Reiser til Thailand

Thailand, eller "Smilets Land", har blitt en av nordmenns store feriefavoritter. På reise til Thailand kan du oppleve et deilig tropisk klima, kritthvite sandstrender og krystallklart vann perfekt for snorkling og dykking. Kombinert med spennende kultur og historiske severdigheter, storslått natur med vilt dyreliv og begivenhetsrike utflukter. Den smilende, gjestfrie lokalbefolkningen og de lave prisene gjør Thailand til en favoritt mange vender tilbake til år etter år på ferie. Bestill din neste reise til Thailand med Solfaktor!

Thailand er et allsidig land med en lang rekke ulike feriesteder som passer enten du reiser med barn, med din kjære, på vennetur eller alene. Opplev storbyliv i Bangkok, avslappende badeferie på Koh Samui, fest og moro i Pattaya eller spennende utflukter i Nord-Thailand. Du finner utallige bomuligheter å velge mellom. Enten du ønsker luksuriøse all inclusive hoteller, sjarmerende små hoteller eller billige alternativer på backpackertur. Spektakulære opplevelser i kombinasjon med de lave prisene og en smilende gjestfri lokalbefolkningen er mye av grunnen til at turister vender tilbake på ferie til Thailand år etter år.

Thailand som reisemål

Thailand ligger i Sørøst-Asia, på begge sider av Thailandbukta (Sør-Kinahavet). Med i underkant av 70 millioner innbyggere. Thailand grenser til Malaysia i sør, Kambodsja i sørøst, Andamanhavet og Myanmar i vest og Laos i nord og øst. Med sin rike kultur og historie, samt noen av verdens vakreste strender, har Thailand blitt et yndet sted for nordmenn å reise til ferie på. Her kan du dra på storbyferie med shopping og natteliv i Bangkok eller utforske de mange stedene i Sør-Thailand for en mer avslappende strandferie. Den nordlige delen av Thailand, med Chiang Mai som utgangspunkt, byr på vakker innlandsnatur, autentiske landsbyer og spennende utflukter.

Når er det best å reise til Thailand?

Thailand har et tropisk monsunklima med en fuktig årstid fra mai til oktober og en tørrere årstid fra november til april. Det kommer mye nedbør i den fuktige årstiden, men dette faller som oftest som korte kraftige regnskyll og ikke lange regndager. I det nordlige Thailand regnes gjerne tre årstider. En tørr varm periode fra mars til mai, en fuktig periode fra juni til november og en kaldere periode fra desember til februar. Det blir ofte ganske kaldt høyt oppe i fjellene i den nordligste regionen. 

Klimaet i det sørlige Thailand avviker noe fra resten av landet på grunn av forekomsten av ulike monsunvinder. Den sørvestlige monsunen feier vanligvis inn over vestkysten fra mai til oktober, mens den nordøstlige monsunen beveger seg inn over bukten fra november til februar. Halvøya utgjør en barriere som gjør at det sjeldent regner på begge kystene samtidig.

Opplev Bangkok og Ayutthaya

Bangkok er hovedstaden i Thailand med over 14 millioner innbyggere. Den imponerende storbyen ligger på begge sider av elven Chao Phraya, 40 kilometer fra elvens munning i Thailandbukta. Det er en av Thailand sine største feriedestinasjoner og millioner av turister reiser til Bangkok hvert år for å se de mange flotte templene, markedene, shoppingmulighetene og et pulserende natteliv.  

Ayutthaya er en by ca 80 kilometer nord for Bangkok og var Thailand sin hovedstad i over 400 år før burmeserne ødela byen i 1767. Bangkok ble hovedstad etter Ayutthayas ødeleggelse. På 1700-tallet var Ayutthaya kjent som en av verdens vakreste byer på grunn av de mange storslåtte templene, men etter det burmesiske angrepet stod imidlertid bare ruiner igjen. I dag står byens historiske park på UNESCOs verdensarvliste og mange turister som besøker Bangkok reiser til Ayutthaya på dagsturer for å se tempelruinene og den historiske parken.

