Reiser til Hurghada

Hurghada er én av Egypts største feriedestinasjoner og har en flott beliggenhet ved Rødehavet. Hurghada byr på sol, svømming, snorkling og dykking mer eller mindre hele året, og det går vanligvis charterreiser til Hurghada fra januar til desember. 

Hurghada er et moderne feriested og mottar besøkende fra hele verden. Her finner du langgrunne sandstrender, bra shopping, mange restauranter, barer og diskotek.

Mange velger Hurghada som feriedestinasjon fordi  det er enkelt å reise på utflukter, for eksempel til Kongenes dal og Karnak-tempelet i Luxor, som ligger cirka fire timer unna med buss. En annen populær utflukt er å dra til Kairo for å se pyramidene, det egyptiske museet og Sfinxen. Du kan snorkle langs kysten, men den beste snorklingen ligger ofte lenger ut i havet. Øya Mahmiya og Giftun-øyene er blant de mest populære utfluktsmålene.   

Hurghada vokser raskt, og i byen er det blant annet bygget en stor og sjarmerende marina med over 50 spisesteder og kafeer. Langs marinaen kan du gå på kveldstur og se på de gigantiske luksusyachtene som ligger til kai. Flere og flere barnefamilier velger å reise til Hurghada , internettforbindelsen er god og kvaliteten på mat og drikke på hotellene er generelt høy. Byen har fått et mer moderne preg over seg, men du kan fremdeles av og til oppleve litt av det typiske «kaoset» som Egypt byr på.

Solferie i Hurghada

I løpet av de siste ti årene har Hurghada utviklet seg til å bli et moderne feriested. Hit kommer besøkende fra hele verden, hvorav mange reiser hit for å dykke. Du kan besøke severdigheter som pyramider, templer og muséer. Hele distriktet Hurghada innlemmer flere landsbyer som har blitt til nydelige turistresorter.

Her, langs kysten av Rødehavet, er det langgrunne og finkornede sandstrender, men vi anbefaler at du medbringer badesko. Mange av strendene eies av hotellene. 

Utenfor Hurghada ligger flere små øyer man kan besøke. Her finner du noen av de fineste strendene i området, og det er ypperlig å snorkle ved de mange korallrevene.

Shoppingmulighetene i Hurghada er gode. I Sakala-området ligger det mange butikker, og i Down Town ligger et berømt marked. Fredag er helligdag i Egypt, og da er de fleste butikker stengt. På hverdagene er det siesta mellom kl 14 og kl 18.

Det meste av fornøyelseslivet finner du i Sakala-området, men mange av de større hotellene har også egne diskotek.

Transportnettet er billig og godt utbygget, med både taxi og minibusser. Husk å enes med sjåføren om prisen før turen. Avstanden mellom Hurghada og flyplassen er ca 7 kilometer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Svaret er enkelt; alle som drømmer om sol og bad kan til og med i januar og februar være ganske sikre på å kunne spise frokost i shorts. Hurghada er ikke en stor shoppingby, men du kan kjøpe egyptisk krydder, vannpiper eller kanskje et tørkle eller andre lokale tekstiler. Sølv og gull selges her til litt lavere priser enn hjemme. Hvis du elsker å være i solen og sitte i en solstol på et deilig hotell der prisen er rimelig med tanke på den gode hotellstandarden, er Hurghada destinasjonen for deg. Du kan også oppleve en aktiv ferie her; blant annet er det relativt gode muligheter for sykling, løping og selvfølgelig svømming og vannaktiviteter. 

Når bør man reise til Hurghada?

Særlig vinteren er en perfekt tid å reise til Hurghada på. Noen dager kan det være skyet og litt kjølig om kvelden, men temperaturen beveger seg gjerne opp mot 25 grader selv i januar. Våren, som strekker seg fra mars til mai, og høsten fra midten av september til slutten av november er gode perioder for å besøke Hurghada. Om sommeren kan det bli ekstremt varmt; derfor er ikke denne perioden nødvendigvis tiden å reise på hvis du skal feriere med små barn.

Reiser til Egypt

Les mer om Egypt og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Egypt her

Hoteller i Hurghada

Populære hoteller i Hurghada

Egypt, Hurghada
9,8
Fantastisk
1968 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Hurghada
9,0
Fantastisk
6364 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Hurghada
8,1
Meget bra
3378 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Hurghada?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 11 anmeldelser