Reiser til Pernera

Pernera er kanskje en del av Kypros mest populære feriested på det sørøstlige hjørnet av øya. Her kan du nyte det asurblå havet og solrike klimaet på en perlerad med vakre strender. Den lille feriebyen er riktignok ikke et av områdets mest kjente reisemål, men kanskje er det nettopp derfor det er spesielt familier som bestiller billige reiser til Pernera.

I tillegg til langgrunne barnevennlige strender, skyldes dette nok også at sammenlignet med Fig Tree Bay og Ayia Napa, som begge ligger innenfor kort avstand, er det en litt mer fredelig atmosfære i Pernera. Når det er sagt finner du også i Pernera stort sett alt et feriehjerte kan ønske seg av restauranter, tavernaer og barer.

Selv om Pernera er et av de roligere feriestedene i området, er det også et visst natteliv her. Ønsker du å avslutte dagen med en drink, musikk og kanskje en omgang karaoke kan du enkelt gjøre det her. I tillegg er utvalget av gode spisesteder stort nok til å ha noe for enhver smak, med alt fra kinesisk til tradisjonell, kypriotisk meze på menyen.

Strandferie med opplevelser for hele familien

I praksis er det ikke noe klart skille mellom Pernera og nabobyen Protaras, som ligger litt lengre sør. Faktisk kan du gå mellom de to langs den fine strandpromenaden, som ble etablert for noen år siden. Du kan derfor enkelt få litt variasjon i strandlivet om du ønsker det. Ja, faktisk ville det vært synd å reise hit og ikke nyte de vakre strendene til det fulle. Det er gode fasiliteter og mange aktivitetsmuligheter for både barn og voksne. Promenaden er også perfekt hvis du bare vil jogge en morgentur eller nyte en kveldstur.

Den nærmeste flyplassen er i Larnaca, hvorfra det vanligvis tar ca. 45-50 minutter å kjøre til Pernera. Har du tenkt å bare slappe av i vannkanten gjennom hele ferien, kan du klare deg fint uten bil. Ønsker du å utforske mer av Kypros, som er rik på spennende severdigheter, er det imidlertid en fordel å bestille leiebil allerede hjemmefra.

Du trenger imidlertid ikke bil for å ta en spennende utflukt ned til Cape Greco, den sørligste odden. I sesongen kan du dra på båtturer hvor du utforsker havgrottene og de idylliske badevikene rundt klippene langs kysten. 

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Pernera