Reiser til Gozo

Besøk den naturskjønne øya Gozo i Middelhavet. En kort båttur fra Malta kan du oppleve arkeologiske steder og nyte fantastisk strandliv i rolige omgivelser. Bestill en billig reise til Gozo med Solfaktor!

Gozo som reisemål

Gozo er en øy i Middelhavet som tilhører Malta. Den ligger kun en kort båttur nordvest for hovedøya Malta og er den nest største av de maltesiske øyer. Øya blir også kalt "Maltas hage" og byr på storslåtte naturopplevelser og rik historie i en avslappet atmosfære.

Attraksjoner og aktiviteter på Gozo

Mange turister trekker til Gozo for de flotte bademulighetene i naturskjønne omgivelser. Malta er ikke kjent for mange sandstrender og feriesteder som St. Julians og hovedstaden Valletta har ikke egne strender. Besøker du Gozo derimot kan du glede deg til gylne og myke sandstrender. For eksempel Ramla Bay og San Blas Bay hvor hele familien kan nyte avslappende strandliv. Det er også verdt å ta turen til de naturlige svømmebassengene ved Marsalforn Bay, som også er berømt for sin statue av Jesus. Ta også turen til Xlendi som er berømt for sine tårnhøye klipper.

For en unik naturopplevelse på din sommerferie anbefales et besøk til Dwejra, et naturlig undervannslandskap som er kjent for dramatisk kystlandskap med steder som Blue Hole og Inland Sea. Her kan du bade, snorkle og dykke i det krystallklare Middelhavet og utforske de naturskjønne omgivelsene.

Når du ønsker en pause fra strandlivet bør du utforske Gozo sine historiske severdigheter. Ggantija er et megalittisk tempelområde som står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de mest imponerende arkeologiske stedene på Malta. Det regnes som en av verdens eldste frittstående strukturer, eldre enn pyramidene i Egypt eller Stonehenge i England, og dateres tilbake til rundt 3600 fvt. Det er også verdt å besøke Gozo sin hovedby Victoria, hvor du blant annet finner citadellet som dominerer byens skyline. Utforsk historiske bygninger, museer og utstillinger som gir innblikk i både Gozo og Malta sin lange historie. Søker du naturopplevelser på din ferie på Malta, er Gozo et godt utgangspunkt. Øya har gode muligheter for fotturer og sykling med mange turstier, kyststier og sykkelruter som tar deg gjennom et variert landskap. Det er også populært å kjøpe havsalt fra Gozo og du finner det i de fleste matbutikker og markeder på Malta.

Når er det best å reise til Gozo?

Høysesongen på Malta er på sommeren med solfylte dager og temperaturer opp mot 30 grader. I denne perioden er det flest turister som besøker Gozo, spesielt for sol- og badeliv. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke Gozo om du ønsker litt lavere temperaturer og færre turister. Det er fortsatt behagelige badetemperaturer i Middelhavet under en høstferie og det er en ideell tid å utforske den frodige naturen og severdighetene øya har å by på. Lavsesongen på Malta er på vinterhalvåret med mer nedbør og kjøligere temperaturer.

Matopplevelser og uteliv på Gozo

Matkulturen på Malta byr på en spennende blanding av smaker fra både Italia og Nord-Afrika. På Gozo finner du restauranter som serverer autentiske maltesiske retter som fenkata (kaningryte) og ftira (maltesisk fylt bakst). I tillegg har øya flere spisesteder som byr på internasjonale retter. Nærheten til Middelhavet gir god tilgang på fersk sjømat og du kan glede deg til smakfulle fiskeretter som er tilberedt på lokal vis. Du bør også smake lokale søtsaker på noen av Gozo sine hyggelige bakerier.

Utelivet på øya Gozo er kjent for en avslappende atmosfære sammenlignet med kjente feriesteder som St. Julians og hovedstaden Valletta som ligger på hovedøya Malta. Du finner likevel flere barer og kaféer som inviterer til en hyggelig avslutning på dagen med utsikt over Middelhavet.

Fly og hotell på Gozo

Fra Norge tar du deg enkelt til Gozo, som ligger en kort båttur fra Malta. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale lufthavn (MLA) i sommermånedene. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 5 minutter.  Ellers på året blir det flyruter med én mellomlanding. Den mest praktiske måten å komme seg fra flyplassen til Gozo er å ta en taxi til fergeterminalen på Cirkewwa. Du finner taxier utenfor ankomsthallen på flyplassen og turen tar vanligvis rundt 30-40 minutter, avhengig av trafikken. Når du ankommer Cirkewwa tar du ferge til havnen i Gozo, Mgarr, og turen tar ca 20 minutter. Fergen har hyppige avganger hele dagen og fra havnen er det flere lokale busser som tar deg til ulike steder på øya. Et rimeligere alternativ er å ta buss fra flyplassen til bussterminalen i Valletta, bytte til buss som tar deg til Cirkewwa, og deretter ta fergen til havnen i Gozo. Når du ankommer Gozo er det mulig å leie bil om du ønsker å oppdage øya på egen hånd. Men husk at det er venstrekjøring som gjelder!

Det er et godt utvalg av overnattingsmuligheter for besøkende på øya Gozo. Her finner du både boutique-hoteller, store all-inclusive hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Gozo og Malta!Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Gozo

Populære hoteller i Gozo

Malta, Gozo, Marsalforn
9,5
Fantastisk
421 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi
Malta, Gozo, Marsalforn
8,3
Meget bra
849 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Gozo, Sannat
8,9
Meget bra
690 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)