Reiser til Patong Beach

Patong Beach er Phukets desidert største og sannsynligvis Thailands mest livlige feriested kjent for sitt pulserende uteliv. Byen ligger 35 kilometer fra flyplassen og er et utmerket utgangspunkt for å oppdage resten av Phuket.

Patong er Phuket’s partysted med et fabelaktig utvalg av aktiviteter og utflukter

Patong Beach er Phukets desidert største og sannsynligvis Thailands mest livlige feriested. Den eksotiske stranden er en av de lengste på øya og alltid full av turister. Stedet har mengder av restauranter med internasjonal mat såvel som thaimat på menyen. Patong Beach er kjent for å være et partysted med et hektisk natteliv. Mye av nattelivet er konsentrert rundt Bangla Road og strandpromenaden.

Patong Beach er et bra sted for shoppingelskere da det finnes flere markeder og kjøpesentre i området. Byen ligger 35 kilometer fra flyplassen og er et utmerket utgangspunkt for å oppdage resten av Phuket.

En rekke hoteller og resorter har tilholdssted på Patong Beach. Eksempler på gode kjøp er FunDee Boutique Hotel, Blue Ocean Resort, Millennium Resort Patong Phuket, Novotel Phuket Resort, og The Kee Resort & Spa.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Patong:

* Dykke og snorkelturer er lett tilgjengelig

* Få med seg thai boxing på Soi Tan Stadium

* Utvalget av spa er utmerket på Patong Beach

* Ta del i det enorme utvalget av barer, restauranter og nattklubber

* Dra på full dags fisketur

* Stort utvalg av vannaktiviteter som jet-ski, paraseiling, etc

* Besøk en skredder å få spesialsydd klær

 

Festligheter dag og natt

Patong er derfor det perfekte reisemålet for deg som drømmer om en avslappende, men opplevelsesrik badeferie med masse aktivitetsmuligheter innenfor kort rekkevidde. Takket være det enorme utbytte av shoppingmuligheter, resturanter og fornøyelser i Patong, er dette et reisemål for alle. I de senere årene har flere familier funnet veien til Patong, og langsomt utvikler byen seg til et mer allsidig reisemål med flere familievenlige fornøyelser. 

Når det er sakt er Patong en ferieby hvor det nesten alltid er mye liv og røre, både nede ved vannet og oppe i byens gater. Tross det livlige nattlivet på Soi Bangla med alt fra små barer til gigantiske nattklubber, kan du også finne mer fredelige fornøyelser i Patong. Utvalget av spisesteder er f.eks. et av de beste på Phuket, hvor du kan nyte alt fra autentisk thaimat til internasjonal fastfood. En stille spasertur langs stranden for å nyte de litt kjølige kveldstemperaturene kan også anbefales. 

Shopping og strandlivet i Patong

Det som er like imponerende som utvalget av spisesteder, det er utvalget av shoppingmuligheter i Patong. Når du ikke slapper av på stranden kan du også lett bruke mange timer på å gå på oppdagelse i byens handelsgater med fargerike boder og og markeder. Vil du handle kjente markevarer, kan du legge veien forbi shoppingsenteret Jungceylon, det største på øya. Senteret rummer over 200 forskjellige butikker. Både her og på byens mindre markeder er det rike muligheter for å finne unike souvenirer og gode tilbud, så sørg gjerne for litt ekstra god plass i kofferten. 

Gå heller ikke glipp av en tur på Banzaan Fresh Market, som ligger like ved Jungceylon. På dette matmarkede kan du oppleve et spennende utvalg av eksotiske frukter og smake på lokale retter. Vær oppmerksom på at noen av de er temmlig sterkt krydret. Spør eventuelt først hvis du ikke er så fan av spicey mat. 

Selvom det i høysesongen er masse liv på Patong Beach, er den så lang at du sjeldent vil ha vanskeligheter for å finne et sted å slå deg ned på en solseng eller et håndkle i den bløte sanden. Vil du ikke bare slappe av, tilbys det her tallrike vannaktiviteter med alt fra bananbåter til vannski. Det må frarådes å leie en jetski, i og med at det er en del useriøse utleiere. Dessuten vil en alminnelig reiseforsikring typisk ikke dekke skader oppstått i forbindelse med bruk av jetski. 

Foretrekker du et mer fredfylt strandliv, kan du fra Patong Beach hyre en long-tail boat til å seile deg til en av de nærliggende strendene som f.eks. Freedom Beach. 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Patong

Populære hoteller i Patong

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Patong
8,6
Meget bra
800 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Patong
8,5
Meget bra
3776 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Patong
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internettilgang / WiFi