Reiser til Hurghada

En reise til Hurghada inviterer til en avslappende og eventyrlig ferie. Nyt sol og bad på hvite sandstrender langs Rødehavet med mange fasiliteter. Her finner du blant annet utmerkede dykke- og snorklemuligheter og spennende ørkensafari. Bestill en billig reise til Hurghada med Solfaktor!

Hurghada som reisemål

Hurghada er en by i Egypt, som ligger på østkysten ved Rødehavet, ca 500 kilometer sydøst for Kairo. Hurghada er sammen med Sharm el-Sheik en av Egypt sine helt store feriedestinasjoner og tiltrekker seg besøkende fra hele verden med sine fantastiske strender og krystallklare vann. Byen er kjent for sitt fargerike og eksotiske marineliv som inviterer til dykking og snorkling. 

Valutaen i Hurghada er egyptiske pund og norske borgere trenger visum for opphold i Egypt. Du kan søke om turistvisum online eller på Egypt sin ambassade i Oslo. Det er også mulig å kjøpe turistvisum med gyldighet i 30 dager ved ankomst til en internasjonal flyplass i Egypt. Visumet koster 25 USD og må betales med kontanter.

Strandliv på Hurghada

På en reise til Hurghada vil du oppdage flere flotte strender langs Rødehavet som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Old Vic Beach er en av de mest kjente med myk, hvit sand og krystallklart vann. Her kan du nyte sol og bad med mange fasiliteter som solsenger og parasoller, samt flere strandbarer og restauranter tilgjengelig. Makadi Bay er et populært område sør for Hurghada med flere barnevennlige strender som er godt vedlikeholdt og tilbyr mange fasiliteter.

Sheraton Soma Bay Beach er en annen kjent strand i området rundt Hurghada. Den ligger i Soma Bay, rundt 45 minutters kjøretur fra sentrum av Hurghada, og tilbyr vakker sand, turkisblått vann og fantastisk utsikt over Rødehavet på din ferie. Det anbefales også å ta en båttur til Giftun Island, også kjent som Paradise Island. Her kan du nyte hvite sandstrender og turkist vann i avslappende omgivelser, samt utforske de flotte snorklemulighetene. Øya har en fantastisk undervannsverden med fargerike koraller og eksotisk marineliv.

>> Les mer om din ferie til Egypt her

>> Les mer om din reise til Rødehavet her

>> Les mer om din reise til Sharm el-Sheik her

Attraksjoner i Hurghada

Hvis du ønsker en pause fra sol og bad, så finner du flere spennende aktiviteter og attraksjoner på din reise til Hurghada. For en kulturell opplevelse anbefales et besøk til den vakre El Mina-moskeen. Her kan du beundre den arkitektoniske skjønnheten og lære om islamsk kultur. Du kan også ta turen til Hurghada Museum for å utforske Egypt sin rike kulturarv. Her finner du utstillinger av gamle gjenstander, mumier, skulpturer og annet historisk materiale fra ulike perioder i egyptisk historie. Det er også muligheter for å ta flotte dagsturer fra Hurghada og til Luxor.  Med en reise til Luxor vil du oppleve en fantastisk historie og kulturelle skatter. Her finner du noen av de mest imponerende monumenter i Egypt.

Reiser du med barn på ferie er det populært å besøke Hurghada Grand Aquarium. På dette moderne akvariet kan du oppleve et bredt spekter av marine livsarter, inkludert fargerike koraller, tropiske fisker, haier, skilpadder og mer. Her har du også muligheten til å mate og svømme med delfiner. Et besøk til Sand City, et imponerende kunstverk med skulpturer av sand, er også å anbefale. Skulpturene er av forskjellige egyptiske monumenter, historiske figurer og kjente landemerker.

Ta en spasertur langs Hurghada Marina, et livlig område med restauranter, kafeer, butikker og nattklubber. Her kan du nyte en deilig middag med utsikt over havnen eller gå på shopping. Ønsker du å oppleve mer av det autentiske livet i Egypt bør du utforske Hurghada sin gamleby, også kjent som El Dahar. Her kan du besøke lokale markeder og suvenirbutikker, og besøke den gamle moskeen og den koptiske kirken.

