Reiser til Krabi

Krabi er et tropisk paradis! Feriestedet er kjent for noen av de vakreste strendene i Thailand og inviterer til avslappende strandliv og naturskjønne opplevelser. Bestill en billig reise til Krabi med Solfaktor!

Krabi som reisemål

Krabi er en by og provins på vestkysten av Malayahalvøya, i den sørlige delen av Thailand. Det er et populært reisemål som passer for både familier med barn, venner og par. Krabi er kjent for sin naturskjønnhet med nærhet til Phi Phi-øyene. Her finner du vakre strender, grotter og klippeformasjoner.

Attraksjoner og aktiviteter i Krabi

Krabi tiltrekker seg turister fra hele verden og en av hovedgrunnene er det fantastiske strandlivet. Her finner du noen av de vakreste strendene i Thailand og stedet er kjent som et tropisk paradis. En av de mest populære strendene i Krabi er Ao Nang Beach med myk, hvit sand og krystallklart vann. Langs strandpromenaden finner du ulike fasiliteter som spisesteder og strandbarer og her kan du nyte sol og bad i en avslappet atmosfære.
Railay Beach er en annen populær sandstrand i Krabi. Den er omgitt av høye kalksteinsklipper og kan kun nås med båt, noe som gir en følelse av å besøke en uberørt skatt. Stranden er også kjent for sitt klatremiljø og det er mange klatresteder i nærheten for de som er interessert i klatring.

Det er mange spennende attraksjoner og steder å besøke i Krabi. En av de mest populære er Tiger Cave Temple, et buddhistisk tempel som ligger i en hule omgitt av frodig jungel. De som ønsker å klatre opp de 1237 trappetrinnene til tempelet belønnes med en fantastisk utsikt over området Krabi. Det er også verdt å besøke Krabi Elefant Reservat hvor du kan få nærkontakt med elefanter i et etisk miljø. Reservatet fokuserer på velferden til disse majestetiske dyrene og gir besøkende en unik mulighet til å lære mer om dem. Ønsker du en avslappende opplevelse tilbyr mange hoteller i Krabi luksuriøse spa-behandlinger og yogatimer. 

Søker du aktiv ferie er Krabi en ideell destinasjon. Her finner du mange vannsportsaktiviteter som snorkling, dykking, kajakkpadling og båtturer til blant annet Phi Phi-øyene, Hong Island og Chicken Island. Det er også gode muligheter for fotturer i de omkringliggende fjellene med stier som fører deg til vakre fossefall og utsiktspunkter.

Når er det best å reise til Krabi?

Høysesongen på Krabi varer fra november til april og det er den mest populære tiden for turister som ønsker sol og bad. Været i høysesongen er preget av sol og tørt klima, med behagelige temperaturer og lav luftfuktighet. Mange benytter seg derfor å ta juleferie i dette tidspunket. Perioden fra april til juni kalles overgangssesongen og er den varmeste tiden å besøke Krabi. Det er høyere temperatur og luftfuktighet og været kan være mer skiftende og trykkende. Regnsesongen starter i juni og varer som regel til oktober. Den preges av kraftige regnskyll, men det varer vanligvis ikke hele dagen og du kan også nyte sol i denne perioden. I regnsesongen kan du gjøre gode kupp på fly og hotell, men merk at noen steder og aktiviteter kan holde stengt i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Krabi

I Krabi kan du oppleve varierte og smakfulle matopplevelser.  Ønsker du å utforske den thailandske matkulturen bør du besøke matmarkeder og matboder i Krabi. Her kan du prøve klassiske thailandske retter og ta del i det lokale livet. Ta turen til byens fiskemarkeder der du kan velge fra ferske fangst og få den tilberedt akkurat slik du ønsker på en av de omkringliggende restaurantene. Nattmarkeder er også en stor del av matkulturen i Krabi og Thailand. Her finner du boder som tilbyr alt fra grillede retter og spesialiteter til tropisk frukt og desserter. Krabi har også elegante restauranter med et bredt utvalg av internasjonale retter. Mange spisesteder har flott beliggenhet på stranden og gir deg muligheten til å nyte måltider mens du ser solnedgangen over Andamanhavet. 

Utelivet i Krabi er kjent for å være festlig. Her finner du et godt utvalg av barer og nattklubber og sentrum for nattelivet i Krabi er i Ao Nang. Det er likevel mer avslappet natteliv sammenlignet med steder som Bangkok, Pattaya og Phuket. I Ao Nang og Railay Beach finner du også en rekke strandbarer hvor du kan nyte kveldene med tropiske cocktailer i en avslappet atmosfære.

Fly og hotell i Krabi

Det er relativt enkelt å komme seg fra Norge til Krabi i Thailand. Med 1-2 mellomlandinger vil flyturen fra Oslo Gardermoen og til Krabi Internasjonale Flyplass (KBV) ta ca. 11-13 timer i ren flytid. Taxi er det enkleste alternativet fra flyplassen til ditt hotell i Krabi og du finner holdeplass utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ er å ta minibuss til populære feriesteder i Krabi som for eksempel Ao Nang. Du kan også ta lokalbuss til sentrum av Krabi og deretter bytte til buss eller båt avhengig av hvor du skal. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker å utforske Krabi i eget tempo og besøke steder som ikke er enkelt å komme seg til med offentlig transport. 

Det er et stort utvalg av overnattingsmuligheter i Krabi. Her finner du bungalow-hoteller, store all-inclusive hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Krabi og Thailand!Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Reisemål i Krabi

 • Ao Nang
  23 hoteller
  Ao Nang utgjør hjerte av Krabi, et av Thailands vakreste områder. Her kan du lett dra på dagstur til en perlerekke av småøyer og fantastiske bounty-strander som ligger innenfor kort rekkevidde. Samtidig har du i Ao Nang alle de resturantene ... og innkjøpsmulighetene du vil ha bruk for i løpet av ferien. Les mer
 • Railay Beach
  1 hotell
  Railay Beach, som i virkeligheten er en liten halvøy med flere strender, er et eksotisk ferieparadis. Halvøya er et av de mest populære reisemålene i Krabi-området, noe som ikke kun skyldes de fantastiske strendene, men i like høy grad de vakre ... omgivelsene hvor steile klipper tiltrekker seg sportsklatrere fra hele verden. Les mer

Populære hoteller i Krabi

Thailand, Sør-Thailand, Krabi, Klong Muang Beach
8,8
Meget bra
1519 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Krabi, Ao Nang
9,1
Fantastisk
1370 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 30 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Krabi
8,7
Meget bra
2368 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)