Reiser til Golem

Golem er takket være dens lange, gylne sandstrand, som strekker seg ved det asurblå Adriaterhavet, en av Albanias mest populære badebyer. Her er tallrike hoteller, restauranter og barer helt langs kysten og derfor masser av liv i høysesongen. Mange reiser hit for kun å nyte en avslappende strandferie, hvor man kun sjeldent beveger seg vekk fra havet.

God plass på lange sandstrender

I takt med byens stigende popularitet som reisemål har tallrike hoteller skutt opp nede ved strandkanten i Golem. Det er dog også lange, mer fredelige strekninger av kysten hvor det fortsatt er høye, skyggefulle trær som står i første rekke nærmest stranden. Selv om det er meget fristende å bruke en ferie i Golem på kun å bade, slikke sol eller slappe av under en parasoll med en god bok, er det mye annet å ta seg til på en reise hit. 

Det er et ganske godt utvalg av spisesteder i Golem, som serverer alt fra pizzaer til tradisjonelle albanske retter. Her, akkurat som i resten av landets kystnære regioner, vil du nok bemerke at det lokale kjøkkenet har fått en hel del inspiration fra Italia, hvilket bestemt ikke er noen dårlig ting. Dette er det også rike muligheter til å oppleve hvis du tar en tur opp til kysten langs den gamle havnebyen Durres, som ligger ved enden av den kilometerlange stranden. Her har særlig resturantene nede ved den gamle havnefronten ry på seg for å være noen av områdets beste.

Utfluktsmål

Tar du turen til Durres, kan det også varmt anbefales å sette av litt tid til å utforske byens historiske severdigheter. Det teller blant annet et stort, romersk amfiteater, som i sin tid hadde plass til 20.000 tilskuere, samt et anerkjent museum med tallrike arkeologiske funn fra området. Her finner du også flere butikker, men riktignok er innkjøpsmulighetene ved Golem tilstrekkelige til de daglige fornødenheter.

Ønsker du å utnytte det lave prisnivået i Albania til en shoppingtur på reisen din til Golem, er det mest opplagte å besøke Tirana. Hovedstaden ligger innenfor komfortabel avstand for en dagsutflukt fra Golem, hvor du både har tid til å shoppe og være med på sightseeing. Fra Dajti i utkanten av byen, kan du ta en svevebane opp på et fjell, hvorfra det er storslått utsikt ned over hovedstaden og de omkringliggende grønne fjellene. Selv om selve Golem bare er en liten kystlandsby er den også verdt å gå litt på oppdagelse i. Her er for eksempel ofte marked, hvor de lokale fyller gaten med små interimistisk boder,

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Golem