Reiser til Pafos

Pafos by er en perle når det gjelder kulturminner, og byen står på UNESCOs verdensarvliste. Langs strandpromenaden ligger hyggelige restauranter og tavernaer der du kan nyte både internasjonal og lokal kokkekunst i solnedgangen. Særlig våren er en fantastisk tid å besøke byen på. Da forvandles hele halvøya til et blomsterhav av unike plantearter. I Pafos kan man bade utenfor vakre strender og reise på båtturer i det omkringliggende området. 

Pafos by - oppført på UNESCOs verdensarvliste og en perle når det gjelder kulturminner

På den sørvestre delen av Kypros finner du distriktet Pafos og småbyen ved samme navn. Pafos er et glitrende utgangspunkt for reisende som vil bruke feriedagene på flotte fotturer i Troodos-fjellene og å utforske den allsidige naturen på Akamas-halvøya.

Pafos by består av en øvre og en nedre del. Nede ved strandpromenaden ligger Pafos-borgen. Opprinnelig ble det bygget to borger her i byzantisk tid, som sammen utgjorde festningsverket for havnen og byen. Rett på innsiden av moloen ligger en arkeologisk park der du blant annet kan besøke Dionysos hus og beundre flotte og verdensberømte mosaikkbilder.

Langs strandpromenaden ligger livlige restauranter og tavernaer der du kan nyte både internasjonal og lokal kokkekunst i solnedgangen.

En del av Akamas-halvøya er i dag naturreservat og byr på alt fra villmark med dype kløfter til vidunderlige, små strandbukter. Hele våren er halvøya et fargespektret blomsterhav, og området er av stor botanisk verdi med sine over hundre plantesorter som bare vokser her. Det er tilrettelagte vandreruter i naturen for både sykkel- og fotturister. Du bør unne deg en tur til Afrodites og Adonis Bad, som er to små naturperler i reservatet.

For golfelskere er et besøk på Afrodite Hills Golf et “must”. Golfbanen brer seg utover to platåer som er omkranset av Johannesbrødtrær og har en storslått utsikt.

Strendene i området varierer mellom små rullestein til langstrakte sandstrender. Noen av strendene langs kysten kommer du lettest til med båt, og du kan reise med en av båtene ut fra havnen i Pafos. Én av båtene går til stranden i Lara Bay, der havskilpaddene går i land i august og september og legger egg til klekking i sanden.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Pafos

Populære hoteller i Pafos

Kypros, Pafos
9,7
Fantastisk
4186 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Pafos
9,2
Fantastisk
995 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Pafos
5,5
Dårlig
35 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Pafos?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 10 anmeldelser