Reiser til Fig Tree Bay

Fig Tree Bay frister med noen av de beste sandstrendene på Kypros. Nyt avslappende strandliv med moderne fasiliteter og naturskjønne omgivelser. Bestill en billig reise til Fig Tree Bay med Solfaktor!

Fig Tree Bay som reisemål

Fig Tree Bay er en fantastisk strandlinje ved Middelhavet på den sørøstlige siden av Kypros. Her ligger sandstrendene som perler på en snor med kort vei til den populære feriebyen Protaras som byr på et hyggelig byliv. Det er ideelt for barnefamilier og par som ønsker å feriere i barnevennlige og rolige omgivelser.

Attraksjoner og aktiviteter i Fig Tree Bay

Mange turister trekker til Kypros for strandlivet ved Middelhavet og det er definitivt tilfelle med Fig Tree Bay. Strendene på denne kystlinjen regnes av mange for å være de beste på hele Kypros. Her finner du langgrunne strender med myk sand, krystallklart vann og god plass. De er barnevennlige med moderne fasiliteter som solsenger og parasoller, og det er ideelt for alle som søker sol og bad i avslappende omgivelser på en sommerferie. Det er kort vei til serveringssteder og du finner et bredt utvalg av vannsportaktiviteter som vindsurfing, vannski, snorkling og dykking. Langs strendene er det flere vannsportsenter som tilbyr både utleie av utstyr og timer for alle ferdighetsnivå.

Fra Fig Tree Bay er det også populært å bli med på båtturer og utflukter i det asurblå Middelhavet. Du kan for eksempel ta båt med glassbunn som lar deg beundre det fargerike marinelivet fra båten. Eller du kan ta båt til nærliggende øyer som Cape Greco hvor du kan utforske skjulte grotter og vakkert naturlandskap. Den lange strandpromenaden i Fig Tree Bay inviterer til avslappende spaserturer og fører til sentrum av Protaras hvor du finner en rekke hyggelige restauranter, kaféer og bakerier. Ta en forfriskende drink, se på folkelivet og nyt utsikten over Middelhavet.

Hele østkysten av Kypros er en nesten sammenhengende sandstrand med ulike reisemål. Området er utmerket for gåturer og det er lagt tilrette med flotte sykkelstier langs kysten. De fleste hotellene og turistkontorene i området og rundt Fig Tree Bay har sykkelutleie.

Når er det best å reise til Fig Tree Bay?

Høysesongen på Kypros er på sommeren og det er tiden hvor flest turister reiser til syden og besøker Fig Tree Bay. Med temperaturer på rundt 30 grader og solrike forhold er det perfekt for sol- og badeliv og det er travelt på strendene. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke Kypros om du ønsker å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene. Da er det fortsatt behagelig å bade i Middelhavet og det er ideelt for naturopplevelser i Fig Tree Bay og sightseeing i de nærliggende feriebyene. Lavsesongen på Kypros er på vinteren med mer nedbør og kjøligere temperaturer.

Matopplevelser og uteliv i Fig Tree Bay

Matopplevelsene i Fig Tree Bay er sentrert rundt feriebyen Protaras og her kan du nyte matopplevelser som gjenspeiler matkulturen på Kypros. Det er et godt utvalg av restauranter som serverer kypriotiske retter og delikatesser som moussaka og souvlaki. I tillegg finner du spisesteder som tilbyr smaker og retter fra det internasjonale kjøkkenet. Med sin beliggenhet ved Middelhavet er det også god tilgang på fersk sjømat som kan nytes på hyggelige fiskerestauranter langs strandpromenaden.

Skal du nyte utelivet må du til Protaras som har et livlig uteliv, spesielt i høysesongen, og det er det nærmeste stedet for deg som ønsker kveldsunderholdning på ferie i Fig Tree Bay. Her finner du cocktail-barer, puber og utesteder som byr på festlig stemning og live musikk. Ønsker du mer pulserende nattklubber kommer du deg enkelt til Ayia Napa, som er sentrum for natteliv på Kypros, med buss eller taxi på ca 15 minutter.

Fly og hotell i Fig Tree Bay

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Fig Tree Bay på Kypros. Det går direkteruter fra Oslo Gardermoen til Larnaca Internasjonale Lufthavn (LCA), som er hovedflyplassen på Kypros, i sommerhalvåret. Resten av året må du regne med en mellomlanding på vei til Kypros. En reise til Kypros tar ca. 4 timer og 35 minutter med fly fra Oslo Gardermoen.

Fra flyplassen er det ca 65 km til Fig Tree Bay og flere velger å ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ er å ta offentlige busser som går regelmessig fra flyplassen til Protaras. Det er den nærmeste feriebyen til Fig Tree Bay og det er hvor hoteller og overnattingsalternativer ligger. Ønsker du frihet til å utforske mer av Kypros på din ferie kan du vurdere å leie bil.

Feriebyen Protaras, som ligger i gåavstand til Fig Tree Bay, byr på gode overnattingsmuligheter for besøkende. Her finner du all-inclusive hoteller, ferieleiligheter med god plass og koselige boutique-hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Fig Tree Bay og Kypros!

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Fig Tree Bay