Reiser til Karon

Karon Beach er populær blant skandinaviske turister, spesielt barnefamilier og par. Karon har flere skreddere, supermarked, apotek, mini-golf park og gode shopping muligheter. Utelivet er avslappet og behagelig.

Populære og familievennlige Karon Beach

Midt i mellom Patong Beach og Kata Beach ligger Karon Beach. Den brede og lange stranden er populær blant skandinaviske turister, spesielt barnefamilier og par. Det finnes et fint korallrev som grenser til Kata Beach.

Selv om Karon Beach byr på mange restauranter og barer er stedet mindre hektisk enn Patong. Karon har flere skreddere, supermarked, apotek, mini-golf park og gode shopping muligheter. Mye er tilrettelagt for skandinavere så forvent å finne norsk/svenske menyer.

De fleste hotellene på Karon Beach ligger ikke på selve stranden, men på andre siden av strandpromenaden. Derfor er den kritthvite stranden mindre befolket enn man skulle frykte, perfekt for en liten spasertur i solnedgangen. Det ligger et enormt utvalg av hoteller og resorter på rekke og rad bak promenaden.

Karon er en av de største feriebyene på Phuket med et rikt utvalg av resturanter, barer og butikker. Men det er ikke (kun) for å utforske det thailandske kjøkkenet eller for å gå på oppdagelse blandt spennende butikker, at du bør reise til Karon. Men den største attraksjonener den fantastiske, tre kilometerlange stranden, hvis lyse koralsand og krystalklare, turkisblå vann er helt perfekt til en avslappende badeferie. 

Selvom det er adskillige store hotell i Karon, føles de ikke overfylt på grunn av den brede, uspolerte stranden. Når du den første kvelden etter ankomst står med tærne i den fine sanden og ser ut over havet mot det siste skinne fra solnedgangen, vil ferieroen autoamtisk innfinne seg i din kropp. 

Mye å se og smake på i Karon

Får du lyst til at det skal skje litt mer enn bare avslappende strandliv, bør du gå en tur opp i byen. Legg f.eks. veien forbi det tradisjonelle tempelet. Wat Suwan Khiri Khet, eller markedet som holdes på tempelområdet et par ganger i uken. Her finner du alt fra frisk frukt til billig tøy og velduftende gatekjøkken med autentisk thaimat. Det er også kun et kvarters kjøring fra Karon Beach nord til Patong, øyas største ferieby, som er fylt med enda flere butikker og fargerike markeder. 

Det er også masse av aktivitetsmuligheter på en reise til Karon, både på land og til vann.  Det er f.feks. med god grunn meget populært å ta en båtutflukt ut til en av småøyene for å snorkle eller dykke. Inne på land kan du dra på spasertur i jungelen eller spille en runde golf på en av de gode barene. Start evt. med å gå (eller bli kjørt) en tur opp til det populære utsiktspunktet Khao Saam Haad (Karon Viewpoint), hvor du kan se ned over både Karon Beach, Kata Noi Beach og Kata Yai Beach. 

Natlivet i Karon er mer avslappet og familievenlig enn i Paton, men det er rike muligheter for å avslutte dagen av med en cocktail eller en forfriskende øl på en bar. De fleste barene finner du på Bangla Plaza, men det er også mer avslappende steder, hvor hele familien bys velkommen. 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Karon

Populære hoteller i Karon

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Karon
  • Nærmeste flyplass: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Karon
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Karon
  • Nærmeste flyplass: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)