Aktiv ferie i Hurghada

Det er gode muligheter for en aktiv ferie i Hurghada, spesielt vannaktiviteter. Rødehavet er et paradis for dykkere og snorklere med sin fantastiske undervannsverden og korallrev. Du kan bli med på guidet dykke- eller snorkletur for å se fargerike fisker, koraller og muligens skilpadder og delfiner. Liker du deg bedre over vann er Hurghada også kjent for sitt store tilbud av vannsportaktiviteter. Her finner du blant annet vindsurfing, vannski, wakeboard eller jetski, og du kan både leie utstyr og få opplæring. Både for nybegynnere og erfarne utøvere.
Utforsk den majestetiske ørkenen rundt Hurghada på en spennende ørkensafari. Ta en actionfylt tur i ørkenen med firehjuling eller buggy som lar deg cruise gjennom sanddynene. Foretrekker du noe litt mindre adrenalinfylt anbefales guidet kameltur i ørkenen som lar deg oppleve ørkenen på en unik måte.
For golfentusiaster tilbyr Hurghada flere flotte golfbaner. Du kan nyte en runde golf på luksuriøse anlegg som El Gouna Golf Club eller Madinat Makadi Golf Resort.

Når er det best å reise til Hurghada?

Klimaet i Hurghada er som i Egypt ellers- varmt året rundt. Den beste tiden å reise til Hurghada på er i løpet av vintermånedene, fra november til mars. I denne perioden er temperaturene behagelige, med lite nedbør og solrike dager. Kveldene kan være litt kjølige, så det kan være lurt å ta med en lett jakke eller genser. Vinteren er høysesong for reise til Hurghada. Med mye turister og høyere priser, spesielt i desember og januar. 
Om du foretrekker varmere temperaturer og mindre kjølige kvelder, kan du reise til Hurghada i løpet av våren (april-mai) eller høsten (september-oktober). På sommeren er det veldig varmt, med høye temperaturer rundt 35-40 grader.

Matopplevelser og uteliv i Hurghada

På ferie i Hurghada finner du et variert utvalg av restauranter som serverer både lokale og internasjonale retter. Du kan smake tradisjonelle egyptiske retter som koshari (en blanding av ris, pasta, linser og tomatsaus), kofta (kjøttboller) og ta’ameya (egyptisk falafel). Som en kystby er Hurghada også kjent for ferske sjømat, og du kan nyte grillet fisk, reker og hummer. Hurghada har også en rekke restauranter som serverer autentisk arabisk mat, inkludert meze (småretter), grillet kebab, falafel og shawarma. Du finner også internasjonale restauranter som serverer blant annet italiensk, indisk eller mexicansk mat.

Hurghada er kjent for sitt pulserende natteliv. Som i Sharm el Sheik har Hurghada et godt utvalg av barer og nattklubber som holder åpent til sent på natten. Med livlig musikk, eksotiske drinker og festlig atmosfære.

Fly og hotell på Hurghada

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Hurghada. Reisemålet har en nærliggende flyplass (Hurghada International Airport), som er den nest høyeste trafikkerte flyplassen i Egypt etter flyplassen ved Kairo. Det går flere direkteflyvninger i høysesongen og flyturen fra Oslo Gardermoen til Hurghada internasjonale flyplass (HRG) tar ca 5 timer og 30 minutter.

Når du ankommer Hurghada er det flere alternativer for å komme deg til ditt hotell eller ferieleilighet. Mange hoteller tilbyr transporttjenester til sine gjester. Du kan enkelt sjekke om ditt hotell har denne tjenesten og avtale transport på forhånd. Det er også taxi tilgjengelig utenfor terminalbygningen, men avtal pris med sjåføren før du begynner reisen. Det kan være lurt å ha kontanter i lokal valuta tilgjengelig for å betale for taxituren.

På reise til Hurghada finner du et bredt utvalg av overnattingsmuligheter som passer både familier med barn, par og venner. Reisemålet er spesielt kjent for sine store og flotte all-inclusive hotell med mange fasiliteter som basseng, restauranter og spa. Du finner også ferieleiligheter i Hurghada om du ønsker mer plass og privatliv. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly og hotell inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Hurghada!

Reiser til Egypt

Les mer om Egypt og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Egypt her

Hoteller i Hurghada

Populære hoteller i Hurghada

Egypt, Hurghada
9,5
Fantastisk
7311 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Hurghada
8,8
Meget bra
3817 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Hurghada
9,5
Fantastisk
18117 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Hurghada?

7,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 21 anmeldelser