Reiser til Pafos

Pafos er en perle ved Middelhavet på vestkysten av Kypros. Kombinere avslappende strandliv med historie, kultur og flotte naturopplevelser. Bestill en billig reise til Pafos med Solfaktor!

Pafos som reisemål

Pafos er en by ved Middelhavet på den sørvestlige kysten av Kypros. Det er den eneste betydelige byen på vestkysten av øya og byen ligger ca 50 kilometer vest for den populære feriebyen Limassol. Byen står på UNESCO sin verdensarvliste og er et attraktivt reisemål for alle som vil kombinere sol og bad med historiske severdigheter og kulturelle attraksjoner.

Attraksjoner og aktiviteter i Pafos

Mange turister trekker til Kypros for avslappende strandliv ved Middelhavet. Det er en kombinasjon av sandstrender og kalksteinsklipper langs kysten av Pafos. Byen har en hyggelig strandpromenade med flere små badeviker med moderne fasiliteter som solsenger og parasoller og nærhet til strandbarer og spisesteder. Coral Bay er en av de mest populære strendene og ligger en kort kjøretur nord for Pafos. Her kan du nyte gyllen, myk sand og turkist hav med gode muligheter for vannsport som vannski, windsurfing, jetski og dykking. Litt lenger nord ligger Lara Beach som er kjent for naturskjønne omgivelser som er ideelle for snorkling og dykking og muligheten til å se skilpadder.

En sommerferie i Pafos lar deg kombinere strandliv med historie og kultur. Her kan du utforske Pafos arkeologiske park som står på UNESCOs verdensarvliste og huser ruiner fra fortiden. Oppdag det romerske amfiteateret og Dionysos hus med fantastiske mosaikker som viser motiv fra den greske mytologien. Det er også verdt å besøke Kongenes Graver med underjordiske steingraver fra 300-tallet fvt. Ved havna i Pafos ligger det historiske landemerke Pafos slott, et middelaldersk slott hvor du kan nyte flott utsikt over Middelhavet. Søker du aktiv ferie på Kypros er det gode muligheter i Pafos.

Det er flere golfbaner i nærheten av Pafos, samt turstier som inviterer til vandring og fotturer i de omkringliggende områdene. For golfelskere på ferie i Pafos er et besøk på Afrodite Hills Golf et “must”. Golfbanen brer seg utover to platåer som er omkranset av Johannesbrødtrær og har en storslått utsikt.

Ca 1,5 timer med bil nord for Pafos finner du halvøya Akamas og Akamas National Park. Hele våren er halvøya et fargespektret blomsterhav og området er av stor botanisk verdi med sine over hundre plantesorter som bare vokser her. Det er tilrettelagte vandreruter i naturen for både sykkel- og fotturister. Du bør også unne deg en tur til Afrodites og Adonis Bad, som er to små naturperler i reservatet.

Når er det best å reise til Pafos?

Høysesongen på Kypros er på sommeren og det er flest turister som besøker Pafos i denne perioden. Fra juni til august kan temperaturen ofte komme over 30 grader og det er solrike forhold som er ideelle for sol- og bad og en tur til syden. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke Kypros om du ønsker å unngå den intense sommervarmen og oppleve øya i en roligere atmosfære. Det er fortsatt behagelig badetemperatur i Middelhavet og det er perfekt for sightseeing og kulturelle opplevelser. Vinteren er lavsesong på Kypros med kjøligere temperatur, men du kan fortsatt nyte solrike dager i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Pafos

Kypros er kjent for sitt varierte og velsmakende kjøkken. Beliggenheten ved Middelhavet gir god tilgang på fersk sjømat og du kan glede deg til å nyte delikatesser fra havet på lokale tavernaer. En annen favoritt på Kypros er meze som består av en rekke småretter med ulike salater, dipper, grillet kjøtt og fisk. Pafos tilbyr både tradisjonelle restauranter som serverer kypriotiske retter, samt spisesteder med et internasjonalt preg. Du bør også smake på lokale søtsaker som baklava og loukoumades (friterte honningdonuts) på kaféer og bakerier i byen.

Utelivet i Pafos byr på en livlig stemning, spesielt i sommermånedene. Her finner du en god blanding av barer, puber og nattklubber med både live musikk, underholdning og dans til de sene nattetimer.

Fly og hotell i Pafos

Du kommer deg enkelt fra Norge til Pafos på Kypros. Det går direkteruter fra Oslo Gardermoen til Larnaca Internasjonale Lufthavn (LCA), som er hovedflyplassen på Kypros, i sommerhalvåret. Resten av året må du regne med en mellomlanding på vei til Kypros. En reise til Kypros tar ca. 4 timer og 30 minutter med fly fra Oslo Gardermoen.

Flyplassen ved Larnaca ligger ca 130 km fra Pafos by og det går regelmessig bussforbindelse til Pafos som stopper ulike steder i byen. Det er det rimeligste alternativet, selv om det tar litt lengre tid enn taxi. Om du ønsker å ta taxi finner du holdeplass rett utenfor ankomsthallen. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker fleksibilitet til å utforske mer av Kypros på din ferie i Pafos.

Det er gode overnattingsmuligheter for enhver smak i Pafos, enten du reiser med barn, alene, som par eller vennegruppe. Her finner du større all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselige boutique-hoteller og ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Pafos og Kypros!

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Pafos

Populære hoteller i Pafos

Kypros, Pafos
8,1
Meget bra
1326 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.3 km
  • Internettilgang / WiFi
Kypros, Pafos
8,8
Meget bra
2169 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Pafos
8,0
Meget bra
2708 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Pafos?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 18 anmeldelser