Reiser til Kairo

En reise til Kairo, Egypt sin hovedstad, byr på uforglemmelige opplevelser! Kairo er en pulserende metropol som kombinerer historie, kultur og hektisk storbyliv, med de storslåtte pyramidene, livlige basarer, storslåtte museer og autentisk arabisk mat. Bestill en billig reise til Kairo med Solfaktor!

Kairo som reisemål

Kairo er hovedstaden og den største byen i Egypt. Byen ligger ved den lengste elva i Afrika, Nilen, cirka 15 km sør for Nildeltaet. Det bor over 18 millioner innbyggere i storbyområdet, som gjør Kairo til den største i Afrika. Det er et viktig kulturelt, politisk og økonomisk sentrum, og Kairo står på UNESCOs verdensarvliste. En ferie til Egypt sin hovedstad vil ta deg med på en reise gjennom tid!

Du trenger visum for opphold i Egypt, noe du kan søke om både online (turistvisum) eller på Egypt sin ambassade i Oslo. Det er også mulig å kjøpe turistvisum med gyldighet i 30 dager ved ankomst til en internasjonal flyplass i Egypt. Visumet koster 25 USD og må betales med kontanter. Valutaen i Kairo er egyptiske pund, men på noen turiststeder er det mulig å betale med dollar eller euro også.

Attraksjoner og aktiviteter på Kairo

Kairo er kjent for sin rike historie og kulturelle arv og det er mange storslåtte attraksjoner å oppleve i byen. Pyramidene i Giza er den mest kjente attraksjonen og regnes som en av verdens største landemerker. Utforsk pyramidene til faraoene Khufu, Khafre og Menkaure og beundre Sfinksen som ligger i nærheten mens du er på ferie til Kairo. Her kan du også bli med på kameltur rundt pyramidene. Besøker du pyramidene på kvelden er det mulighet for å oppleve et spektakulært lysshow hvor historien om det gamle Egypt blir fortalt med prosjektor og lyseffekter.

Ta turen til det egyptiske museet som huser en imponerende samling av gamle egyptiske skatter. Inkludert faraoenes gravskatter, mumier, kunst og gjenstander fra Tutankhamons grav, som du forøvrig kan besøke i Luxor. Du kan også oppleve den islamske delen av Kairo med gamle moskéer og monumenter som Sultan Hassan-moskeen, Ibn Tulun-moskeen og Al-Azhar-moskeen. Sistnevnte er også en av verdens eldste universiteter.

Ta turen til den historiske basaren, Khan El Khalili, i den gamle delen av Kairo. Her får du oppleve livlig stemning med salgsboder som selger både krydder, parfyme, smykker, tekstiler, håndverk og suvenirer på din ferie. Det er også verdt å ta turen til Saladin-citadellet i Kairo, som er en imponerende festning fra middelalderen og står på UNESCOs verdensarvliste. Her ligger også den vakre Muhammed Ali-moskeen som tilbyr fantastisk utsikt over byen.

Ønsker du naturskjønne opplevelser på reise til Kairo anbefales det å bli med på båttur langs Nilen. På Nilen-Cruise kan du nyte middag og underholdning med en magisk solnedgang. Du kan også ta en avslappende spasertur i denne vakre byparken, Al-Azhar park, som er kjent for grønne områder, blomster og flott utsikt over Kairo.

Kairo er ingen destinasjon for strender og bading slik som for eksempel Hurghada, men det finnes muligheter å kjøpe seg dagsturer lokalt til Rødehavet.

>> Les mer om din ferie til Egypt her

>> Les mer om din reise til Rødehavet her

>> Les mer om din reise til Sharm el-Sheik her

Når er det best å reise til Kairo?

Kairo har et ørkenklima med varme somre og milde vintre. Vinteren er høysesongen for turisme i byen, så i denne perioden er det flere turister og lengre køer på de største attraksjonene. Fra desember til februar ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid, men det kan bli litt kjøligere på kvelden. Med temperaturer som kan komme ned til rundt 10-15 grader. Dette er den beste tiden å reise til Kairo på om du ønsker å utforske byens mange aktiviteter og unngå de høyeste temperaturene.
Høsten og våren er også fine tidspunkter å ta en ferie til Kairo på. I denne perioden er det  moderat varme med temperaturer rundt 25-30 grader og det er litt mindre turister enn i høysesong. Sommeren i Kairo varer fra juni til september og temperaturene kan ofte komme over 40 grader. Dette er en periode med intens varme, spesielt midt på dagen, og det vil være færre turister og lavere priser.

Matopplevelser og uteliv i Kairo

Kairo har en mangfoldig matkultur med et bredt utvalg av restauranter, kafeer, gateboder og markeder som frister med ulike smaker og matopplevelser. Du finner restauranter som tilbyr tradisjonelle egyptiske retter som ta’ameya (falafel) og kofta (kjøttboller), samt internasjonale restauranter med smaker fra hele verden. Ønsker du å prøve autentisk mat bør du smake på spesialiteter og delikatesser som finnes i de mange bodene som selger mat i Kairo. 

Ikke glem å prøve tradisjonell arabisk kaffe eller myntete på en lokal kafé. Kairo er kjent for mange koselige kafeer og tehus hvor du kan slappe av, nyte en kopp kaffe eller te og smake på lokale søtsaker. Spesielt i områder som Zamalek og Maadi finner du en rekke sjarmerende kafeer og barer.

Utelivet i Kairo er variert og livlig med et bredt spekter av nattklubber og barer. Byen har en god mix av lokal og internasjonal musikk og det arrangeres en rekke kulturelle arrangementer og konserter i året. Du finner også mange loungebarer og takterrasser som byr på en avslappet atmosfære og panoramautsikt over Kairo.

Fly og hotell i Kairo

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Kairo på ferie med kun én mellomlanding. Kairo internasjonale flyplass (CAI) ligger i bydelen Heliopolis, 26 km nordøst for sentrum. I tillegg har byen en annen flyplass, Sphinx internasjonale flyplass (SPX), som ligger ved pyramidene i Giza, sørvest for sentrum. Direkteflyvning til Kairo internasjonale flyplass (CAI) fra Oslo Gardermoen tar ca 5 timer og 15 minutter. 

Når du lander i Kairo er det flere transportmuligheter for å komme seg til din destinasjon. Den mest praktiske måten er med taxi og du finner autoriserte taxier utenfor ankomsthallen. Et tips er å avtale fast pris på forhånd. Det tar ca 30 min til Kairo sentrum med taxi, avhengig av kø. Det er også bussforbindelser fra flyplassen som går til forskjellige deler av byen, og det tar ca 50 minutter inn til sentrum. Mange hoteller i Kairo tilbyr transporttjenester for sine gjester, hvor du blir møtt av en sjåfør som vil kjøre deg direkte til hotellet ditt på ferie.

I Kairo finner du et bredt utvalg av overnattingsmuligheter i flere bydeler i byen. Her finner du alt fra mindre boutique hoteller til større all-inclusive hoteller med mange fasiliteter. Du finner også en rekke sjarmerende ferieleiligheter om du ønsker å bo mer lokalt. Velg om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestill en pakkereise med fly og hotell inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Kairo!

Reiser til Egypt

Les mer om Egypt og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Egypt her

Hoteller i Kairo