Reiser til Limassol

Den livlige byen Limassol på Kypros byr på en herlig blanding av strandliv ved Middelhavet, moderne fornøyelser, historiske attraksjoner og yrende uteliv. Bestill en billig reise til Limassol med Solfaktor!

Limassol som reisemål

Limassol, eller Lemesós, er en by ved Middelhavet, beliggende sentralt på sørkysten av Kypros. Det er den nest største byen på øya etter hovedstaden Nikosia, og blir kalt Kypros sitt Dubai på grunn av alle skyskraperne. Byen er et svært attraktivt reisemål som lar deg kombinere sol- og badeliv med kultur, historie og fornøyelser. Limassol bærer sitt klengenavn "lille Paris" med rette. Her finner du et pulserende byliv, rikelig med fornøyelser og aktiviteter og et godt bevart historisk sentrum.

Attraksjoner og aktiviteter i Limassol

Mange trekker til Kypros for å nyte sol- og badeliv i en sommerferie, og i Limassol kan du kombinere strandliv med spennende aktiviteter og storbyliv. Byens lange kystlinje strekker seg langs Middelhavet og byr på mange sandstrender med klart badevann og moderne fasiliteter som solsenger og parasoller. Noen av de mest populære er Akti Olympion Beach og Dasoudi Beach hvor hele familien kan nyte deilig strandliv og vannsportaktiviteter som vannski, kajakkpadling, snorkling og dykking. Ønsker du å nyte sol og bad i en roligere atmosfære er Lady's Mile Beach, som ligger en kort kjøretur sør for byen, et godt alternativ.

Ta turen til gamlebyen i Limassol og vandre rundt i smale gater med lokale butikker, hyggelige torg og kaféer. Besøk den gamle festningen som gir panoramautsikt over Middelhavet, eller det arkeologiske museet som huser imponerende funn og gjenstander fra Kypros. Det er også verdt å besøke de historiske ruinene i Kourion som var et viktig sentrum i antikken. Området ligger like utenfor sentrum av Limassol og her kan du blant annet se ruiner av et amfiteater og et romersk bad. Du finner moderne shoppingmuligheter ved Anexartisias Street og på Limassol Marina kan du beundre luksusbåter på rad og rekke og nyte livlig uteliv på barer og restauranter langs kaia.

Har du med deg barn så kan dere besøke Limassol Zoo som tilbyr et vell av eksotiske dyr. Inkludert 300 forskjellige typer fugler, zebraer, tigre, løver, bjørner, pantere, aper, struts og mer.

Når er det best å reise til Limassol?

Kypros sin høysesong er på sommeren, spesielt mellom juni og august. Det er i denne perioden flest turister besøker Limassol og tar en tur til syden. Da det er solrike dager og temperaturer på rundt 30 grader. Det kan bli svært travelt på strendene på sommeren og det er mye liv og arrangementer i byen. Ønsker du å oppleve Kypros i en roligere atmosfære og unngå den intense sommervarmen er våren og høsten gode tidspunkt å besøke. Du kan fortsatt nyte behagelig badetemperatur i Middelhavet og det er ideelle forhold for kulturelle attraksjoner og severdigheter i Limassol. På vinteren er det færrest turister som besøker Kypros da det blir kjøligere i været og mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Limassol

Matkulturen på Kypros gjenspeiler smakene fra Middelhavet. I Limassol er det et bredt spekter av restauranter og spisesteder som serverer både autentiske kypriotiske retter og internasjonale smaker fra flere verdenshjørner. På mange tavernaer i byen kan du prøve meze som er en av de mest klassiske rettene på Kypros. Det er småretter som deles med andre og består av ulike dipper som tzatziki, grillede grønnsaker, lokale oster som halloumi, samt kjøtt eller fisk. Limassol har et rikt utvalg av fersk sjømat grunnet beliggenheten ved Middelhavet og du kan nyte delikatesser som stekt blekksprut og reker på koselige fiskerestauranter langs byens marina. Kypros er også kjent for sine søte fristelser som baklava og loukoumades (friterte honningdonuts) som kan nytes på byens kaféer og bakerier.

Limassol er kjent for et yrende uteliv som byr på noe for enhver smak. Det er spesielt i sommermånedene når det er flest turister som besøker byen at nattelivet er på sitt mest energiske. Når solen går ned våkner byen til liv og de mange barene, pubene og nattklubbene byr på fest og moro hele natten.

Fly og hotell i Limassol

Det er enkelt å reise fra Norge til Limassol på Kypros. Det går direkteruter fra Oslo Gardermoen til Larnaca Internasjonale Lufthavn (LCA), som er hovedflyplassen på Kypros, i sommerhalvåret. Resten av året må du regne med en mellomlanding på vei til Kypros. En reise til Kypros tar ca. 4 timer og 35 minutter med fly fra Oslo Gardermoen.

Flyplassen ligger ca 65 km fra sentrum av Limassol og det går regelmessig bussforbindelse som er det  rimeligste  transportalternativet. Ønsker du å komme raskere frem kan du ta en taxi som du finner tilgjengelig utenfor terminalbygningen. Turen tar vanligvis rundt 50 minutter avhengig av trafikken. Leiebil er et godt alternativ for deg som vil ha frihet til å utforske Kypros i eget tempo. 

Det er et stort utvalg hoteller og ferieleiligheter å velge mellom i Limassol. Her finner du kjente hotellkjeder, store all-inclusive hoteller, små gjestgiveri og sjarmerende feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Limassol og Kypros!

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Limassol

Populære hoteller i Limassol

Kypros, Limassol
8,6
Meget bra
1775 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Limassol
9,5
Fantastisk
1607 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Limassol
9,1
Fantastisk
19 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi