Reiser til Phuket

Ta turen til Phuket og Thailand sin største øy på en vinterferie. Phuket kan friste med fantastiske strender, mangfoldig kultur og et stort underholdningstilbud. Bestill en billig reise til Phuket med Solfaktor!

Phuket som reisemål

Phuket er en øy og provins i Thailand, beliggende utenfor landets vestkyst i Andamansjøen. Det er Thailand sin største øy og provinsen omfatter 32 mindre øyer. Phuket er et ettertraktet reisemål med populære feriesteder som Patong, Karon, Kata og Rawai. Reisemålet passer like godt for familier som reiser med barn, på partur eller vennetur.

Attraksjoner og aktiviteter i Phuket

Hovedattraksjonen i Phuket er øyas strender. Patong Beach er kjent for sitt pulserende strandliv og vannsportaktiviteter, mens Karon Beach tilbyr en mer avslappet atmosfære som er ideell for sol og bad. Ønsker du å prøve surfing bør du ta turen til Kata Beach som har gode forhold for bølger og tiltrekker seg både nybegynnere og erfarne surfere. Rawai Beach ligger på sørspissen av Phuket og er mindre turistpreget enn de andre kjente feriestedene på øya. Det er et flott sted å oppleve en roligere side av Phuket.

Øya har en rik kulturell arv som er verdt å oppleve på ferie i Phuket. Du kan besøke steder som Big Buddha, som er en majestetisk 45 meter høy statue med fantastisk panoramautsikt, eller det kjente buddhistiske tempelet Wat Chalong, som gir innsikt i thailandsk kultur og religion. Den historiske gamlebyen i Phuket gir et innblikk i øyas fortid med sjarmerende arkitektur, gatekunst og lokale markeder.

Phuket byr også på eventyrlige naturopplevelser i tropisk landskap. Det er populært å bli med på båttur til Phi Phi-øyene som inviterer til kritthvite strender og krystallklart vann, eller til Similan Islands som er et dykkerparadis med fantastiske undervannslandskap og rikt marineliv. Du kan også bli med på fjellturer i Khao Phra Thaeo National Park eller ta en kajakktur gjennom de ikoniske kalksteinsøyene og grottene i Phang Nga Bay. Phuket er et flott utgangspunkt for mange ulike aktiviteter.

Når er det best å reise til Phuket?

Det er høysesong i Phuket fra november til februar. I denne perioden kan du forvente behagelig varme, solrike forhold og lav luftfuktighet. Det er mange turister som besøker Phuket i denne perioden for å få et avbrekk fra kulden, spesielt på juleferie eller på en vinterferie. Om du ønsker å styre unna de største folkemengdene kan du vurdere å besøke Phuket mellom mars og mai eller september og oktober. Dette er overgangsperioder hvor det fortsatt er solrike forhold, men det kan komme noen regnskyll og temperaturene og luftfuktigheten er høyere. Fra juni til august er det regntid i Thailand og det kommer ofte hyppige regnbyger, flere ganger om dagen, men du kan også oppleve solfylte perioder.

Matopplevelser og uteliv i Phuket

Phuket er et eldorado for matelskere med et variert utvalg av kulinariske opplevelser. Matboder og gatekjøkken i Phuket Town gir en autentisk smak av thailandsk mat og markeder i områder som Rawai og Patong Beach serverer fersk fisk og skalldyr tilberedt etter dine preferanser. På kveldsmarkeder som Phuket Weekend Market og Chillva Market serveres lokale spesialiteter og unike snacks, blant annet retter som pad see ew (stekte nudler) og som tam (grønn papayasalat). Du finner også elegante spisesteder og gourmetrestauranter med flott havutsikt i Phuket.

Utelivet i Phuket er pulserende og mangfoldig og tilbyr noe for enhver smak. De mest populære områdene for natteliv finner du i Patong Beach, hvor du kan utforske festlige barer og nattklubber som lar deg danse natten bort.

Fly og hotell i Phuket

Phuket internasjonale flyplass (HKT) er den nest mest trafikkerte i Thailand, og det er relativt enkelt å fly til Phuket fra flere norske byer med mellomlanding. Reisetiden ligger på omtrentlig 10-13 timer, avhengig av hvor man mellomlander. Den enkleste måten å komme seg til kjente feriesteder som Patong, Karon, Kata og Rawai er med taxi som er tilgjengelig utenfor flyplassens ankomsthall. Mange hoteller tilbyr også transport til og fra flyplassen, så det er verdt å sjekke med ditt hotell. Et rimeligere alternativ er å ta offentlige busser, kjent som "songthaews", eller lokale minibusser for å komme deg til forskjellige deler av øya. Merk at dette kan være mer tidkrevende. Ønsker du frihet og fleksibilitet til å utforske i eget tempo, kan du vurdere å leie bil på din ferie i Phuket.

Det er mange flotte overnattingsmuligheter i Phuket. Enten du reiser med venner, på partur eller familieferie med barn vil du finne et alternativ som passer for deg. Her kan du velge mellom koselige bungalow-hoteller, store all-inclusive hoteller og sjarmerende ferieleiligheter. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport eller leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Phuket og Thailand!Reisemål på Phuket

 • Patong
  61 hoteller
  Patong er den mest populære feriebyen på Phuket. Her er det underholdning natt og dag med alt fra fargerike nattmarked til pulserende diskoteker. Selvom det alltid er mye liv og røre har du også rike muligheter til å slappe av ved det azurblå ... havet på byens kilometerlange strand Les mer
 • Karon
  29 hoteller
  Karon inviterer med sin tilbakelente atmosfære og fantastiske, kilometerlange strand til avslappende familieferier. Når dere ikke nyter den kritthvite sandstranden og det krystalklare havet, er det masse å se og oppleve i byen og på resten av Phuket.
 • Kata
  24 hoteller
  Kata Beach ligger mellom Karon Beach mot nord og Nai Harn Beach mot syd på Phuket sin vestkyst. Kata er et godt valg for både familier, par og vennegrupper som ønsker en mer avslappet ferie enn hva Phukets største ferieby Patong kan tilby.
 • Rawai
  10 hoteller
  Rawai er blitt en favoritt blandt vestlendingene som kommer reisende og slår seg fast ned. Og man forstår fort hvorfor. Her på den østlige siden av Phuket sin sørspiss kan du nyte en avslappet landsbystemning samtidig som at du har noen av øyas ... beste strender og utsiktspunkter innenfor kort rekkevidde. Les mer
 • Bangtao
  5 hoteller
  Med en over 5 kilometerlange og finkornete sandstrand, er Bangtao perfekt til en avslappende ferie på Phuket. Bangtao er samtidig kjent for å ha hotell og resorts av høy kvalitet. Det samme gjelder områdets fredelige atmosfære, som gir deg ideelle ... betingelser for å koble fullstendig av. Les mer

Populære hoteller på Phuket

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Kata
9,1
Fantastisk
1321 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 47 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Kata
8,8
Meget bra
2033 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 46 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Rawai
9,0
Fantastisk
882 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 46 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi


Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her