Reiser til Qawra

Qawra ligger mellom Bugibba og Salina på Maltas nordøstkyst, i vakre St. Paul's Bay som er en av øyas mest populære reisemål. Her finner du en klassisk kombinasjon av sol, strand og asurblått vann, som gjør destinasjonen populær for både dykking, snorkling, kajakkpadling og andre typer vannsport.

Når du reiser til Qawra, vil du finne flere familievennlige attraksjoner som Malta National Aquarium i nærheten. Gå heller ikke glipp av byens severdigheter som Qawra Tower, Malta Classic Car Museum og Bugibba Temple, som ligger på grensen mellom Qawra og Bugibba. Om kvelden kan du ta en spasertur langs vannet hvor du også finner flere av byens restauranter.

Hoteller i Qawra

Populære hoteller i Qawra

Malta, Qawra
7,4
Bra
617 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Qawra
8,3
Meget bra
1350 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Qawra
8,0
Meget bra
2279 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiseguide til Qawra

Qawra utgjør sammen med Bugibba og St. Paul's Bay, det største turistområdet på Malta, og er ekstremt populært blant både familier, par og de som er glad i vannsport. Byen ble etablert på 1960-tallet og selv om den har vokst siden den gang, både i popularitet og størrelse, er byen fortsatt roligere og mer tilbakelent enn nabobyen Bugibba.

Faktisk regnes Qawra fortsatt som en liten skjult perle og er hovedsakelig kjent som et rolig tilfluktssted, hvor du kan slappe av eller utøve en av de mange vannsportene som også er grunnlaget for byens popularitet. Samtidig bor du tett på Bugibbas store utvalg av underholdningstilbud, og det er heller ikke langt til St. Pauls som regnes som en av Maltas mest pittoreske byer. Hotellene i Qawra er relativt moderne og flere av dem har direkte tilgang til stranden. Byen tilbyr også et lite utvalg av kafeer og restauranter og flere hoteller har egne diskoteker eller familievennlige show.

Med sin beliggenhet ved enden av en liten halvøy byr Qawra på vakker utsikt over vannet. Det er derfor ikke overraskende at vannsport er en populær aktivitet her. Strendene består først og fremst av rullestein og stein, men på de fleste steder er steinene flate nok til at du kan legge deg ned og sole deg på dem. Det er også en liten kunstig laget sandstrand i byen.

Turistattraksjoner

Qawra Tower ble bygget i 1638 på Qawra Point, med utsikt over St. Paul's Bay i vest og Salina's Bay i øst, og bidro til å muliggjøre transport mellom Gozo og Valletta. I 1750 ble det lagt til et artilleribatteri her og på 1760-tallet ble det også bygget en festning som man fortsatt kan se spor av i dag. I dag fungerer tårnet hovedsakelig som restaurant, mens artilleribatteriet er omgjort til svømmebasseng.

Malta National Aquarium gir muligheten til å oppleve livet under vannoverflaten nær Malta og høydepunktet er den undersjøiske tunnelen. I tillegg finnes flere eksotiske fisker samt krypdyr og padder å se. Utenfor akvariet har de laget en stor inngjerdet lekeplass.

Bugibba Temple er restene av et megalittisk tempel som ligger nær kysten, på grensen mellom Qawra og Bugibba. Templet er over 4000 år gammelt og ble først oppdaget i 1920. I dag er Dolmen Resort Hotel bygget på toppen av tempelet, men ruinene er bevart, som du kan se fra hotellets basseng.

Malta Classic Car Museum har en stor samling veteranbiler, inkludert mange sjeldne modeller. En populær attraksjon, selv for de som ikke er den største bilentusiasten.

Transport

Flytiden fra Oslo til Qawra er rundt 3,5 timer. Du flyr til Malta internasjonale lufthavn og transporten til Qawra tar ca. 45 minutter. Malta har et stort nettverk av busser som gjør det enkelt å komme seg rundt på øya.

Du kan også velge å leie en bil, noe som gir deg større frihet til å utforske øya på egen hånd og i ditt eget tempo. Vær imidlertid oppmerksom på at på Malta, akkurat som i England, er det venstrekjøring.

Det går ferger mellom Malta, Gozo og Comino hvor du kan ta med bilen, i tillegg til at det også finnes vanntaxier du kan bruke.

Været

Sommeren på Malta er tørr og varm og temperaturene når ofte 40 grader i juli og august. Blir det for varmt, er juni og september noe mer behagelig. Om vinteren synker temperaturen sjelden under 15 grader, men du bør pakke med deg en paraply da det kan regne mye på denne tiden av året.

Slik bestiller du en reise til Qawra

Med oss kan du bestille en problemfri og trygg reise til Qawra med mulighet for avreise fra flere ulike flyplasser. Vår søkemotor søker på nettet etter de beste prisene på flybilletter med rutefly og kombinerer disse med ditt valgte hotell på Malta. Det hele er samlet i en pakkereise med reisegaranti, slik at du får det beste fra to verdener. Legg til en leiebil i pakken for den beste opplevelsen når du ankommer. Ha en god tur!

>> Les mer om restplasser til Malta her

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hva sier gjestene i Qawra?

7,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 23 anmeldelser