Reiser til Limassol

Limassol bærer sitt klengenavn "lille Paris" med rette. Her finner du et pulserende byliv, rikelig med fornøyelser og aktiviteter og et godt bevart historisk sentrum.

Her finner du et pulserende byliv, rikelig med fornøyelser og aktiviteter og et godt bevart historisk sentrum. Limassol er den nest største byen på Kypros med ca 135.000 innbyggere. Her ligger øyas viktigste havn og byen er senter for øyas vinindustri, handel og turisme.

I handlegatene finner du alt fra ultramoderne design-butikker til de lokale håndverkstradisjoner. Sko og klær kan du fremdeles få bestilt og laget på mål hos gode skomakere og skreddere.

Limassol har et mangfold av historiske steder og byen ligger mellom to store arkeologiske utgravingsplasser. Amathus finner du i øst og Curium i vest som begge var antikke kongedømmer. Curium er kjent for sitt godt restaurerte amfi-teater hvor det i sommersesongen både blir holdt konserter og teaterforestillinger. Like ved Curium ligger Kolossi-borgen som var tilholdssted for tempelridderen. Limassol slott, som ligger i gamlebyen, er i dag et godt middelalder-museum. Her holdt blant annet Rikard Løvehjerte til under korstogene på 1100-tallet. Byen har også et arkeologisk museum samt folke- og kunstmuseum.

Ca 5 km øst for sentrum ligger de fleste hotellanleggene med nærliggende små og store strender med noe ulik kvalitet. Tar du spaserturen enda litt lenger øst finner du en strekning på 1.5 mil med supre strender. Dessuten kan du bli med turistbåter fra havna i sentrum ut til fine badeplasser.

Fra Limassol er det enkelt å komme seg rundt til de stedene du har lyst til å utforske mer, det være seg kontrastfylt natur, historiske steder eller ekte kypriotisk folkeliv.

Hoteller i Limassol

Populære hoteller i Limassol

Kypros, Limassol
9,8
Fantastisk
1800 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Limassol
9,8
Fantastisk
26 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Internettilgang / WiFi
Kypros, Limassol
8,7
Meget bra
3114 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Inspirasjon og fakta

Besøk Limassol og se de fantastiske ruinene ved Amathus eller de på Kourion. Besøk Kolossi slott, det beundrede slottet fra det 15. århundre, eller besøk det arkeologiske museet i Limassol, som inneholder utallige funn fra antikken. Limassol Zoo tilbyr et vell av eksotiske dyr, inkludert 300 forskjellige typer fugler, zebraer, tigre, løver, bjørner, pantere, aper, struts og mer. Limassols strender tilbyr også fin hvit sand og lavt klart vann.

Arkeologiske severdigheter 

Limassol ligger mellom de to gamle bystaten Amathus og Kourion, som kanskje er Kypros mest spektakulære arkeologiske steder. Effekter utgravet fra disse områdene har funnet veien til noen av verdens mest berømte museer.

Aktiviteter og opplevelser

Turismen er godt utviklet i Limassol, og nattelivet er også variert med et stort utvalg av tavernaer, diskoteker og klubber. I løpet av året er det arrangemanger av forskjellig karakter i Limassol, nyt for eksempel en sommerkonsert i gresk-romersk teater Kourion, eller lære om og smak på vin på vinfestivalen i september. Limassols gamleby med trange gater og den gamle havnen er også verdt et besøk. Det lokale markedet, som brukes av lokalbefolkningen fra nært og fjærnt, er også en åpenbar mulighet til å oppleve atmosfæren i byen.

Sol og sommer

Limassols 14 blått-flagg strender inviterer  til mer enn bare å nyte sol og bading, her er gode muligheter til  vannsport i alle former, inkludert dykking, snorkling, windsurfing, vannski og fiske.

Landlig idyll på Limassol

Hvis du får nok av aktivitetene i Limassol, er du ikke langt unna foten av Troodos-fjellene i en helt annen versjon av Kypros. Her finner du det tradisjonelle landlige Kypros, hvor det vakre landskapet med vingårder og gårder kan nytes fullt ut.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her