Reiser til Krabi

Krabi har beliggenhet sørvest i Thailand. Det er en av Thailands sørligste provinser, men er også en by som fungerer som en viktig inngangsport til mange populære turiststeder og øyer i området.

Krabi er et populært feriested og porten til flere av de nydelige reisemålene i Syd-Thailand. Laidback stemning, god infrastruktur og utmerket service er hva du kan vente deg.

Krabi by har over 50 000 innbyggere og er hovedstad i både Krabi-provinsen og Krabi-distriktet. Krabi ligger litt over 80 mil sør for Bangkok og bare noen få mil med båt fra Phuket. Krabi har også en av Thailands viktigste flyplasser, og tilbyr innenriksfly fra Bangkok og flere andre thailandske byer samt charterfly fra en rekke byer i Europa. Det er relativt få som blir værende i selve Krabi by, de fleste bruker en dag eller to her før de fortsetter til noen av øyene eller badebyene i nærheten. Men Krabi gir et godt innblikk i hvordan en tradisjonell thailandsk liten by ser ut og fungerer. Her finner du flere gode restauranter, et stort tempel, to utmerkede markeder og et kunstmuseum.

Vest for Krabi by  ligger de populære badestedene Ao Nang og Railay Beach. De er begge i samme bukt, litt over en kilometer fra hverandre. Her er det fine strender hvor du kan tilbringe late dager i solen, men det er også mange muligheter for aktiviteter, som dykking, kanopadling og klatring.

Sør for Krabi, 2-3 timer med bil eller buss ligger populære Koh Lanta, som faktisk er to øyer, Lanta Noi og Lanta Yai. For å komme hit må du ta en bilferge som tar ca 15 minutter, men hvis du reiser på egen hånd og er litt mer fleksibel, kan du ta hvilken som helst båt som går fra Krabi havn til Saladan, som er «hovedstaden» på Koh Lanta. Sør for Saladan langs vestkysten ligger strendene og badebyene på rekke og rad. Her er atmosfæren stort sett vennlig og avslappet og det er flere koselige restauranter og barer ved stranden, men det er ikke så mye natteliv. Dette er kanskje grunnen til at Koh Lanta har blitt spesielt populær blant barnefamilier, ikke minst ettersom strendene også er langgrunne.

Lenger sør for Koh Lanta kan du dra til mindre øyer for unike ferieopplevelser, og på flere av øyene er det veldig lite turisme. Disse inkluderer Koh Ngai og Koh Mook hvor det bare er noen få hoteller. Nordvest for Krabi, halvveis til Phuket, ligger også de vakre Phi Phi-øyene som mange regner som Thailands vakreste.

Gode priser og spennende aktiviteter i Krabi

Flyplassen ligger 40 minutter øst for Ao Nang, en landsby som fungerer som turistsentrum i Krabi. På veien kjører man gjennom den søvnige fiskerbyen Krabi Town som er administrativt hovedsete for provinsen.

Krabi`s kjennetegn er kalksteinsfjellene som stiger majestetisk opp fra havet omkranset av eksotiske strender. Mange av bildene som brukes i reklamekampanjer for Thailand er hentet fra akkurat dette området. På fastlandet finner man populære turistmål som Ao Nang, Ao Railay og Klong Muang. Krabi Islands er en rekke eksotiske øyer som ligger rett utenfor Krabi. Like kjent er nok de palmekledde paradisøyene Koh Lanta og Koh Phi Phi som ligger kun et-par timers båttur unna.

Det er mulig å fly til Krabi og deretter reise landeveien til Khao Lak (2 timer) og Phuket (3 timer). Det er allikevel mer naturlig å benytte Phuket flyplass hvis man skal til disse to destinasjonene.

Selv om Krabi har vært gjennom en kraftig utvikling de siste 10 årene så er reisemålet fortsatt en del rimeligere enn naboen Phuket. Laidback stemning, god infrastruktur og utmerket service er andre grunner til at mange turister besøker Krabi. Det er også gode muligheter til å få skreddersydd klær og melde seg på kokkekurs for thai mat.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Krabi:

* Klatring er særdeles populært i høysesongen, særlig på Ao Railay

* Besøke Khao Phanom Bencha nasjonalpark

* Leie kano og besøke de utalllige grottene i skjærgården

* Dykking og snorkling er et must

* Kombinere et stopp i Krabi Town med besøk til tempelet Wat Tham Seua

* Melde seg på matkurs

* Gjøre en dagsutflukt til Krabi Islands, mest spennende med lokal longtailbåt.

* Heldagsutflukt til Koh Phi Phi samt den berømte Maya Beach stranden

Hvem passer dette reisemålet for?

Krabi med badebyene og alle øyene rundt, passer bra for de som søker en sol- og badeferie i rolige, vakre og behagelige omgivelser. I motsetning til Bangkok og noen av feriestedene i Phuket, er ingen av disse badebyene som er noen utpregede partydestinasjoner. Koh Lanta er spesielt populær blant barnefamilier på grunn av de langgrunne strendene.

