Reiser til Pissouri

Den sjarmerende landsbyen Pissouri ligger på sørkysten av Kypros omtrent halvveis mellom Limassol og Pafos. Beliggenheten oppe i en åsside gjør at du mange steder i Pissouri kan nyte vakker utsikt over landskapet ned mot det glitrende havet. Der nede, ca 3 kilometer fra selve bygda finner du en flott bukt og en god badestrand.

Stranden ved Pissouri består av sand og fargerik rullestein, så badesko kan være en fordel. Stranden har blitt markert et Blått flagg siden 1996, og vitner om gode fasiliteter som inkluderer badevakter i sesongen. Her finner du også utleie av utstyr til ulike vannsporter hvor hele familien kan delta. Har du bestilt en av billigreisene til Pissouri, kan du med andre ord her nyte det solfylte middelhavsklimaet til det fulle.

Ser du østover ned fra stranden vil du kunne se de lyse, bratte bakkene på Capo Aspro. Dette neset gir både ly til bukten og byr på en vakker utsikt nedover kysten. Selv om noen stier er tråkket opp, er det dog ikke et sted du bør gå med barn, eller om du er litt ustø til beins. Hold god avstand til kanten!

Restaurantliv

Nede, tett ved den fine stranden er det et ganske godt utvalg av tavernaer og restauranter, og du kan dermed få tak i det meste av nødvendigheter i det lille supermarkedet. Det samme gjelder oppe i selve Pissouri, hvor det er mange spisesteder å velge mellom slik at du kan prøve noe nytt hver kveld. På reisen til denne landsbyen er det dermed gode sjanser for å prøve tradisjonelle, kypriotiske retter, men også mange andre favoritter fra det klassiske middelhavskjøkkenet. Det er også en liten håndfull barer i byen hvor dagen kan avsluttes med et par cocktailer.

Regner man med de tilflyttere som mer eller mindre har bosatt seg her, har Pissouri ca 1400 faste innbyggere. Med andre ord er den ingen stor by, men den er likevel stor nok til at det er en livlig atmosfære hele året. I takt med økende turisme de siste tiårene er det bygget nye hoteller og ferieleiligheter i området.

Imidlertid er den hyggelige, tilbakelente landsbyatmosfæren intakt. Enten du reiser alene, med barn eller som par, inviterer Pissouri deg derfor til å «dra ut kontakten» og komme deg litt vekk fra den travle hverdagen hjemme. Har du leid bil for ferien, noe som kan anbefales, har du flere andre innbydende badestrender innen rekkevidde.

Utflukter

På utflukter kan du i tillegg til de andre vakre strendene langs kysten også utforske noen av Kypros mange spennende severdigheter. Kjører du østover mot Limassol, kommer du etter cirka 25 kilometer til for eksempel det arkeologiske området Kourion, et av de mest imponerende i sitt slag på hele øya. Dette var et viktig bysentrum i antikken. I dag kan du utforske et stort kompleks av romerske og bysantinske ruiner, hvor du lett kan forestille deg fortidens storhet.

Det ligger for øvrig også en fin strand like i nærheten, så her er det mulig å kombinere sightseeing med en badetur.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Pissouri