Reiser til Mellieha

Besøk idylliske Mellieha på Malta. Landsbyen er omgitt av frodig natur og inviterer til historiske monumenter, hyggelig byliv og kort vei til strandliv ved Middelhavet. Bestill en billig reise til Mellieha med Solfaktor!

Mellieha som reisemål

Mellieha er en landsby som ligger nord på øya Malta. Byen er kjent for å ligge på en høyde omkranset av majestetiske åser, frodig natur og flott utsikt over Middelhavet. Sentrum av Mellieha er utrolig vakker med historiske bygninger og små handlegater. Det er et populært reisemål blant både familier som reiser med barn, par og eldre.

Attraksjoner og aktiviteter i Mellieha

Mellieha byr på historiske severdigheter og kulturelle opplevelser. Det er verdt å besøke den praktfulle Mellieha Parish kirken som dominerer bybildet med imponerende arkitektur i barokkstil både innvendig og utvendig. Ta turen til det røde tårnet, også kjent som Saint Agatha's Tower eller Mellieha Tower, som ble bygget på 1600-tallet og gir innblikk i Malta sin militære historie. Besøk også den flotte Mellieha-kirken som ligger på en høyde over landsbyen og gir panoramautsikt over Middelhavet og de omkringliggende områdene. Det er et populært sted for å ta bilder og beundre solnedgangen.

Popeye Village er en populær attraksjon som opprinnelig ble bygget for filmen "Popeye" i 1980, men er i dag en fornøyelsespark hvor du kan beundre fargerike bygninger, møte tegneseriefigurer og delta i morsomme aktiviteter på sommerferie for hele familien. Den lille landsbyen har en helt spesiell og idyllisk beliggenhet i en liten og skjermet bukt med gode bademuligheter.

Ønsker du å kombinere historie og kultur med strandliv, er det kort vei fra landsbyen til Mellieha Bay ved Middelhavet. Det er en av de lengste sandstrendene på Malta med myk sand, moderne fasiliteter og gode muligheter for vannsport som windsurfing og dykking. 
Søker du aktiv ferie er Mellieha et ideelt utgangspunkt. Byen er omgitt av storslått natur med mange stier og ruter som passer til både fotturer og vandring. Du kan spasere langs den flotte kystlinjen ved Middelhavet eller utforske det varierte landskapet i de omkringliggende områdene rundt byen.

Når er det best å reise til Mellieha?

Fra juni til august er det høysesong på Malta og det er flest turister som besøker Mellieha. Solen varmer og temperaturene kommer ofte opp i 30 grader, noe som gjør at mange trekker hit for sol- og badeliv. Ønsker du å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene kan du besøke Malta på våren eller høsten. Badetemperaturen i Middelhavet er fortsatt behagelig på en høstferie og det er ideelt for sightseeing og naturopplevelser. Det er lavsesong på Malta på vinteren med kjøligere temperaturer og det er mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Mellieha

Gled deg til smakfulle matopplevelser på ferie på Malta. I Mellieha finner du et godt utvalg av restauranter som serverer autentiske maltesiske retter, samt spisesteder med et internasjonalt preg. Prøv lokale spesialiteter som lampuki (lokal hvit fisk som serveres med kapers og tomater) og fenkata (kaningryte) og få et innblikk i den rike matkulturen på Malta. Med nærheten til Middelhavet er det også flere restauranter som serverer deilig sjømat, ofte fanget samme dag og tilberedt på lokal vis. Ta også turen til kafeer og bakerier i byen og smak på lokale kaker og søtsaker.

Mellieha har et avslappet uteliv. Her finner du puber, barer og kafeer som byr på koselig kveldsstemning og live musikk, spesielt i høysesong når det er flere turister som besøker byen. Like fullt er Mellieha et rolig sted sammenlignet med andre byer på Malta. Som blant annet St. Julians og Valletta som er kjent for et mer hektisk natteliv.

Fly og hotell i Mellieha

Fra Norge kommer du deg enkelt til Mellieha på Malta. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale lufthavn (MLA) i sommermånedene. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 5 minutter.  Ellers på året blir det flyruter med én mellomlanding.

Det er ca 25 km fra flyplassen til sentrum av Mellieha og det enkleste er å ta en taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ er å ta buss og det er et godt offentlig bussnettverk på Malta. Merk at du må ta buss til Cirkewwa og deretter bytte til en buss som tar deg til Mellieha. Ønsker du å utforske mer av Malta i eget tempo, for eksempel ta en dagstur til den livlige feriebyen St. Julians eller hovedstaden Valletta, kan du vurdere å leie bil.

Det er flotte overnattingsmuligheter i Mellieha. Her finner du koselige gjestgiveri og små hoteller, all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, og ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Mellieha og Malta!

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Mellieha

Populære hoteller i Mellieha

Malta, Mellieha
9,0
Fantastisk
6466 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Mellieha
9,7
Fantastisk
294 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Mellieha
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Mellieha?

7,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 16 anmeldelser