Bangkokområdet er en av de totalt 26 provinsene i det sentral-østlige Thailand. Det strekker seg fra Lop Buri i nord og dekker rismarkene i Central Plains omkring elven Chao Phraya. Den sørlige delen av regionen ligger ved øst- og vestkysten av Thailandbukta og dette er det mest fruktbare området i Thailand. Bestående av brede rismarker, frukthager og plantasjer.

Sol og badeliv i Pattaya og Hua Hin

Sør for Bangkok, på både øst- og vestkysten, ligger «Bangkoks riviera». Og det er populært å kombinere storbyferie med sol og bad i feriebyene Pattaya og Hua Hin. Østkysten i Thailand strekker seg over 400 kilometer fra Chon Buri til Rayong og på denne kysten av Thailand ligger den lille storbyen Pattaya. Det er det mest kjente stedet på denne kysten og et av Thailand sine største destinasjoner for turister på ferie.  Her finner du et stort utvalg hoteller, shopping og et hektisk by- og natteliv. Ønsker du en mer avslappende atmosfære på reise til Thailand kan vi anbefale å reise lenger ned langs kysten til Rayong eller Koh Samet. Du kan også besøke de vakre øyene i nasjonalparken Koh Chang som ligger nær grensen til Kambodsja.

Sørvest for Bangkok, på Thailand sin vestkyst, finner du ferieområdene Cha-am og Hua Hin. Her kommer det reisende fra hele verden som ønsker sol og badeliv i en litt mer avslappet atmosfære. Fra Hua Hin er det flyforbindelse med Bangkok. Det er også mulig å ta ferge til Pattaya som ligger på den andre siden av Thailandbukta. Samt til øyene Ko Samui, Koh Tao og Ko Pha Ngan.

Populære feriesteder i Sør-Thailand

Den sørlige regionen i Thailand består av 14 provinser fra Chumphon i nord og helt ned til grensen til Malaysia. Dette danner en smal halvøy med Andamanhavet mot vest og Thailandbukta og Sør-Kinahavet mot øst. Den lange kystlinjen på begge sider består av lange hvite sandstrender og små øyer, og innlandet består av fjell og skogsområder. Østkysten mot Thailandbukta består for det meste av lange brede bukter med rolig hav, mens kysten langs Andamanhavet er mer dramatisk med unike klippeformasjoner. 

Her vil du på din reise til Thailand finne berømte reisemål som Phuket, Krabi og Koh Samui som byr på vakre sandstrender og frodig natur. Du finner stor variasjon mellom de ulike feriestedene. Enten du skal på familieferie, parferie eller reiser alene. Det er et stort utvalg hoteller med barnevennlige strender. Samtidig som du finner mer livlig reisemål med pulserende natteliv og shopping. Eller spennende naturopplevelser for deg som søker en aktiv ferie i Thailand.

Opplev Phuket

Phuket er Thailand sin største øy og ligger på den sørlige vestkysten i Andamansjøen. Her finner du flere av de mest besøkte feriestedene i Thailand og nord på øya ligger Phuket Internasjonale flyplass. Det er betydelig turisme til både byen Phuket og til steder på øyas vestkyst som Patong, Karon, Kata, Bangtao og Rawai. Phuket er kjent for sine fascinerende klippeformasjoner og på de nærliggende øyene ved Phang Nga, Krabi og Trang er det meget populært med dykking og seiling. Du finner også flere nasjonalparker med fjellområder, elver og skoger i den indre delen av Phuket. Her er det gode muligheter for fotturer, kanopadling og elefantsafari.

Opplev Krabi

Ikke langt fra Phuket ligger Krabi. Som er en annen stor turistby i Thailand på vestkysten av Malayahalvøya. Her finner du de populære feriebyene Ao Nang og Koh Lanta. Vest for Krabi ligger de ettertraktede Koh Phi Phi øyene. Området rundt Krabi er særlig kjent for vakre strender, grotter, klippeformasjoner og flotte dykkemuligheter. Ønsker du aktiv ferie i Thailand finner du også flere nasjonalparker i området. Blant annet Koh Lanta marine nasjonalpark.

