen, Sharm el Maya, kan du for eksempel besøke markedet der lokalbefolkningen selv handler. På tross av at mange av butikkene på markedet selger souvenirer, kan du også finne små butikker der du ofte kan gjøre et kupp på tradisjonelt håndverk og egyptiske spesialiteter. Fredag er helligdag i Egypt, og da er de fleste butikkene stengt. På hverdagene er det siesta fra kl. 14 til kl. 18.

På en reise til Sharm el Sheikh kan du selvsagt tilbringe det meste av ferien på stranden og oppe i byen, men det er også verdt å sette av tid til å utforske omgivelsene. Det er for eksempel gode muligheter til å delta på heste- og kamelturer med guide i den omkringliggende ørkenen, som er en naturopplevelse som du sent vil glemme.

Sist, men ikke minst, ligger flere berømte oldtidsattraksjoner i begrenset rekkevidde fra Sharm el Sheikh. 

Finn billige reiser til Sharm el Sheikh

Benytt søkemaskinen her på siden til å finne billige reiser til Sharm el Sheikh. Hos oss kan du enkelt kombinere de billigste flybillettene med ferieleiligheter og hoteller i Sharm el Sheikh, og når du booker her hos Solfaktor kan du fritt velge antall reisedager og avreiseflyplass. 

Du kan enkelt se vårt utvalg av reiser med avgang fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og flere norske flyplasser. Hvis du samler fly og hotell i én pakkereise, er du dekket av reisegaranti.

Reiser til Egypt

Les mer om Egypt og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Egypt her

Hoteller i Sharm el Sheikh

Populære hoteller i Sharm el Sheikh

Egypt, Sharm el Sheikh
9,2
Fantastisk
1578 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Sharm el Sheikh
8,2
Meget bra
204 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Sharm el Sheikh
8,5
Meget bra
3757 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)