Reiser til Karon

Ta med hele familien til Karon på øya Phuket i Thailand. Nyt rolig strandliv, gode dykkemuligheter og smakfulle matopplevelser. Bestill en billig reise til Karon med Solfaktor!

Karon som reisemål

Karon er en landsby ved Andamanhavet beliggende sørvest på øya Phuket i Thailand. Det er et populært og familie- og barnevennlig reisemål med en langstrakt, bred sandstrand, krystallklart vann og avslappende atmosfære. Karon passer godt for familier som reiser med barn og par som ønsker å nyte deilig strandliv og flotte naturopplevelser.

Attraksjoner og aktiviteter i Karon

Karon er mest kjent for sitt flotte strandliv. Den langstrakte sandstranden med krystallklart vann inviterer til sol og bad for hele familien. Her finner du moderne fasiliteter og vannsportsaktiviteter som snorkling, padling og spesielt dykking. Det er flere dykkesentre som tilbyr turer for dykkere på alle nivåer. Fra stranden går det stier gjennom jungelen opp åssidene til det kjente utsiktspunktet i Karon som er et populært sted å beundre solnedgangen og de omkringliggende strendene.

Ta turen til buddhist-tempelet Wat Suwan Khiri Khet og utforsk den vakre arkitekturen og den rolige atmosfæren. Det er også verdt å besøke bodene i Karon Temple Market som selger thailandske håndverksprodukter, samt lokale spesialiteter og snacks. I nærheten av Karon kan du oppleve en imponerende 45 meter høy statue av Phuket Big Buddha eller ta turen til Elephant Jungle Sanctuary som gir deg en unik mulighet til å komme nært på elefanter i etiske omgivelser. Du kan både mate og bade med disse majestetiske dyrene og lære om hvordan de beskyttes. 

Karon er et godt utgangspunkt for å oppleve flere steder på øya Phuket. Det er kun en kort kjøretur til populære steder som Patong som er kjent for shopping og pulserende natteliv. Du kommer deg også enkelt til feriesteder som Kata med flotte surfemuligheter og Rawai som er kjent for sin koselige fiskerlandsby.

Når er det best å reise til Karon?

Høysesongen i Karon varer fra november til februar og i denne perioden er det flest turister som besøker stedet. Det er behagelig temperaturer, solrikt og lav luftfuktighet og passer perfekt for late dager på stranda på en juleferie. Den varmeste sesongen er fra mars til mai hvor temperaturene øker og det er høy luftfuktighet. Regnsesongen er også lavsesong i Karon og varer fra juni til oktober. Denne perioden kjennetegnes av kraftige, hyppige regnskyll og høy luftfuktighet, men det kan også være opphold og sol gjennom dagen.

Matopplevelser og uteliv i Karon

I Karon kan du forvente gode matopplevelser. Her finner du et mangfold av spisesteder som tilbyr autentiske thailandske retter, som ulike nudelretter, supper, karriretter og sjømatretter. Rundt i Karon er det både lokale matboder og elegante restauranter hvor du kan prøve lokale spesialiteter som er tilberedt med ferske ingredienser og velsmakende krydder. Du finner også restauranter med et internasjonalt preg i byen. 

Utelivet i Karon har en avslappet atmosfære med barer og takterrasser hvor du kan nyte en cocktail til live underholdning. Om du ønsker mer energisk uteliv er det kun en kort kjøretur på 20 minutter til det pulserende feriestedet Patong. Her finner du mange barer og nattklubber som holder det gående hele natten.

Fly og hotell i Karon

Phuket internasjonale flyplass (HKT) er den nest mest trafikkerte i Thailand, og det er relativt enkelt å fly til Phuket fra flere norske byer med mellomlanding. Reisetiden ligger på omtrentlig 10-13 timer, avhengig av hvor man mellomlander. Den enkleste måten å komme seg til kjente feriesteder som Patong, Karon, Kata og Rawai er med taxi som er tilgjengelig utenfor flyplassens ankomsthall. 
Fra flyplassen er den enkleste måten å komme seg til Karon å ta taxi og kjøreturen tar ca 1 time. Et rimeligere alternativ er å ta minibuss som går til de mest populære destinasjonene i Phuket, inkludert Karon, Patong, Kata og Rawai. Leiebil er et godt alternativ om ønsker mer fleksibilitet til å utforske flere deler av Phuket

Det er et godt utvalg av hoteller og ferieleiligheter i Karon. Her finner du større all-inclusive hoteller, koselige bungalow-hoteller og flotte ferieleiligheter med god plass. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Karon og Thailand!Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Karon

Populære hoteller i Karon

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Karon
7,9
Bra
367 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Karon
8,9
Meget bra
1010 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Karon
7,8
Bra
1288 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)