Reiser til Qawra

Nyt en deilig ferie i Qawra på Malta. Her finner du gode bademuligheter ved Middelhavet, en hyggelig strandpromenade og spennende aktiviteter. Bestill en billig reise til Qawra med Solfaktor!

Qawra som reisemål

Qawra er en ferieby ved Middelhavet i den nordlige regionen på Malta. Byen er en del av St. Pauls Bay, like ved feriestedet Bugibba og ligger i underkant av 12 km fra feriestedet St. Julians. Det er populært blant både familier som reiser med barn, par og eldre. Qawra har gode bademuligheter og et bredt utvalg av aktiviteter.

Qawra ble etablert på 1960-tallet og selv om den har vokst siden den gang, både i popularitet og størrelse, er byen fortsatt roligere og mer tilbakelent enn nabobyen Bugibba. Faktisk regnes Qawra som en liten skjult perle og er kjent som et rolig tilfluktssted du kan trenge på en sommerferie. Hvor du kan slappe av eller utøve en av de mange vannsportene som også er grunnlaget for byens popularitet. Det er heller ikke langt til St. Pauls Bay som regnes som en av Malta sine mest pittoreske byer.

Attraksjoner og aktiviteter i Qawra

Hovedattraksjonen i Qawra er strandpromenaden som inviterer til avslappende spaserturer, hyggelige kaféer og utsikt over det asurblå Middelhavet. For deg som vil nyte sol- og badeliv er Qawra Bay et populært badeområde hvor du kan bade fra klipper og platåer. Malta er ikke kjent for mange sandstrender, men like i nærheten av Qawra ligger Salina Bay hvor du har tilgang på avslappende strandliv med moderne fasiliteter. Området er kjent for gode vannsportmuligheter med blant annet jetski, vannski, snorkling og dykking.

Tårnet i Qawra er et historisk landemerke i byen. Det gir innblikk i Malta sin lange historie og du kan nyte flott utsikt over Middelhavet. Det er også verdt å besøke Wignacourt-tårnet, et imponerende forsvarstårn som står på UNESCOs verdensarvliste, beliggende like utenfor Qawra. Ønsker du å dra på shopping anbefales det å ta turen til markedet i Bugibba, hvor du kan handle lokale varer, suvenirer og håndverk. I Qawra vil du finne flere familievennlige attraksjoner, som blant annet Malta National Aquarium. Malta National Aquarium gir muligheten til å oppleve livet under havoverflaten og høydepunktet er den undersjøiske tunnelen. I tillegg kan du oppleve eksotiske fisker og krypdyr. Om du ønsker å se mer av Malta kan du ta en dagstur til andre populære feriesteder, som den historiske hovedstaden Valletta eller den livlige feriebyen St. Julians. Qawra tilbyr også et utvalg av spa- og velværesenter hvor du kan unne deg en massasje eller ansiktsbehandling.

Når er det best å reise til Qawra?

Høysesongen på Malta er på sommeren med solrike forhold og høye temperaturer mellom 25-30 grader. Det er tiden hvor flest turister besøker Qawra, spesielt for sol- og badeliv.
Ønsker du å styre unna den største mengden av turister og den mest intense sommervarmen kan du besøke Malta på våren eller høsten. Middelhavet byr fortsatt på behagelig badetemperatur og en høstferie er et ideelt tidspunkt for sightseeing og utendørsaktiviteter. Vinteren er lavsesong med kjøligere temperaturer og det er færrest turister som besøker Qawra.

Matopplevelser og uteliv i Qawra

Malta sin matkultur består av middelhavssmaker og inspirasjon fra både Italia og Nord-Afrika. Qawra byr på et variert utvalg av matopplevelser fra restauranter som serverer tradisjonelle maltesiske retter til spisesteder med internasjonale retter. Du finner også flere hyggelige kaféer og bakerier som serverer lokale søtsaker, samt matmarkeder hvor du kan smake maltesiske delikatesser til rimelige priser. På flere restauranter i byen kan du nyte måltider med utsikt over Middelhavet.

Utelivet i Qawra er avslappet sammenlignet med livlige feriesteder som St. Julians og hovedstaden Valletta. Her finner du barer og kaféer langs strandpromenaden som inviterer til hyggelig kveldsstemning med utsikt over Middelhavet.

Fly og hotell i Qawra

Fra Norge kommer du deg enkelt til Qawra på Malta. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale lufthavn (MLA) i sommermånedene. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 5 minutter.  Ellers på året blir det flyruter med én mellomlanding.

Flyplassen ligger ca 20 km fra sentrum av Qawra og taxi er det enkleste alternativet. Du finner taxier tilgjengelig utenfor ankomsthallen på flyplassen. Et rimeligere alternativ er å ta buss. Da må du først ta buss inn til hovedstaden Valletta og deretter bytte til en buss som tar deg videre til Qawra. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker fleksibilitet til å utforske omkringliggende områder på Malta i eget tempo.

Qawra har overnattingsalternativer som passer for alle. Her finner du all-inclusive hoteller ved strandpromenaden, gjestgiveri og små hoteller, samt ferieleiligheter og feriehus til leie.  Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Qawra og Malta!

Hoteller i Qawra

Populære hoteller i Qawra

Malta, Qawra
8,4
Meget bra
2213 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Qawra
8,0
Meget bra
2117 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Malta, Qawra
8,8
Meget bra
5514 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hva sier gjestene i Qawra?

7,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 24 anmeldelser