Velkommen til Vlore

Vlore er en kystby ved Adriaterhavet sørvest i Albania, som ligger i den lille bukten med samme navn. Byen er vakkert omgitt av fjell og byr på en vakker kystlinje med nydelige strender, som gjør den til et flott feriemål om sommeren. Her er et fint middelhavsklima, mange gode spisesteder og en spennende historie, som også har gjort den til landets tredje mest populære by. 

Velkommen til Vlore, en nydelig ferieby i Albania. Her finner du alt til solferien som du kan kombinere med spennende utflukter og kulturopplevelser. Vlore ligger cirka 140 kilometer sørvest for hovedstaden Tirana, og byr på alt fra gode shoppingmuligheter og restauranter til herlige strender og historiske severdigheter.

En by med en lang, konfliktpreget historie...

Vlore er en av Albanias eldste byer, som dateres tilbake til det 6. århundre f.Kr. Det var grekerne som bygde Vlore, som den gang be kalt Aulon. Med sin strategiske beliggenhet i bukten med samme navn og ved Otrantostredet med Italias hæl, Puglia, på motsatt side, var Vlore også et attraktivt mål for romerne. De okkuperte senere byen og la den under romersk styre. Vlore ar vært sentrum for flere konflikter, og lå i en periode under Det osmanske riket. Byen led under Balkankrigen, og under både første og andre verdenskrig ble Vlore igjen invadert av Italia, før sovjeterne noen tiår senere hadde makten. Vlore har derfor mange spor etter tidligere kulturer og bygninger, og du finner flere museer og historiske severdigheter i området som vitner om den lange, konfliktfylte historien.

... som senere ble en fantastisk ferieby

I dag hersker fred, ro og en avslappende atmosfære i Vlore, som i sommerperioden er en nydelig ferieby med nydelige strender som tiltrekker seg ferierende. Det varme klimaet og mange soldager gir gode forhold for en sommerferie med sol, varme og avslapning ved Adriaterhavet. Vlore er med sitt varierte tilbud av historie, gode utfluktsmuligheter, restauranter og strålende feriestemning Albanias tredje mest populære by. Vlore er derfor et flott feriemål for en herlig ferie for hele familien så vel som par og vennegrupper.

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Vlore

Populære hoteller i Vlore

Albania, Vlore
8,4
Meget bra
254 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 155 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Vlore
9,1
Fantastisk
57 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 152 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Vlore
9,0
Fantastisk
73 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 155 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi