Reiser til Novigrad

Novigrad er en rolig fiskelandsby og er kjent for sin historiske kulturarv, naturlige skjønnhet og for å være et av de beste gourmetstedene på Istria-halvøya med spesialiteter i sjømat.

Småbyen Novigrad ligger Nordvest på Istria-halvøya.

Opprinnelig var Novigrad en rolig fiskelandsby, og til tross for økende turisme de siste årene har småbyen beholdt sin intime ro og særegne atmosfære. Byen er kjent for sin historiske kulturarv, naturlige skjønnhet og for å være et av de beste gourmetstedene på Istria-halvøya med spesialiteter i sjømat.

Novigrad hadde bosetting allerede i antikken. Utgravinger kan du blant annet se i Novigrads Lapidary som har en samling på 93 steinmonumenter fra antikken og tidlig middelalder. St.Pelagije og St Maksim kirkene, som er av typen basilika, ble påbegynt i det 5. og 6.århundre og har blant annet noen flotte veggmalerier fra middelalderen.

Naturen i området kan ta pusten fra de fleste. Adriaterhavets azurblå og krystallklare vann møter kystens grønne og frodige landskap ved gule sandstrender og nesten hvitfargede svaberg. Landskapet fortsetter videre inn i store skoger med små elver og større vannstryk. I perioden fra mars til mai kan du blant annet kjenne duften av viltvoksende asparges, og hvert år blir det holdt en aspargesfestival i april.

Legger du ferien hit kan du være med på hyggelige aktiviteter hver eneste dag om du ønsker. Sykkelturer i lekkert skog- og fjellterreng eller fotturer langs kystlandskapet. Fra havna i Novigrad kan du være med lokale småbåter ut på fisketurer eller på småturer til nærliggende vakre bukter og viker.

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Novigrad