Reiser til Kata

Unn deg et avbrekk i tropiske omgivelser på Kata i Thailand! Her kan du nyte deilig badeliv, vannsportaktiviteter og avslappende spaopplevelser. Bestill en billig reise til Kata med Solfaktor!

Kata som reisemål

Kata er en landsby på sørvestsiden av øya Phuket i Thailand. Det er et populært feriested som er kjent for sin langstrakte, hvite sandstrand, rolig badeliv og gode muligheter for dykking og surfing. Kata passer godt for både par og familier som reiser med barn.

Attraksjoner og aktiviteter i Kata

Hovedattraksjonen i Kata er strandlivet. Den lange, brede sandstranden, med det klare blå vannet, inviterer til avslappende strandliv for hele familien. Her er det gode muligheter for snorkling og dykking for å utforske det fargerike undervannslivet i området. Kata sin sandstrand er også kjent for gode surfeforhold, på alle nivåer. Her er det surfeskoler og utleie tilgjengelig så du kan prøve deg i bølgene. Sør for hovedstranden ligger Kata Noi Beach som tilbyr en roligere atmosfære i naturskjønne omgivelser. 

Det er verdt å ta turen opp til utkikkspunktet mellom Kata og Karon. Utkikkspunktet for Karon Viewpoint, selv om det egentlig ligger nærmere Kata. Her kan du oppleve uforglemmelige solnedganger og ta imponerende bilder av utsikten og landskapet. Reiser du med barn er det populært å ta turen til Dino Park Mini Golf som er en minigolfbane med dinosaur-tema. Familier kan også besøke et elefantreservat i nærheten av Kata for et unikt møte med elefanter. Ønsker du å unne deg et skikkelig avbrekk kan du ta turen til en av de mange spaene i Kata som tilbyr massasje- og velværebehandlinger. 

Fra Kata er det enkelt å besøke nærliggende steder på øya Phuket. Like nord for byen ligger feriestedet Karon som er kjent for en barnevennlig atmosfære, og litt lenger nord ligger Patong hvor du kan oppleve livlige natteliv og gode shoppingmuligheter. På sørspissen av øya, i underkant av 20 minutters kjøring fra Kata, ligger den koselige fiskelandsbyen Rawai som også er verdt et besøk.

Når er det best å reise til Kata?

Den mest populære tiden å besøke Kata er fra november til februar. I denne perioden ligger temperaturen på rundt 30 grader, solen skinner stabilt og det er lav luftfuktighet. Det er høysesong for turister som søker sol og bad og det kommer turister fra hele verden i denne perioden. Fra mars til mai stiger temperaturen og luftfuktigheten og denne perioden er kjent som den varmeste i Thailand. Den roligste perioden i Kata er i regnsesongen fra juni til oktober. Da er det fortsatt høy temperatur og luftfuktighet og perioder med sol, men været er ustabilt med hyppige regnskyll. Til gjengjeld er naturen på sitt frodigste og prisene på fly og hotell er lavere.

Matopplevelser og uteliv i Kata

I Kata kan du oppleve den smakfulle thailandske matkulturen og den varme gjestfriheten landet er kjent for. Her finner du et variert utvalg av spisesteder og restauranter som passer for enhver smak. Prøv autentisk thailandsk mat på lokale matboder og spisesteder, inkludert kjente retter som pad thai, green curry, og som tam (papayasalat). Du vil også finne restauranter som tilbyr fersk sjømat tilberedt på lokal vis og retter med et internasjonalt preg. Thailand er kjent for tropiske frukter, så det er verdt å prøve friske fruktjuicer og tropiske cocktailer på stranden.

Vil du kombinere shopping og mat kan du eventuelt besøke Kata Night Market hvor du finner flere boder med thailandske retter samt muligheten for å finne gode tilbud på t-skjorter, kunst, smykker og liknende. Etter kveldsmaten er det et godt utvalg av barer å avslutte dagen på selv om nattelivet her er roligere enn i Patong. For mange familier er det likevel nettopp dette som gjør Kata til en så attraktiv feriedestinasjon i Thailand.

Utelivet i Kata har en familievennlig atmosfære. Det meste skjer rundt strandbarer og restauranter med live-musikk og avslappet stemning. Ønsker du et mer pulserende natteliv kan du ta turen til Patong som ligger i underkant av 30 minutters kjøring unna.

Fly og hotell i Kata

Phuket internasjonale flyplass (HKT) er den nest mest trafikkerte i Thailand, og det er relativt enkelt å fly til Phuket fra flere norske byer med mellomlanding. Reisetiden ligger på omtrentlig 10-13 timer, avhengig av hvor man mellomlander. Den enkleste måten å komme seg til kjente feriesteder som Patong, Karon, Kata og Rawai er med taxi som er tilgjengelig utenfor flyplassens ankomsthall.
Det går også minibusser fra flyplassen til andre populære feriesteder i Phuket, som Patong, Karon og Rawai. Dette er et rimeligere alternativ, men det er greit å vite at bussen venter til den er full før den kjører. Hvis du ønsker mer fleksibilitet til å utforske Phuket i eget tempo kan du leie bil på flyplassen. 

Kata byr på en rekke gode overnattingsmuligheter for besøkende. Her finner du både bungalow-hoteller, all-inclusive hoteller med mange fasiliteter og store ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Kata og Thailand!

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Kata

Populære hoteller i Kata

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Kata
8,8
Meget bra
774 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Kata
9,6
Fantastisk
536 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Kata
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)