Reiser til Luxor

Luxor er en oase ved Nilen – en historisk og arkitektonisk perle med omkringliggende ørkenlandskap som byr på det autentiske Egypt. Her kan du oppleve majestetisk arkitektur, historiske mysterier og imponerende templer og graver. Bestill en billig reise til Luxor med Solfaktor!

Luxor som reisemål

Luxor er en by i Egypt, ved den østlige bredden av Nilen, om lag 200 kilometer nord for Aswan. Byen er sentrum for turisttrafikken i øvre Egypt og tiltrekker seg både lokale og internasjonale turister. Luxor er kjent for rike historiske og kulturelle skatter, og huser noen av de mest imponerende severdighetene og monumentene i Egypt

Valutaen i Luxor er egyptiske pund og du trenger visum for opphold i Egypt. Du kan søke om turistvisum online eller på Egypt sin ambassade i Oslo. Det er også mulig å kjøpe turistvisum med gyldighet i 30 dager ved ankomst til en internasjonal flyplass i Egypt. Visumet koster 25 USD og må betales med kontanter.

Attraksjoner i Luxor

Som i Kairo vil du finne Luxor er rik på arkeologiske skatter og er et populært reisemål for historieinteresserte. Byens attraksjoner vil gi deg et dypt innblikk i den gamle kulturen og historien til Egypt. Ta turen til et av verdens største religiøse steder, Karnak-tempelet, et imponerende tempelkompleks som er kjent for sine enorme søyler, statuer og hieroglyfer. Luxortempelet ligger midt i byen og er et av Luxor sine mest imponerende landemerker. Det er kjent for sin blendende arkitektur og de store statuene av Ramses II som vokter inngangen.

På vestsiden av Nilen ligger Kongens dal, der mange av de kongelige gravene fra det gamle Egypt ligger. Utforsk de spektakulære gravene til faraoer, inkludert Tutankhamons grav, og opplev mysteriet i den historiske nekropolis. Hatshepsut-tempelet er dedikert til den mektige dronningen Hatshepsut, og regnes for å være et mesterverk av gammel arkitektur. Dens tre massive terrasser reiser seg over ørkengulvet og inn i klippene i Deir el-Bahari. Det er også verdt å besøke Medinet Habu, en arkeologisk lokalitet som ligger nær foten av Theban Hills overfor Luxor, og inkluderer Ramses III-tempelet og kongelige palasser.

>> Les mer om din ferie til Egypt her

>> Les mer om din reise til Kairo her

>> Les mer om din reise til Hurghada her

Når er det best å reise til Luxor?

Den beste tiden å reise til Luxor er vanligvis i vintermånedene mellom november og februar. I denne perioden er det behagelige dagtemperaturer på rundt 20-25 grader, solrikt og lite nedbør. Dette er høysesongen i Luxor, spesielt over jul og nyttår. 
Våren (mars-april) og høsten (oktober-november) er også gode tidspunkter å besøke Luxor. I denne perioden er det litt varmere og mindre turister sammenlignet med vinteren. Sommermånedene fra juni til september kan være ekstremt varme, og temperaturene kan komme godt over 40 grader. I denne perioden er det mindre egnet for utendørsaktiviteter, særlig midt på dagen, og det er mindre turister og lavere priser.

Aktiv ferie i Luxor

Det er gode muligheter for aktiv ferie i Luxor. Ta en spektakulær ballongtur over Luxor sine majestetiske severdigheter, og opplev en fantastisk utsikt over byen, Nilen og omkringliggende ørken. Bli med på kamelriding i ørkenen og utforsk mindre kjente severdigheter, ørkenoaser og lokale landsbyer.

Det er også populært å leie sykkel og utforske Luxor langs Nilen. Du kan sykle langs elvebredden, utforske landsbyer og oppdage skjulte perler utenfor byen. Bli med på båttur på Nilen og nyt den vakre elveutsikten. Du kan velge mellom kortere turer eller lengre cruise som tar deg til andre byer langs Nilen. Det er også gode muligheter for fotturer i Kongens dal og den vestlige bredden av Luxor.

Matopplevelser og uteliv i Luxor

Luxor tilbyr et bredt utvalg av restauranter, kafeer og gateboder som byr på smakfulle matopplevelser. Flere kafeer tilbyr tradisjonell egyptisk frokost, som inkluderer friske grønnsaker, falafel, hummus, fetener (en type egyptisk flatbrød) og mynte-te. Du kan også prøve tradisjonelle egyptiske retter som koshari (blanding av ris, pasta, linser og tomatsaus) eller ta'ameya (falafel), eller klassiske arabiske retter som kebab og shawarma. Til dessert kan du prøve egyptiske søtsaker som basbousa, en semulekake med søt sirup. Luxor har også en rekke restauranter som byr på et internasjonalt kjøkken med smaker fra alle verdens hjørner. 

Utelivet i Luxor er roligere enn andre byer, som for eksempel til Hurghada, og byen er mer kjent for te- og shisha-kultur. Du finner flere kafeer, tehus og barer med en avslappet atmosfære, rolig musikk og underholdning. Prøv den aromatiske egyptiske mynte-teen, og nyt den sosiale opplevelsen av å røyke shisha (vannpipe) mens du nyter det lokale livet på et av byens mange tehus.

Fly og hotell på Luxor

Du kommer deg enkelt fra Norge til Egypt og Luxor med én mellomlanding. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Luxor internasjonale flyplass (LXR) tar ca 5 timer 40 minutter. Når du ankommer Luxor kan du ta taxi fra flyplassen til hotellet ditt, og du finner taxiholdeplass rett utenfor ankomsthallen. Men husk å avtale pris på forhånd og ha kontanter i lokal valuta for å betale for turen. Flere hoteller i Luxor tilbyr også hotelltransport fra flyplassen, og sjåføren vil da vente på deg i ankomsthallen og kjøre deg direkte til hotellet ditt. 

Det er et bredt utvalg av overnattingsmuligheter i Luxor. Her finner du både koselige boutique hoteller, store all-inclusive resorts og ferieleiligheter med lokal sjarm. Du velger om du bestiller fly og hotell separat, eller bestiller en pakkereise med fly og hotell inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Luxor!

Reiser til Egypt

Les mer om Egypt og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Egypt her

Hoteller i Luxor