Reiser til Larnaca

Nyt en deilig ferie i byen Larnaca på Kypros. Her får du en blanding av strandliv ved Middelhavet, spennende aktiviteter og livlig uteliv.  Bestill en billig reise til Larnaca med Solfaktor!

Larnaca som reisemål

Larnaca er en havneby ved Middelhavet på den sørøstlige kysten av Kypros. Det er den tredje største byen på øya etter hovedstaden Nikosia og feriestedet Limassol. Larnaca er populært blant både par, vennegrupper og barnefamilier som ønsker å kombinere deilig strandliv med historiske severdigheter og yrende byliv. Sjarmerende og elegante Larnaca er en gresk-kypriotisk by med ca 52.000 innbyggere. Her glir den moderne storbyen sammen med den godt bevarte kulturhistorien. Sagnet forteller at Larnaca ble grunnlagt som bosetting allerede 1200 f.Kr. I følge Bibelen bosatte Lazarus seg her etter at Jesus vekket ham fra de døde. Lazarus-kirken i den gamle bydelen ble reist til minne om ham. En annen storhet fra Larnaca er den stoiske filosofen Zeno.

Attraksjoner og aktiviteter i Larnaca

Kypros byr på sol og bad i kombinasjon med spennende aktiviteter og kulturelle attraksjoner. I Larnaca kan du nyte det behagelige Middelhavet på langstrakte sandstrender med moderne fasiliteter. Midt i byen ligger hovedstranden som er 800 meter lang og strekker seg langs den hyggelige strandpromenaden med både restauranter, barer og butikker. Det er også mange strender å velge mellom i den store Larnacabukten som byr på både rolig strandliv i en sommerferie og en livlig atmosfære. I Larnaca er det et bredt utvalg vannsportaktiviteter, for eksempel kanopadling, vannski og vindsurfing. Det er også populært med dykking og snorkling for å utforske det rike undervannsliv i Middelhavet.

Når du ønsker en pause fra strandlivet kan du ta turen til gamlebyen i Larnaca. Vandre rundt i sjarmerende gater med historiske bygninger og flott arkitektur. Her ligger blant annet fortet i Larnaca som ble bygget på 1600-tallet og som i dag er et middelaldermuseum som gir innblikk i Kypros sin rike historie. Like utenfor sentrum av Larnaca ligger et av byens landemerker, Hala Sultan Tekke, en historisk moske omgitt av en flott hage som inviterer til avslappende spaserturer. Den ligger ved Larnaca-sjøen (Larnaca Salt Lake) som er et høydepunkt i seg selv. Utforsk det frodige naturområdet med et mangfoldig økosystem, som er spesielt kjent for flamingoer som besøker stedet om vinteren.

Dessuten er en tur til Troodosfjellene et godt alternativ om du vil se noen av kontrastene som naturen har å by på. Larnaca har flere meget gode museum og en tur til palentologisk museum med fossiler være verd turen. Her kan barn i alle aldre glede seg over blant annet avdelingen med dinosaurer.

Når er det best å reise til Larnaca?

Sommeren er høysesong på Kypros og det er flest turister som besøker syden og Larnaca mellom juni og august. I denne perioden kan du forvente temperaturer rundt 30 grader og solrike forhold som inviterer til sol og bad. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke Kypros om du ønsker å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene. Da er det fortsatt behagelig å bade i Middelhavet og på en høstferie er det ideelle forhold for sightseeing og utendørsaktiviteter i Larnaca. Lavsesongen på Kypros er i vintermånedene med kjøligere temperaturer og mer regn.

Matopplevelser og uteliv i Larnaca

Du kan glede deg til gode matopplevelser på ferie på Kypros. I Larnaca finner du et bredt spekter av tavernaer og spisesteder som byr på kypriotiske retter og tradisjonelle retter, i tillegg til moderne restauranter med et internasjonalt preg. Meze er en av de mest populære matopplevelsene i Larnaca og består av småretter som deles med andre. Du kan få servert både grillet kjøtt eller fisk, salater, dipper og ulike typer grønnsaker. Med beliggenheten ved Middelhavet har byen også god tilgang på fersk sjømat og du kan nyte delikate fisk- og skalldyrretter på koselige restauranter langs havnen og på strandpromenaden. Larnaca har også en yrende kafékultur hvor du kan nyte en kopp kaffe sammen med lokale søtsaker som for eksempel baklava.

Utelivet i Larnaca er kjent for å være mangfoldig og energisk, spesielt i høysesong når det er flest turister som besøker byen. Her er det et bredt utvalg av barer, utesteder og nattklubber som byr på live musikk, dansegulv og underholdning til langt på natt. Du finner også avslappende cocktail-barer som inviterer til å nyte en drink med utsikt over Middelhavet.

Fly og hotell i Larnaca

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Larnaca på Kypros. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Larnaca Internasjonale Lufthavn (LCA) som er hovedflyplassen på Kypros og flyturen tar ca 4 timer og 35 minutter. Utenfor terminalbygningen på flyplassen finner du taxiholdeplass og det enkleste er å ta taxi inn til Larnaca sentrum som tar ca 15 minutter avhengig av trafikken. Et rimeligere alternativ er å benytte seg av busser som går regelmessig fra flyplassen og stopper ved flere sentrale steder i byen. Ønsker du fleksibilitet til å utforske mer av Kypros på egen hånd kan du vurdere å ha leiebil.

I Larnaca er det overnattingsmuligheter for enhver smak. Her finner du større all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, små boutique-hoteller i sentrum og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Larnaca og Kypros!


 

Hoteller i Larnaca

Populære hoteller i Larnaca

Kypros, Larnaca
7,4
Bra
932 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Kypros, Larnaca
8,0
Meget bra
1211 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Larnaca
8,7
Meget bra
925 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi


Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hva sier gjestene i Larnaca?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 19 anmeldelser