Reiser til Koh Samui

Koh Samui er en tropisk oase i Thailand og et ettertraktet reisemål til en vinterferie. Øya inviterer til eksotisk strandliv, spennende aktiviteter og luksuriøse spa-opplevelser. Bestill en billig reise til Koh Samui med Solfaktor!

Koh Samui som reisemål

Koh Samui er en øy i Thailand i Sørøst-Asia, beliggende i Thailandbukta. Det er Thailand sin nest største øy og frister reisende fra hele verden med vakre strender, tropisk natur og velsmakende matopplevelser. Øyparadiset tilbyr et utvalg av kjente feriesteder som Chaweng Beach og Lamai Beach og passer både for familier som reiser med barn, par på romantisk ferie og vennetur.

Attraksjoner og aktiviteter på Koh Samui

Koh Samui byr på en rekke attraksjoner og aktiviteter. Det fantastiske strandlivet på øya er det som tiltrekker seg flest turister.  Her finner du eksotiske strender, svaiende palmer og krystallklare laguner. En av Koh Samui mest kjente strender, Chaweng Beach, frister med sin myke, hvite sand og det krystallklare vannet som er ideelt for sol, bad og vannsportsaktiviteter. På sørsiden av øya ligger Lamai Beach som er en annen attraktiv sandstrand med en mer avslappet atmosfære. Her er det perfekt å nyte solen, ta spaserturer langs kysten og utforske de lokale butikkene. De nordlige strendene, Bophut Beach og Maenam Beach er betydelig roligere og tilbakelent. Her kan du også oppleve et mer autentisk landsbyliv på Koh Samui.

Ønsker du å oppleve thailandsk kultur bør du ta turen til Big Buddha-tempelet (Wat Phra Yai) med en imponerende Buddha-statue som gir panoramautsikt over Koh Samui. Det er også mange som tar turen til de unike naturlige steinformasjonene Hin Ta og Hin Yai på Lamai Beach. For deg som søker aktiv ferie på Koh Samui er det anbefalt å besøke Ang Thong Marine Park. Her er det fantastiske muligheter for snorkling, kajakkpadling, oppleve flotte fossefall og naturopplevelser på små øyer og klipper. Du kan også bli med på elefantsafari gjennom jungelen.

Koh Samui er kjent for sine luksuriøse spa- og velværesentre. Her er det gode muligheter til å skjemme deg selv bort med massasje og dyp avslapning. 

Når er det best å reise til Koh Samui?

Høysesongen på Koh Samui er fra desember til februar og i denne perioden er det mange turister som besøker øya. Det er for eksempel mange som ønsker å slippe unna det kalde været hjemme i Norge og reiser til Thailand og Koh Samui på enten en vinterferie eller juleferie. Vintermånedene består av stabilt og solrikt vær, behagelig varme og lav luftfuktighet. Ønsker du å slippe unna de største folkemengdene kan du vurdere å besøke Koh Samui mellom mars og juni eller mellom september og november. I disse overgangsperiodene er det fortsatt varmt og solrikt med deilige temperaturer, men det kan forekomme noen korte regnbyger. Regntiden i Thailand er i juli og august med hyppige og tropiske regnskyll selv om du også kan glede deg over solfylte perioder. På denne tiden kan du sikre deg en billigere reise og du vil oppleve Koh Samui i en roligere atmosfære.

Matopplevelser og uteliv i Koh Samui

Koh Samui byr på varierte og velsmakende matopplevelser. Øya har et bredt utvalg av restauranter som serverer deilige thailandske retter med mye smak og krydder. Her kan du nyte blant annet fersk fisk med lokale råvarer, reker i hvitløkssaus og kokosmelk- og karriretter. Du finner også flere spisesteder som serverer internasjonale favoritter. I Koh Samui kan du spise måltider ved strandkanten, i sjarmerende matboder eller på elegante restauranter. 
Koh Samui tilbyr et livlig natteliv som appellerer til enhver smak og de to mest populære stedene for uteliv er Chaweng Beach og Lamai Beach. Chaweng Beach er beryktet for sitt pulserende natteliv og regnes som øyas festhovedstad med et stort utvalg av barer og nattklubber som holder det gående til tidlig morgen. Lamai Beach tilbyr et livlig, men mer avslappet natteliv, med flere strandbarer som tilbyr live musikk og underholdning i tropiske omgivelser. Roligere omgivelser finner du på Bophut Beach og på Maenam Beach, lenger nord på Koh Samui.

Fly og hotell på Koh Samui

Selv om Koh Samui er langt unna Norge er det relativt enkelt å komme seg dit. Med et par mellomlandinger etter Oslo Gardermoen vil flyturen til Samui internasjonale flyplass (USM) ta ca 13-14 timer i ren flytid. Når du ankommer Samui internasjonale flyplass er det enkelt å ta taxi til ditt hotell og du finner taxiholdeplass rett utenfor flyplassen. Det er relativt billig å ta taxi i Thailand som gjør det til det beste alternativet. Det kan også være at ditt hotell tilbyr transport til og fra flyplassen så det er verdt å sjekke ut når du bestiller. Hvis du foretrekker mer frihet på din ferie på Koh Samui kan du vurdere å leie bil. 

Du finner flere flotte hoteller og ferieleiligheter på Koh Samui. Spesielt på feriesteder som Chaweng Beach og Lamai Beach. Her kan du velge mellom store all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselige bungalow-hoteller og sjarmerende feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport eller leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Koh Samui og Thailand!

 

 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Reisemål på Koh Samui

 • Chaweng Beach
  24 hoteller
  Chaweng Beach på øya Koh Samui i Thailand har strender, aktiviteter og attraksjoner for hele familien. Her finner du finkornet og langstrakte strender i eksotiske omgivelser. I tillegg kan du bli med på elefanttur gjennom jungelen, drive med ... snorkling eller dykking og avslutte dagen med en herlig SPA-opplevelse. Les mer
 • Lamai Beach
  10 hoteller
  Hovedattraksjonen i Lamai Beach er den flotte, nesten 4 kilometer lange palmestranden, men Koh Samuis nest største resort byr også på et bredt utvalg av hoteller, resturanter og shoppingmuligheter. Her har du et natteliv med noe for alle og ... nærhet til øyas andre spennende attraksjoner. Les mer
 • Maenam Beach
  7 hoteller
  På den populære øya Koh Samui i Thailand finner du Mænam Beach. En destinasjon som passer godt for familier med en barnevennlig atmosfære. Her finner du en nydelig strand og krystallklart vann. Dette inkluderer store muligheter for snorkling ... og dykking og for å oppdage den fantastiske undervannsverdenen Les mer
 • Bophut Beach
  5 hoteller
  På den populære øya Koh Samui i Thailand finner du Bophut Beach. En destinasjon som passer godt for familier med en barnevennlig atmosfære. Her finner du en nydelig strand og krystallklart vann. I tillegg kan du oppleve herlig og god mat i stedets ... lille fiskelandsby Les mer

Populære hoteller på Koh Samui

Thailand, Sør-Thailand, Koh Samui
8,8
Meget bra
1508 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 3 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
9,4
Fantastisk
209 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
9,6
Fantastisk
1645 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)