Reiser til Mellieha Bay

Mellieha Bay er Maltas største sandstrand, som med sitt lave, krystallklare vann, er ideel for både barn og voksne. Samtidig er bukten med dens beliggenhet på den nordlige delen av øya, et godt utgangspunkt for spennende utflukter, om du enten ønsker å besøke hovedstaden Valletta eller vil seile en tur ut til de mindre øyene Gozo og Comino. 

Den rundt 800 meter lange Blå Flagg-stranden inviterer til fullstendig avslapninig, men vil du være litt mer aktiv, da er det et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter ved bukten. Det klare vannet betyr at barn og andre nysgjerrige sjeler kan ta seg god tid til å snorkle rundt inne ved det lave vannet. Mangler det fart og spenning, da er det også mulig å prøve kreftene på f.eks. kitesurfing, windsurfing og vannski.

Resturanter og butikker

Trenger du i løpet av dagen en forfriskning, da ligger det nede langs stranden et godt utvalg resturanter og isbarer. Selve Mellieha by (ca. 10.000 innbyggere) ligger oppe på en bakke rundt 20 minutters gange fra stranden, evt. ta en buss. Her oppe finner du i byens smale gater et godt utvalg av kafeer og resturanter, samt tallrike butikker og markeder. Byen har med andre ord en passe stor størrelse, slik at du kan finne alt hva enn du og din familie trenger i løpet av ferien. Sammenlignet med de forskjellige hotellene og resortsene helt nede ved stranden, hvor omdreiningspunktet er det avslappende strandlivet, kan du oppe i Mellieha by oppleve et litt mer alminnelig hverdagsliv og møte flere lokale. 

Utfluktsmål 

Selvom de fleste reiser til Mellieha Bay for å slappe av ved den skjønne stranden, kan det også anbefales å sette av minst en eller to av dagene til å utforske resten av Malta. Det tar f.eks. under en halvtime å kjøre en tur inn mot øyas kjerne til den gamle hovedstaden Mdina, et av Europas best bevarte middelalderbyer. Det er en uforglemmelig opplevelse å merke historiens vingesus og utforske de smale stredene innenfor bymuren. I likhet er også øyas nåværende hovedstad Valletta innenfor rekkevidde av Mellieha Bay. Her er det også mye å se og oppleve. Kanskje er det ikke uten grunn av Valletta for bare noen år siden ble utpekt som europeisk kulturhovedstad.  

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Mellieha Bay