Reiser til kata

Strendene på Kata Beach passer godt for familier. Stedet har en avslappet atmosfære og strendene er trygge og barnevennlige. Det fins en del utmerkede restauranter og barer på stedet og utelivet er rolig.

Eksotiske strender og god Thai-mat på Kata Beach

Litt sør for Karon Beach ligger to fantastiske strender, Kata Yai og Kata Noi. Strendene er adskilt av en stor klippe. Kata Yai, ofte kalt Kata Beach, har 2 kilometer nydelig hvit sandstrand med palmetrær. En liten, eksotisk øy ligger inne i bukten med supre forhold for snorkling. Stranden på Kata Noi er mindre og enda mer fantastisk. Det er en mer roligere atmosfære sammenliknet med Kata Yai.

Strendene på Kata Beach passer godt for barnefamilier. Stedet har en avslappet atmosfære og strendene er trygge og barnevennlige, spesielt på Kata Noi. Det fins utmerkede restauranter og barer på begge strendene. Men nattelivet er langt fra like livlig som på Patong Beach.

Kata Beach ligger mellom Karon Beach mot nord og Nai Harn Beach mot syd på Phukets vestkyst. Kata er et godt valg for både familier, par og vennegrupper som ønsker en mer avslappet ferie enn hva Phukets største ferieby Patong, kan tilby. Det er derimot ikke mer stille enn at det er en rekke travle restauranter og butikker som kan tilfredstille de fleste behov som måtte oppstå i løpet av ferien. Kata Beach er populær blant barnefamilier og er perfekt for en badeferie i eksotiske omgivelser. Kata Beach er ikke overraskende svært populær og tiltrekker seg mange badelystne turister. Fordelen er at stranden er så stor at det er mer enn plass nok til alle. 

I prinsippet er Kata oppdelt i to deler; Kata Yai og Kata Noi (store og lille Kata), men oftes snakker man kun om Kata Beach og Kata Noi. Ser man Phuket over ett hører Kata Beach til en av de roligere strandbyene, men grunnet et yrende mangfold av butikker, hoteller og fristelser er Kata Beach mer livlig enn det mer fredfulle Kata Noi mot syd, hvor det også er færre fasiliteter. 

Velkommen til Thailand med Solfaktor, vi er spesialister på reiser til Kata Beach på Phuket. Når du reiser med Solfaktor kan du selv velge reiselængde og avreisedato, og du kan fly fra de fleste norske flyplasser. 

Aktiviteter og severdigheter

Kata Beach er kjent for å være det beste stedet å surfe i Phuket-området og dette markeres med det årlige høydepunktet Kata Beach surfekonkuranse på våren. Dersom du selv vil ut på bølgende, er det utallige steder å leie surfebrett. Kata Beach er ikke bare et populært surfested (spesielt i den mer bølgerike lavsesongen), men tiltrekker seg også mange dykkere. Liker du å snorkle, byr blant annet området langs de klippefylte oddene i hver ende av Kata Noi-stranden også på mange opplevelser. 

På land er en tur opp til utsiktspunktet rett syd for Kata Noi-stranden en annen populær og litt mer avslappende aktivitet. Utsiktspunktet kalles for Karon Viewpoint, selv om det egentlig ligger nærmere Kata. Her oppe kan du skue over en spektakulær utsikt over Kata Noi, Kata Yai og Karon, det turkisblå havet og de frodige fjellende i det fjerne. Ta eventuelt en tur opp til en av de fire barene som ligger over Kata Noi med en vakker utsikt over omgivelsene. Reiser du med barn vil det uten tvil være populært med et lite slag mini-golf i Dino Park. Her er det som navnet antyder oppstilt store, flotte dinosaurer ved hver av banens 18 hull.  

Restauranter og shopping

Som de fleste andre feriesteder på Phuket er utvalget av spisesteder i Kata sterkt preget av turismen. Du kan dermed velge mellom en lang rekke restauranter i alle prisklasser, som serverer retter som er tilpasset et internasjonalt publikum. Vil du prøve noe annet enn det du finner på de turistvennlige menyene er det likevel en mulighet for å finne tradisjonelle thailandske gatekjøkken av den typen de lokale selv foretrekker. I grove trekk ligger de fineste restaurantene i hver sin ende av stranden (dyrest i syd), mens de mer rimelige spisestedene ligger langs stranden et sted i mellom.

Vil du kombinere shopping og mat kan du eventuelt besøke Kata Night Market, hvor du finner flere boder med thailandske retter samt muligheten for å finne gode tilbud på t-skjorter, kunst, smykker og liknende. Etter kveldsmaten er det et godt utvalg av barer å avslutte dagen på, selv om nattelivet her er noe roligere enn de beryktede festene i Patong. For mange familier er det likvel nettopp dette som gjør Kata til en så attraktiv feriedestinasjon i Thailand. 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Kata

Populære hoteller i Kata

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Kata
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Kata
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Kata
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)