Reiser til Protaras

Familievenlige Protaras, som også er kjent som Fig Tree Bay, ligger bare 10 km øst for Aya Napa. Hyggelige Protaras er derfor et ideelt reisemål for deg som gjerne vil være tett på nabobyens fornøyelser og liv, men foretrekker å bo i mer rolige omgivelser. Spesielt barnefamilier og par som drømmer om en avslappende badeferie på Kypros, reiser til Protaras.

Noen av Kypros' beste strender 

Protaras byr på en perlerekke av fantastiske strender i lange bukter og små badeviker langs øyas sørøstlige kyst, som også inviterer til flotte spaserturer langs det azurblå havet. Det er også blitt laget en fin strandpromenade, som du kan følge hele veien opp til Pernera hvis du trenger en frisk gåtur eller bare utforske de mange resturantene, kafèene og barene som ligger langs promenaden. 

Selve Fig Tree Bay er den lille bukten du finner i den sørlige delen av Protaras. Det lave, krystallklare vannet er populært blandt barnefamilier og ved den lille øya, som ligger kanppe 100 meter unna, er det godt å snorkle. Nord for Fig Tree Bay opp til molen ligger en enda lenger sandstrand med flere navn: Protaras Beach, Vrisi Beach eller Sunshine Beach. I høysesongen er det ofte lettere å finne en god plass i sanden her. Søker du litt utenfor sentrum til en av de mindre badevikene, finner du som regel også lett en uforstyrret plass å slå deg ned. 

Reiser du til Protaras med barn, kan det også anbefales å sette av litt tid til å besøke Ocean Aquarium, som bortsett fra strendene er byens mest populære attraksjon. Her kan både barn og voksne få god tid til å gå med på å beundre et valg av eksotiske dyr. 

Resturanter og shopping 

At Protaras først og fremst er en ferieby sier seg selv, spesielt når det gjelder utvalget av resturanter. Det er en overvekt av internasjonale menyer, men du kan også finne hyggelige, mer tradisjonelle kypriotiske tavernaer med lokale retter på menyen. 

Det er et fornuftig utvalg av barer og et par diskotek i Protaras, men generelt er nattlivet ganske så avdempet sammenlignet med det i nabobyen Ayia Napa. Får du lyst til å feste i byen, så er du bare en buss- eller taxitur unna. I likhet kan du kjøpe det meste du har bruk for i løpet av ferien i Protaras, som har adskillige supermarked og mindre butikker. Men utvalget av butikker er større i nabobyen, hvis du vil shoppe etter annet enn dagligdagse ting. 

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Protaras

Populære hoteller i Protaras

Kypros, Protaras
9,5
Fantastisk
28 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Protaras
9,7
Fantastisk
823 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Protaras
9,0
Fantastisk
398 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 70 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Protaras?

7,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 26 anmeldelser