Reiser til Spoleto

Kulturelle opplevelser i vakre omgivelser

Besøk vakre Spoleto og la middelalderbyen friste deg med et hav av kulturopplevelser. Festivaler året rundt gjør byen til et levende og spennende sted å utforske, omkranset av et frodig landskap kjent for spesielt gode trøfler.

Spoleto er verdensberømt for festivalen sin som har blitt en internasjonalt viktig musikalsk og kulturell begivenhet. Men Spoleto er mer enn det; det er en av de mest fascinerende byene i Umbria der den ligger på en bakketopp ved foten av Montoluco, prydet med sin over 700 år gamle festning.

Noe for de kulturinteresserte

Spoleto består av en gammel og en ny bydel. I den gamle bydelen -(om er omkranset av en gammel bymur) kan du beundre den harmoniske blandingen av stilarter fra Romertiden, Middelalderen og Renessansen som sammen skaper en unik atmosfære. Spoleto er en av de mest aktive byene i Umbria innen kultur med bl.a. et museum med antikk- og moderne kunst, det italienske senteret for middelalderstudier og det eksperimentale teateret.

Liv og leven året rundt

Byen er også berømt for dens "Festival of Two Worlds" (slutten av juni og begynnelsen av juli) som er en viktig musikalsk- og kulturell begivenhet. Denne avløses av en lignende festival kalt "Spoletoestate" som går fra juli til september, og innholder også musikalske opplevelser i tillegg til forskjellige kunstneriske innslag. Spoleto er virkelig verdt et besøk hele året rundt, og da byen har ca. 40 000 innbyggere er det liv selv i lavsesongene.

Besøk Rocca-festningen

Byens turistkontor ligger på Piazza della Libertà og her kan du hente kart over byen slik at du lettere kan finne frem til de mest fremtredende severdighetene, som f.eks Il Duomo (domkirken som ble påbegynt på 1200-tallet) og det romerske amfiteatret. Rocca-festningen fra det 14. århundret som ligger på en høyde over den østlige siden av byen er også verdt et besøk. Det kan være en god idé å ta en guidet tur på engelsk for å få innblikk i festningens historie.

Smak på byens egen pastarett

Noen ville mene at man ikke har vært i Spoleto dersom man ikke har smakt byens egne pastarett, Spaghetti alla Spoletina, som er tilbredet med blant annet trøffelolje. De fleste spisestedene i Spoleta har denne lekre retten på menyen, samt mye annet snadder. Avstander til andre større byer fra Spoleto er: Perugia (ca. 63 km), Assisi (ca. 44 km) og Terni (ca. 33 km), så dere kan lett dra på spennende dagsturer.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Spoleto