Når er det best å reise hit?

Krabi-provinsen kan besøkas gjennom hela året men de fleste reiser hit i vinterhalvåret. Da er det behagligt klima og mindre luftfuktighet. Våren fra mars til mai er også en bra tid å reise. Høsten er perioden det generelt sett regner mest i Thailand og som gjør at hotellprisene blir lavere.

Krabi har med sine tallrike små paradisøyer og skjønne, hvite sandstrender, alt det de fleste av oss forbinder med en avslappende ferie i Thailand, Krabi, som både er navnet på en by og på selve provinsen, og er også en stripe av Thailands mest populære reisemål. Generelt fremstår Krabi mindre turistete enn enn f.eks. Phuket. Dette skyldes til dels at de fleste av Krabis vakreste strender kun kan nås med båt, og hvor kystbyene ikke har gjennomgått samme hastige utvikling som på Thailands største øy. Det hjelper uten tvil også at Krabi har status som nasjonalpark. Det er derfor bl.a. ikke tillatt å stille opp solsenger på stranden, samt at motorisert vannsport og selgere ikke er å se. 

Det er daglige flyavganger fra Bangkok til Krabi, så det er ikke vanskelig å finne en forbindelse fra Skandinavia. 

 

Paradisstrender og idyllisk skjærgård 

Det er på Krabis fastland at du finner kjente reisemål som provinsens største ferieby Ao Nang og umiddelbart vest den fredelige fiskerbyen Klong Muang, som har en av landets vakreste strender. Krabi kjennetegnes spesielt av sin vakre skjærgård med utallige småøyer og høye kalkesteinklipper som reiser seg steilt opp av det krystalklare, turkisblå havet. Vil du ikke nøyes med å slappe av i den bløte sanden inne på fastlandet, da kan du lett bruke dagen på å utforske denne skjærgårdens småøyer. Det er populært å dykke i området, og det er heller ikke vanskelig å finne plass på en av de tradisjonelle longtailbåtene (reua hang yao), som på kort tid kan frakte deg ut til en ekte, mer uforstyrret paradisstrand. Her kan du og familien bruke lang tid på å solbade eller utforske fargerike koralrev med snorkel. 

Selvom det fantastiske strandlivet er det som de fleste reiser til Krabi etter, er det også mye annet å oppleve. Opprinnelig kom mange reisende faktisk til Krabi på grunn av de gode mulighetene for å kombinere badeferie med klippeklatring. Vil du være aktiv, men ikke fan av å henge fra klipper? Da kan du i nærheten av Ao Nang f.eks. i stedet følge Tab Kak Hang Nak Nature Trail opp til et flott utsiktspunkt. Du får nok litt svett, men utsikten er anstrengelsen verdt. Inne på fastlandet er det også mulighet for å dra på utflukter til varme kilder og jungler med flotte fosser. 

Noe av det mest eksotiske ved en reise til Thailand er de kulinariske opplevelsene, og Krabi er ingen untagelse, da du her har masse av muligheter for å fordype deg i det tradisjonelle, thailandske kjøkken. Ikke overraskende er mange av de beste rettene basert på de friske forsyningene direkte fra havet. Det er tallrike resturanter og mindre spisesteder i de populære feriebyene, men for en autentisk kulinarisk opplevelse kan det anbefales å søke litt vekk fra de mest turistede hovedstrøkene. Ta også gjerne en tur inn til selve Krabi, hvor det også venter deg mange gode smaksopplevelser og hvor prisene typisk sett er lavere. På det populære nattmarkede er utvalget av spisesteder f.eks. stort. Er du ikke så eventyrlysten når det kommer til mat, er det det også mange steder med velkjente europeiske retter på menykartet. Men kvaliteten er som regel best hvis du går for den lokale thaimaten i form av supper, curries og lynstekte retter.

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Reisemål i Krabi

 • Ao Nang
  33 hoteller
  Ao Nang utgjør hjerte av Krabi, et av Thailands vakreste områder. Her kan du lett dra på dagstur til en perlerekke av småøyer og fantastiske bounty-strander som ligger innenfor kort rekkevidde. Samtidig har du i Ao Nang alle de resturantene ... og innkjøpsmulighetene du vil ha bruk for i løpet av ferien. Les mer
 • Railay Beach
  1 hotell
  Railay Beach, som i virkeligheten er en liten halvøy med flere strender, er et eksotisk ferieparadis. Halvøya er et av de mest populære reisemålene i Krabi-området, noe som ikke kun skyldes de fantastiske strendene, men i like høy grad de vakre ... omgivelsene hvor steile klipper tiltrekker seg sportsklatrere fra hele verden. Les mer

Populære hoteller i Krabi

Thailand, Sør-Thailand, Krabi
9,3
Fantastisk
2368 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Krabi
9,1
Fantastisk
3377 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Krabi, Ao Nang
8,7
Meget bra
1292 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)