Reiser til Phuket

Phuket er Thailands største ferieøy med vidunderlige strender, et variert aktivitetstilbud, bra shopping og et rikt utvalg av restauranter og barer. Utelivet varierer fra hektisk til behagelig, avhengig av hvilken ferieby du velger å bo i.

Phuket er Thailands største ferieøy og skilles fra fastlandet med Pak Phra-kanalen. Hovedstaden heter også Phuket (eller Phuket by) og har omkring 85 000 innbyggere, Totalt bor det over 300 000 på hele øya, som hvert år besøkes av mer enn 5 millioner turister.  Før Phuket ble et feriemål bestod hovednæringen av blant annet tinngruvedrift og gummiplantasjer. Utbyggingen av hoteller og ferieområder begynte tidlig på 80-tallet og i dag er turismen Phukets største inntektskilde.

Selv om Phuket er et stort turistmål er det fremdeles store deler av øya som er relativt uberørt, og plante- og dyrelivet i regnskogen er rikt og de siste årene har thailandske myndigheter investert store summer i bevaringen av dette, blant annet ved å etablere flere nasjonalparker. Vestkysten av Phuket ligger mot Andaman-sjøen og østkysten mot Phang Nga-bukten, der blant annet de naturskjønne Phi Phi-øyene ligger, et populært utfluktsmål fra Phuket.

Phukets store fordeler er, foruten de vidunderlige strendene, et variert aktivitetstilbud, bra shopping og et rikt utvalg av restauranter og barer. De mest populære stedene ligger på vestkysten og inkluderer livlige Patong, familiefavorittene Karon og Kata, sjarmerende Kamala og strandparadiset Bang Thao. Disse reisemålene har gode strender og er godt utbygd med hoteller. Phuket er også et naturlig ankomststed for de som skal til Khao Lak. Sørsiden av Phuket er ikke like utbygget og her finnes fantastiske strender med færre turister, f.eks. Nai Harn.

Phuket internasjonale flyplass er den nest mest trafikkerte i Thailand, og det er enkelt å fly dit fra flere norske byer med en mellomlanding. I vintersesongen er det direktefly fra Norge og flytiden er på cirka 10 timer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Phuket er et av nordmenns favorittreisemål om vinteren, og passer for alle som er ute etter sol og bad, eksotiske opplevelser og gode hoteller. Det er dog viktig å velge rett ferieby, for mens unge festglade gjerne bor nære Patong, vil barnefamilien nok trives bedre ved Kata- eller Karon-stranden. For eventyrlystne som vil oppleve det "ekte" Thailand er ikke Phuket det helt store, men da kan det allikevel Phuket være en en fin port videre til de mange naturskjønne øyene som er relativt uberørt av turisme, som f.eks. Koh Yao-øyene som nås med båt fra Phuket. Thailand er et rimelig ferieland, men prisnivået på Phuket kan være noe høyere enn andre steder i landet. Det henger sammen med at eiendom er ganske dyrt og mange luksushoteller har etablert seg på øya. Antall ryggsekkturister er lavere her sammenliknet med andre reisemål og øyer i Thailand.

Når er det best å reise hit?

Phuket har best klima fra desember til mai, da været stort sett er pent, men en og annen forfriskende ettermiddagsbyger vil kunne forekomme. Temperaturen ligger som regel alltid på mellom 28 - 32ºC og solen er sterk. Ved å reise utenfor høysesongen vil man oppleve mer ustabilt vær og det er ikke uvanlig at det ligger et tynt slør av skyer på himmelen på dagtid. September og oktober er månedene med mest nedbør, men også da hotellene har aller billigst priser, og man kan unne seg flott luksus til en rimelig penge. Vær obs på at i regnsesongen kan det være høy sjø og båter og fergetrafikk ut til øyene kan bli påvirket. Reiser man til Phuket utenfor høysesong er det lurt å velge et hotell på vestkysten, der sjansene for solskinn er best.Reisemål på Phuket

 • Patong
  62 hoteller
  Patong er den mest populære feriebyen på Phuket. Her er det underholdning natt og dag med alt fra fargerike nattmarked til pulserende diskoteker. Selvom det alltid er mye liv og røre, har du også rike muligheter til å slappe av ved det azurblå ... havet på byens kilometerlange strand. Les mer
 • Karon
  30 hoteller
  Karon inviterer med sin tilbakelente atmosfære og fantastiske, kilometerlange strand til avslappende familieferier. Når dere ikke nyter den kritthvite sandstranden og det krystalklare havet, er det masse å se og oppleve i byen og på resten av Phuket.
 • Kata
  24 hoteller
  Kata Beach ligger mellom Karon Beach mot nord og Nai Harn Beach mot syd på Phukets vestkyst. Kata er et godt valg for både familier, par og vennegrupper som ønsker en mer avslappet ferie enn hva Phukets største ferieby Patong kan tilby.
 • Rawai
  10 hoteller
  Rawai er blitt en favoritt blandt vestlendingene som kommer reisende og slår seg fast ned. Og man forstår fort hvorfor. Her på den østlige siden av øyas sørspiss kan du nyte en avslappet landsbystemning samtidig som at du har noen av øyas beste ... strender og utsiktspunkter innenfor kort rekkevidde. Les mer
 • Bangtao
  5 hoteller
  Med en over 5 kilometerlange og finkornete sandstrand, er Bangtao perfekt til en avslappende ferie på Phuket. Bangtao er samtidig kjent for å ha hotell og resorts av høy kvalitet. Det samme gjelder områdets fredelige atmosfære, som gir deg ideelle ... betingelser for å koble fullstendig av. Les mer

Populære hoteller på Phuket

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Karon
9,1
Fantastisk
106 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 46 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket
9,7
Fantastisk
1796 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 46 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Cherng Talay
9,4
Fantastisk
773 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 23 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi


Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her