Reiser til Mellieha Bay

Besøk en av Malta sine flotteste sandstrender. Mellieha Bay inviterer til fantastisk strandliv og spennende attraksjoner for hele familien. Bestill en billig reise til Mellieha Bay med Solfaktor!

Mellieha Bay som reisemål

Mellieha Bay er en populær sandstrand på den nordlige kysten av øya Malta i Middelhavet. Stranden er nesten 800 meter lang og er en av de lengste sandstrendene på Malta. Reisemålet er spesielt populært blant barnefamilier og par som ønsker å nyte avslappende strandliv med moderne aktiviteter og gode muligheter for vannsport.

Selve byen Mellieha (ca. 11.000 innbyggere) ligger oppe på en bakke rundt 20 minutters gange fra stranden. Her oppe finner du i byens smale gater et godt utvalg av kafeer og resturanter, samt tallrike butikker og markeder. Mellieha har med andre ord en passe stor størrelse slik at du kan finne alt hva enn du og din familie trenger i løpet av ferien. Sammenlignet med de forskjellige hotellene helt nede ved Mellieha Bay, hvor omdreiningspunktet er det avslappende strandlivet, kan du oppe i byen Mellieha oppleve et litt mer alminnelig hverdagsliv og møte flere lokale.

Attraksjoner og aktiviteter i Mellieha Bay

Mellieha Bay, også kjent som Ghadira Bay, er en av Malta sine flotteste sandstrender. Den nesten 800 meter lange stranden ligger idyllisk til i en bukt omgitt av kalksteinsklipper og gyllen sand. Stranden er langgrunn med rolig hav som gjør det ideelt for barnefamilier på sommerferie. Her kan hele familien nyte fantastisk strandliv ved Middelhavet med moderne fasiliteter og nærhet til strandbarer og kafeer. Det er også gode vannsportmuligheter som vannski, vindsurfing, snorkling og dykking. Søker du aktiv ferie på Malta er Mellieha Bay et godt utgangspunkt. Den lange stranden er ideell for avslappende spaserturer med flott utsikt over Middelhavet og det varierte landskapet inviterer til både fotturer og sykling.

Når du ønsker en pause fra strandliv kan du besøke Saint Agatha's Tower, også kjent som det røde tårnet eller Mellieha Tower. Det er et stort vakttårn fra 1600-tallet som gir innblikk i Malta sin militære historie og panoramautsikt over Middelhavet. En annen populær attraksjon er Popeye Village, som opprinnelig ble bygget som et filmsett for filmen "Popeye" fra 1980. I dag er det en fornøyelsespark med en rekke aktiviteter og attraksjoner for hele familien. Du kan også bli med på dagstur til Blue Grotto-grottene eller båttur til de nærliggende øyene Comino og Gozo for spektakulære naturopplevelser. Har du leiebil på din ferie til Malta tar det for eksempel under en halvtime å kjøre en tur inn mot øyas kjerne, til den gamle hovedstaden Mdina, et av Europas best bevarte middelalderbyer.

Når er det best å reise til Mellieha Bay?

Høysesongen på Malta er fra juni til august og det er i sommermånedene det er flest turister som besøker Mellieha Bay. Temperaturen kan stige til 30 grader og det er solrike forhold som passer perfekt for strandlivet ved det krystallklare Middelhavet. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke Malta om du ønsker å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene. Det er fortsatt behagelige temperaturer i Middelhavet og på en høstferie er det ideelt for utendørsaktiviteter og naturopplevelser. Lavsesongen på Malta er på vinteren med mer nedbør og det er færrest turister som besøker byen.

Matopplevelser og uteliv i Mellieha Bay

Malta har en spennende matkultur som kombinerer mange smaker fra Middelhavet. I Mellieha Bay kan du glede deg til gode matopplevelser og du finner både tradisjonelle maltesiske restauranter, samt spisesteder med et internasjonalt preg. Beliggenheten ved Middelhavet gjør at tilgangen på fersk sjømat er stor, og du kan glede deg til fersk fanget fisk, blåskjell og blekksprut servert på byens fiskerestauranter. Ta også turen innom matmarkeder og smak på lokale spesialiteter som ftira (maltesisk fylt bakst pizza) til rimelige priser.

Utelivet i Mellieha Bay byr på en avslappet atmosfære. Her finner du kafeer og barer med hyggelig kveldsstemning hvor du kan nyte en drink med utsikt over Middelhavet. Ønsker du mer pulserende natteliv kan du ta turen til enten St. Julians eller Valletta som ligger ca 30 minutters kjøring fra Mellieha Bay.

Fly og hotell i Mellieha Bay

Fra Norge kommer du deg enkelt til Mellieha Bay på Malta. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale lufthavn (MLA) i sommermånedene. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 5 minutter.  Ellers på året blir det flyruter med én mellomlanding.

Fra flyplassen er det ca 27 km til Mellieha Bay og det rimeligste alternativet er å ta buss. Det er et godt offentlig bussnettverk på Malta med regelmessige avganger, men du må bytte buss i Cirkewwa til en buss som går videre til Mellieha Bay. Ønsker du et raskere alternativ finner du taxier tilgjengelig utenfor ankomsthallen på flyplassen. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske andre deler av Malta på egen hånd, for eksempel dagstur til hovedstaden Valletta eller den livlige feriebyen St. Julians.

I Mellieha Bay er det en rekke gode overnattingsmuligheter. Her finner du all-inclusive hoteller ved stranden, små hoteller og gjestgiveri, samt ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie på Mellieha Bay og Malta!

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Mellieha Bay