Reiser til Berat 

Den vakre og pittoreske middelalderbyen i det sentrale Albania byr på sjarm, lokalt liv og en spennende historie. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste byr på mange opplevelser og vakre, gamle bygninger. Beliggende i flotte, frodige og fjellrike omgivelser, er det mange utfluktsmuligheter i nærheten.

Berat i Albania er feriemålet for deg som vil oppleve det mer rå og ukjente Albania. Beliggende ca. 70 km sør for hovedstaden Tirana midt i landet, finner du her uberørt natur og et autentisk lokalliv, langt fra turister. Berat har litt over 36 000 innbyggere og kan dateres helt tilbake til 600-tallet f.Kr. Byen byr derfor på en lang historie og mange historiske severdigheter for et innblikk i byens opphav og utvikling over tid.

En del av UNESCOs verdensarvliste

Berat har vært en del av UNESCOs verdensarvliste siden 2008, takket være de mange vakre, gamle bygningene og ikke minst historiske severdigheter. Byen har over tid vært okkupert av både grekerne, makedonerne og ikke minst romerne, som alle har satt sine spor og som kan oppleves flere steder i byen. Og da spesielt på det gamle slottet fra 1200-tallet på toppen av fjellet, som er et must å besøke på en ferie til Berat. I byen finner du også flere spennende museer og vakre gamle kirker som er verdt et besøk.

I naturskjønne omgivelser

Berat ligger sentralt i Albania, rett ved elven Osum, og er omgitt av frodige fjell og åser. De naturskjønne omgivelsene gir derfor gode muligheter for å oppleve området og naturen til fots på turstiene eller langs elva, hvor det også er flere broer hvor en kan gå over til bydelen Gorica og flere andre bydeler.

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Berat