Reiser til Koh Samui

Koh Samui er Thailands tredje største øy og et yndet reisemål med flotte hoteller, hyggelige priser og eventyrlige strender. Øya er lett tilgjengelig med sin internasjonale flyplass.

Flotte hoteller, hyggelige priser og eventyrlige strender øst i Thailand

Koh Samui er Thailands tredje største øy og et yndet reisemål for både backpackere og pakketurister. Øya kjent for sine eksotiske strender, svaiende palmer og krystallklare laguner. Koh Samui er lett tilgjengelig gjennom sin internasjonale flyplass og har opplevd en sterk økning av turister de siste 20 år. I enkelte områder er det til dels overutviklet. Dog er det mulig å finne fredelige strandsoner for de som ønsker det.

Den mest kjente stranden på Koh Samui er den travle og nydelige Chaweng. Sør for denne ligger den litt rimeligere Lamai. De nordlige strendene Bophut og Mae Nam er betydelig roligere og tilbakelent.

Tips til aktiviteter man kan gjøre på Koh Samui:

* Nam Tok Na Muang med sitt 80 meter høye fossefall og strålende bademuligheter

* Besøke et av de flotte templene på øya

* Båttur til de nærliggende øyene Koh Pha Ngan eller Koh Tao

* Dykking og snorkling er et must

* Bli med på et av mange matkurs på øya

* Spa utvalget er stort

* Besøke Samui Aquarium og Tiger Zoo

 

En alsidig ferieøy

Koh Samui er Thailands neststørste øy (etter Phuket), men som er den største av de rundt 80 øyene som utgjør Ang Thong National Marine Park. Denne øygruppen er kjent for sine fremragende snorklemuligheter og kan også utforskes i kajak. De fleste av øyene er ubebodde. Det er heller ikke mange år siden befolkningen på Koh Samui levde en ganske tilbaketrukket tilværelse uten mye kontakt med fastlandet. Da de første turistene i form av backpackere ankom øya i starten av 1970-tallet, fantes det ikke veier, og en tur på tvers av øya var en anstrengende dagsreise til fots. 

I dag kommer du lett rundt langs kysten via gode veier, så uansett hvor du velger å slå deg ned, har du de fleste av øyas severdigheter og strender innenfor rekkevidde. Reiser du til Koh Samui vil du nesten med garanti ende opp med å bruke en stor del av ferien på de skjønne badestrendene. En av de største av disse er Chaweng Beach, hvor det utover den inviterende, bløte sanden og det klare vannet, alltid er masse av liv med et rikt utvalg av hotell, vannsportsaktiviteter, butikker, barer og resturanter. Lamai Beach, som ligger rundt 12 km lenger nede ved kysten, er ikke like så lang, men minst like så vakker og normalt mer fredelig. Er det rolige omgivelser du er ute etter, da kan det anbefales å besøke nordkysten. Her kan du oppleve et mer autentisk landsbyliv. 

Utfluktsmuligheter

Vil du krydre strandlivet med mer aktive opplevelser, er det rike muligheter for dette på din reise til Koh Samui. Det er f.eks. populært å reise på snorkle- og dykkerturer til koralrevene i Ang Thong nasjonalpark eller på spasertur inn i øyas frodige indre, hvor det venter deg flotte fossefall og spektakulære utsikter over det azurblå havet. Sett også gjerne av tid til å besøke et av de vakreste templene på Koh Samui, som f.eks. Wat Phra Yai, med sin 12 meter høye, gyldne Buddha. 

Når du i løpet av dagen trenger en forfriskning, er det sjeldent langt til nærmeste resturant eller gatekjøkken på Koh Samui. Øya er kjent for sine kokosnøtter som er ganske så forfriskende i varmen. Utover dette er det naturligvis rike muligheter for å få retter med fisk. Generelt er det sørlige Thailand kjent for sterk mat, men du kan også lett få retter som er mer milde i smaken. 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Reisemål på Koh Samui

 • Lamai Beach
  10 hoteller
  Hovedattraksjonen i Lamai Beach er den flotte, nesten 4 kilometer lange palmestranden, men Koh Samuis nest største resort byr også på et bredt utvalg av hoteller, resturanter og shoppingmuligheter. Her har du også et natteliv med noe for alle ... og nærhet til øyas andre spennende attraksjoner. Les mer

Populære hoteller på Koh Samui

Thailand, Sør-Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
9,7
Fantastisk
1106 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Koh Samui, Chaweng Beach
8,5
Meget bra
1095 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 25 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Koh Samui, Choeng Mon Beach
9,7
Fantastisk
517 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 5 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)