Reiser til Protaras

Feriestedet Protaras byr på noen av Kypros sine beste strender. Nyt sol og bad på langgrunne sandstrender med moderne fasiliteter, krystallklart vann og en hyggelig atmosfære. Bestill en billig reise til Protaras med Solfaktor!

Protaras som reisemål

Protaras er et populært reisemål ved Middelhavet, beliggende på sørøstkysten av Kypros. Det ligger ca 60 km øst for Larnaca som er den tredje største byen på øya, og kun 15 minutters kjøring fra det livlige feriestedet Ayia Napa. Protaras tiltrekker seg mange barnefamilier som ønsker å nyte familie- og barnevennlig strandliv, men også par som vil bo i rolige omgivelser med kort vei til folkelivet i Ayia Napa mens de har ferie i syden.

Attraksjoner og aktiviteter i Protaras

Hovedattraksjonen på Kypros er for mange turister strandlivet, og det gjelder spesielt i Protaras. Den ti kilometer lange kystlinjen langs Middelhavet frister med noen av de beste strendene på øya og de er kjent for sin silkemyke sand og krystallklare vann. Her er det ideelle forhold for barnefamilier med langgrunne sandstrender som er velholdt og tilbyr moderne fasiliteter som solsenger og parasoller. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men du finner også flere mindre badeviker som Fig Tree Bay. Like sør for Protaras sentrum ligger Konnos Bay som er en pittoresk bukt omgitt av frodige, grønne åser og inviterer til fredelig strandliv.

Det er også blitt laget en fin strandpromenade som du kan følge hele veien fra Protaras sentrum og opp til Pernera. En spasertur på ca 1 time, om du trenger en frisk gåtur eller bare utforske de mange resturantene, kafèene og barene som ligger langs promenaden mens du nyter sommerferie.

Langs hele kysten er det gode muligheter for vannsportsaktiviteter som snorkling, dykking og jetski. Du kan bli med på båttur til blant annet Cape Greco nasjonalpark og utforske grotter og klippeformasjoner, eller dykketurer for å oppleve tropiske fisker og fargerike korallrev. Er du interessert i historie og kultur er det verdt å besøke det gamle kapellet Profitis Elias. Det ligger på en høyde over Protaras og gir fantastisk utsikt over Middelhavet og det omkringliggende landskapet.

Reiser du til Protaras med barn kan det anbefales å sette av litt tid til å besøke Ocean Aquarium, som bortsett fra strendene er byens mest populære attraksjon. Her kan både barn og voksne få god tid til å gå med på å beundre eksotiske dyr.

Når er det best å reise til Protaras?

Sommeren er høysesong på Kypros. I denne perioden er det solrike forhold med temperaturer som ofte kommer over 30 grader og det er flest turister som trekker til Protaras for sol og bad. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene og den mest intense sommervarmen er våren og høsten gode tidspunkt å besøke Kypros. Middelhavet byr fortsatt på behagelig temperatur og det er ideelt for utendørsaktiviteter og naturopplevelser. Lavsesongen på Kypros er på vinteren med kjøligere temperaturer og mer nedbør, men denne perioden byr også på solrike dager over Protaras.

Matopplevelser og uteliv i Protaras

Du kan glede deg til gode matopplevelser på ferie på Kypros. I Protaras finner du et godt utvalg av restauranter som serverer tradisjonelle kypriotiske retter og moderne restauranter med et internasjonalt preg. Beliggenheten ved Middelhavet gjør at du kan nyte fersk sjømat på mange restauranter, i tillegg til greske favoritter som souvlaki, moussaka og stifado. Protaras har også koselige kaféer og bakerier, og det er verdt å prøve lokale spesialiteter som baklava og bourekia (kypriotisk ostekake).

Utelivet i Protaras er kjent for sin energiske atmosfære, spesielt i høysesong når det er mange turister som besøker feriestedet. Når solen går ned våkner byen til liv og du finner et godt utvalg av barer, puber og utesteder som byr på underholdning og god stemning til langt på natt. Ønsker du mer fest og moro er det kun en kort kjøretur til det yrende nattelivet i Ayia Napa som er det mest populære på Kypros.

Fly og hotell i Protaras

Du kommer deg enkelt fra Norge til Protaras på Kypros. Det går direkteruter fra Oslo Gardermoen til Larnaca Internasjonale Lufthavn (LCA), som er hovedflyplassen på Kypros, i sommerhalvåret. Resten av året må du regne med en mellomlanding på vei til Kypros. En reise til Kypros tar ca. 4 timer og 35 minutter med fly fra Oslo Gardermoen.

Flyplassen ved Larnaca ligger ca 65 km fra Protaras sentrum og det enkleste er å ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Kjøreturen tar ca 45 minutter avhengig av trafikken. Et rimeligere alternativ er å ta buss, men merk at du må ta buss til Larnaca sentrum og deretter bytte til buss som tar deg videre til Protaras. Ønsker du frihet til å utforske mer av Kypros på egen hånd kan du vurdere leiebil.

I Protaras er det overnattingsalternativer for enhver smak. Her finner du både all-inclusive hoteller på stranden, koselige hoteller i sentrum og store ferieleiligheter og feriehus til leie.  Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Protaras og Kypros!

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Protaras

Populære hoteller i Protaras

Kypros, Protaras
8,4
Meget bra
2189 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 40 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Protaras
9,7
Fantastisk
832 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Protaras
9,5
Fantastisk
286 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 70 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.3 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Protaras?

7,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 30 anmeldelser