Reiser til Orvieto

Kjenn på historiens vingesus på toppen av den bratte klippen, der de vakre utsiktene over Umbrias grønne bakker utgjør et majestetisk bakteppe til den herlige middelalderlandsbyen Orvieto. 

Orvieto ligger på en uinntakelig klippetopp nord for Roma, og takket være beliggenheten har byen fått utviklet seg i fred og ro. De siste 3.000 årene har økende bebyggelse medført at byen i dag ligger i flere lag.

Dette betyr at en vandretur gjennom Orvieto vil by på mange historiske spor, og for hvert skritt man tar utfolder århundrenes og generasjonenes historie seg foran ens øyne. 

Bli kjent med byens historie

Det er funnet tegn på liv i Orvieto som stammer helt tilbake til jernalderen, men det var etruskerne som til slutt bosatte seg på klippeplatået. I årene mellom 700 og 300 f.Kr. blomstret byen, men i år 264 f.Kr. ble den ødelagt av romerne og innbyggerne ble fordrevet. Man kan faktisk fortsatt besøke en vakker nekropolis (underjordisk by) fra denne tidsperioden. Etter at byen praktisk talt ble lagt øde i flere århundrer opplevde den nok en blomstringsperiode på 500-tallet e.Kr. på grunn av barbarernes invasjoner av den italienske halvøya, og man fant ut at den uinntakelige klippen var spesielt godt egnet til bosettelse. I år 1860 ble byen innlemmet i Kongeriket Italia. 

Besøk et gotiske mesterstykke

Domkirken i Orvieto er et gotisk mesterstykke fra det 14. århundre og virkelig et imponerende syn. Kirken er meget stor i forhold til byens størrelse, og kan definitivt måles med domkirkene i Firenze og Siena - noe byen kan takke flere paver for, herunder Pave Urban IV, Pave Martin IV og Pave Boniface VII. De var alle involvert i oppføringen av kirken opp gjennom tiden og sørget for at den ble så pompøs som mulig. På domkirkens - eller katedralens om man vil - høyre side ligger Pave-bygningen, der det bodde paver frem til 1550 (for å unngå konflikter i Roma), men som siden 1896 har fungert som et museum med malerier, byggeplaner og diverse relikvier. Domkirken har i tillegg flere vakre kapeller å by på som er verdt et besøk, for eksempel Cappella Corporale og Cappella della Madonnadi San Brizio.

Kast en mynt i brønnen

Ikke glem å besøke den enorme brønnen Pozzo di San Patrizio, som er hele 53,15 meter dyp. Brønnen ble konstruert mellom år 1527 og år 1537 i tilfelle av beleiring etter Pave Clemente VII's ønske, og er sylinderformet og 13 meter i diameter. Den består av 248 trappetrinn til eslene som ble brukt til å hente opp vannet, og det er 70 vinduer for å gi lys. Dere kan kaste en mynt i brønnen med ønske om å en dag vende tilbake til Orvieto.

Ta del i folkelivet

Orvieto har et rikt kulturliv med mange begivenheter året rundt. Blant disse kan vi nevne et karneval i februar, påskekonserter, Palio dell'Oca hvert år i mai, Umbria Folk Festival i august med musikalske og gastronomiske innslag og den årlige, internasjonale Gateteaterfestivalen i september,. 

Bestill ferieovernattinger i Orvieto

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne en reise som passer for deg. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Orvieto og andre steder i Umbria. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp og har over 15 års erfaring innen reiser i Italia. Vi er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Orvieto