Reiser til Qerret

Den lille landsbyen Qerret ligger ved Albanias Adriaterhavskyst, omtrent en 20-minutters kjøretur sør for havnebyen Durres. Den opprinnelige landsbyen, som ligger litt tilbaketrukket fra kysten er kanskje ikke så bemerkelsesverdig, men det er til gjengjeld den nærliggende sandstranden. Denne er enkelte steder opptil 100 meter bred, så selv i høysesongen kan du enkelt finne et sted å nyte den sjenerøse solen.

Trenger du å få litt skygge kan du trekke opp i den vakre furuskogen som står helt ned til strandkanten. Ved den familievennlige stranden har du også et godt utvalg av barer og kafeer innen rekkevidde dersom det er behov for forfriskninger i løpet av dagen. Utvalget av fasiliteter og aktiviteter som tilbys avhenger av hvilken del av stranden du slår deg ned på. Rett nord for Qerret ligger feriebyen Golem. De to områdene flyter mer eller mindre sammen.

Strandferier til billige priser

Som du sikkert ser er en tur til Qerret først og fremst en mulighet for å nyte en avslappende strandferie. Byen oppe bak stranden og skogen består for det meste av et fredelig boligområde. Selv om hoteller og ferieleiligheter har blitt skutt opp de siste årene, er den rolige landsbyatmosfæren fortsatt relativt intakt.

I Qerret kan du også fremdeles nyte godt av billige priser, noe som vitner om at Albania (ennå) ikke har opplevd den samme boomen i internasjonal turisme som nabolandene. Når du ligger nede på den fine sandstranden som brer seg nesten 1 kilometer, eller når du svømmer i det varme havet, vil du lett forstå hvorfor stadig flere reiser til Qerret på Albanias Adriaterhavskyst.

Du kan enkelt kombinere det avslappende strandlivet med spennende utflukter når turen går til Qerret. Takket være kystveien tar det for eksempel bare rundt 20 minutter å kjøre nordover til Albanias nest største by, Durres. Her finner du et rikt restaurantliv, shoppingmuligheter og mange spennende severdigheter, som det største romerske amfiteateret på Balkan.

Hvis du er ute etter litt mer shopping og restauranter, trenger du kun å kjøre de 5 kilometerne sørover til den mellomstore byen Kavaja. Bestiller du en billig leiebil til turen har du fra Qerret generelt et godt utgangspunkt for å kjøre på utflukter inn i landet. Du trenger ikke være veldig langt unna kysten for å oppleve landsbysamfunn helt upåvirket av turisme, hvor livet går sin vante gang.

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Qerret