Reiser til Cirkewwa

Besøk dykkeparadiset Cirkewwa på Malta. Her kan du nyte fantastisk strandliv på hvite sandstrender og snorkle i det klare, turkise Middelhavet. Bestill en billig reise til Cirkewwa med Solfaktor!

Cirkewwa som reisemål

Cirkewwa er en havneby ved Middelhavet, beliggende på den nordligste kysten av Malta. Byen ligger ca 30 km fra hovedstaden Valletta og i underkant av 25 km fra feriestedet St. Julians på østkysten av øya. Cirkewwa er et attraktivt reisemål med klart badevann og gode dykkemuligheter, og det er et flott utgangspunkt for å bli med på organiserte dykkeutflukter i øyriket utenfor Malta.

Attraksjoner og aktiviteter i Cirkewwa

Hovedattraksjonen på Malta er sol- og badeliv og det er det som trekker flest turister til Cirkewwa. Her kan du oppleve en rekke flotte sandstrender, blant annet Paradise Bay som regnes som en av de vakreste strendene på Malta. Stranden er omkranset av klipper og inviterer til strandliv med fasiliteter, strandbarer og vannsportsaktiviteter som snorkling og dykking i det turkise Middelhavet. Like ved ligger en annen populær strand, Armier Bay, med hvit sand, langgrunt vann og moderne fasiliteter som gjør den ideell for barnefamilier.

Cirkewwa er også et paradis for dykking og snorkling. Det anbefales å bli med på båttur og utforske det mangfoldige undervannslivet og de fargerike korallrevene. Byen har en fergeterminal som er et viktig knutepunkt for fergetransport til øyene Gozo og Comino. Et av de mest ikoniske stedene på øya Comino, som ligger rett ved siden av Cirkewwa, er Blue Lagoon. Her kan du oppleve turkisblått hav og hvite sandstrender som er ideelt for både sol, bad og snorkling.

Ønsker du kulturelle opplevelser på din ferie i Cirkewwa bør du ta turen til byen Mellieha, som ligger kun 15 minutters kjøring unna. Her kan du blant annet oppleve byens sognekirke som ligger på en åstopp med bysantinsk stil og imponerende arkitektur. 
Det er også verdt å ta turen til Ta' Hagrat templene som står på UNESCO-verdensarvliste og er en del av Malta sin arkeologiske arv. Ønsker du å oppleve livlig uteliv og underholdning kan du ta en dagstur til hovedstaden Valletta eller feriestedet St. Julians.

Når er det best å reise til Cirkewwa?

Sommeren er høysesong på Malta og det er flest turister som besøker Cirkewwa. I denne perioden er det solfylt og varmt og det er ideelt for å nyte strandliv ved Middelhavet. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene er våren og høsten gode tidspunkt å besøke Malta. Det er fortsatt behagelig badetemperatur i Middelhavet og det er perfekt for sightseeing og kulturelle attraksjoner. Vinteren på Malta byr på kjølige temperaturer og mer nedbør, men du kan fortsatt oppleve solfylte dager i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Cirkewwa

Malta har en rik kulinarisk arv og du kan glede deg til gode matopplevelser på ferie i Cirkewwa. Her finner du restauranter som serverer autentiske maltesiske retter som fenkata (kaningryte), pastizzi (fylte bakverk) og bragioli (fylte biffruller). I tillegg byr byen på spisesteder som serverer fersk fangst fra Middelhavet med deilige retter som calamari, blåskjell og grillet skalldyr. Du finner også restauranter med et internasjonalt preg. Malta har en blomstrende vinindustri og på ferie i Cirkewwa kan du prøve et utvalg av lokale viner som vil komplementere måltidet ditt.

Utelivet i Cirkewwa er rolig sammenlignet med andre mer pulserende byer på Malta, for eksempel hovedstaden Valletta og feriestedet St. Julians. Likevel finner du en rekke hyggelige kafeer og barer i byen som byr på hyggelig stemning langs Middelhavet.

Fly og hotell i Cirkewwa

Å komme seg til Cirkewwa på Malta er enkelt. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale flyplass (MLA) i sommermånedene. Ellers på året blir det flyruter med èn mellomlanding. Flyplassen på Malta ligger ca 10 kilometer fra hovedstaden Valletta og flyturen tar ca 4 timer og 5 minutter. Flyplassen ligger i underkant av 30 km fra Cirkewwa og det enkleste er å ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Turen tar mellom 45 minutter og én time, avhengig av trafikk og tidspunkt på dagen. Du kan også ta offentlig buss fra flyplassen til Cirkewwa og dette er et rimeligere alternativ. Merk at du må vanligvis ta buss fra flyplassen til Valletta og deretter bytte til en buss som tar deg videre til Cirkewwa. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske mer av Malta, for eksempel en dagstur til den livlige byen St. Julians på østkysten.

Cirkewwa tilbyr kun ett hotell. Paradise Bay Resort Hotel er et fire-stjerners hotell og ligger rett ved sjøen. Hotellet har 2 restauranter, SPA, 3 utendørsbassenger, privat strand og  kun 15-20 min. å gå til den vakre Paradise Bay Beach. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Cirkewwa og Malta!

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Cirkewwa