Opplev Koh Samui

Koh Samui er en øy i Thailandbukta som tiltrekker seg mange turister årlig. Øya er et avslappende feriested med vakre sandstrender og rolig hav. Passer perfekt for ferie med barn. Området er også kjent for noen av de beste dykkeområdene i Thailand, spesielt i nærheten av de to øyene Koh Tao og Ko Pha Ngan. De populære strendene som Chaweng Beach og stranda Lamai Beach er livlige destinasjoner. Familier med barn trekkes gjerne mot destinasjonene Bophut Beach og Maenam Beach. Øya Koh Samui har flyforbindelse med Bangkok samt fergeforbindelse med Hua Hin.

Noen av Asias vakreste strender

Thailand sin østkyst strekker seg over 400 kilometer fra Chon Buri til Rayong og byr på flere av de fineste strendene i hele Asia. Pattaya er et enormt ferieområde med et stort utvalg av hoteller og pensjonater, samt et livlig byliv. Hvis du ser etter en mer avslappet ferie kan vi anbefale en reise lenger ned langs kysten til Rayong eller Koh Samet. Eventuelt til de vakre øyene i nasjonalparken Koh Chang som ligger nær grensen til Kambodsja. På Thailand sin vestkyst finner man ferieområdene Cha-am og Hua Hin. Områder som tiltrekker seg mange internasjonale reisende som foretrekker en ferie i Thailand til en avslappet og litt mer sofistikert atmosfære.

Slik bestiller du en billig ferie i Thailand

I vår søkemaskin kan du sette sammen akkurat den ferien i Thailand som passer til deg. Selv om Thailand er på andre siden av kloden har det blitt både enklere og billigere å reise dit fra Norge. Det er daglige avganger til Bangkok fra Oslo Gardermoen. Det gjør det enkelt for deg å sette sammen en reise som varer akkurat det antall dager du selv måtte ønske. Du kan velge å bestille fly og hotell separat eller en pakkereise med alt inkludert. Når du bestiller fly og hotell samlet hos Solfaktor er din ferie til Thailand sikret med Reisegaranti. Norske borgere kan oppholde seg i Thailand i inntil 30 dager uten visum. Solfaktor hjelper deg med å finne det beste alternativet for din reise til Thailand!Reisemål i Thailand

 • Phuket
  185 hoteller
  Hvis du er på utkikk etter en ferie som kombinerer gyldne strender, et pulserende nattliv, frodige tropiske skoger og et godt utvalg av kulturelle og sportslige aktiviteter, da bør Phuket i Thailand være høyt på din liste over kommende reisemål
 • Koh Samui
  91 hoteller
  Koh Samui har alt det som har gjort det sørlige Thailand til et av Asias mest populære reisemål. Her kan du slappe av på idylliske palmestrender, snorkle på fargerike korallrev og gå på oppdagelse blandt velduftende kjøkken
 • Krabi
  79 hoteller
  Krabi er med sine idylliske strender og vakre skjærgårder perfekt til en avslappende badeferie. Takket være sin nasjonalparkstatus er Krabi mer fredelig enn andre av Thailands mest populære reisemål og er derfor et ideelt valg til en familiereise ... eller en romantisk ferie for to. Les mer
 • Patong
  48 hoteller
  Patong er den mest populære feriebyen på Phuket. Her er det underholdning natt og dag med alt fra fargerike nattmarked til pulserende diskoteker. Selvom det alltid er mye liv og røre har du også rike muligheter til å slappe av ved det azurblå ... havet på byens kilometerlange strand Les mer
 • Hua Hin
  32 hoteller
  Det har snart gått 100 år siden de første feriereisende kom til Hua Hin for å nyte de vakre, hvite sandstrendene ved det turkisblå havet. Nå til dags er det tallrike resturanter, butikker og aktivitetsmuligheter i byen, men med fortsatt en ekte ... thailandsk sjarme. Les mer
 • Bangkok
  20 hoteller
  Bangkok, Thailand sin hovedstad, er en opplevelse for alle. Bangkok innehar alt det en storby skal kunne tilby, og enda litt til. I tillegg er Bangkok et flott utgangspunkt for å besøke en rekke av Thailand sine mest berømte feriedestinasjoner.

Populære hoteller i Thailand

Thailand, Sør-Thailand, Koh Samui
9,7
Fantastisk
940 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Koh Samui, Chaweng Beach
8,7
Meget bra
2228 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 25 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Pansea - Phuket
9,7
Fantastisk
839 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Hva sier gjestene i Thailand?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser