Reiser til Perugia

Helt tilbake til etruskernes tid og opp gjennom middelalderen har Perugia spilt en viktig rolle i det som i dag er Umbria-regionen - Italias grønne hjerte. Perugia, som ikke har mer enn 170 000 innbyggere, er fortsatt regionens kulturelle og administrative hovedstad. I den gamle bydelens smale, snirklete gater vil du tydelig merke en historisk sus, men samtidig fornemme at dette er en by med en ung puls. De mange studentene fra byens over 700 år gamle universitet gir på samme måte Perugia et sjarmerende, ungdommelig preg.

Velkommen til Umbria med Solfaktor, vi er spesialister på reiser til Perugia og andre reisemål i regionen. Bestill reisen din til Perugia som en komplett pakkereise inkl. hotellopphold, flyreise og leiebil, eller transport til/fra flyplassen. Ønsker du heller å arrangere reisen din til Italia på egenhånd kan du naturligvis også bare bestille hotellet ditt gjennom Solfaktor. 

Sjokolade og jazz

Du kan enkelt fordrive tiden med å gå rundt i de brosteinsbelagte gatene for å utforske historiske severdigheter, museer og gallerier. Har du en appetitt for det søte, vil du nok også fort føle deg tiltrukket av de fristende sjokoladebutikkene, hvor du finner det berømte umbriske mesterverket, Baci, små sjokolader med en hasselnøtt på toppen, og et stort utvalg andre mørkebrune delikatesser. Perudia er i det hele tatt litt av et mekka for sjokoladeelskere, som blant annet kommer hit i hopetall hver oktober for å delta i den store sjokoladefestivalen, Eurochocolate.

Det er derimot ikke bare sjokoladebutikkene som byr på enestående smaksopplevelser i Perugia. På byens mange restauranter og kafeer kan du fordype deg i de mange andre umbriske kvalitetsproduktene som trøfler, ost, pølser og selvfølgelig vinene. På flere av byens vinbarer er det ofte live jazz. Høres dette ut som den perfekte kombinasjonen, bør du overveie å reise til Perugia i juli, når byen er vert for den årlige jazz-festivalen, Umbria Jazz.

De fleste av Perugias attraksjoner ligger oppe på toppen av bakken i Centro Storico, det historiske sentrumet. Selv om gatene i dette området til tider er svært bratte, er det enkelt å komme rundt til fots. Faktisk er det i praksis ikke mulig å kjøre helt til topps i bil. I stedet parkerer man i ett av garasjeanleggene sør for bymurene eller ved minimetroen på Parcheggio Porto Nova. Herfra kan du ta henholdsvis rullende trapper eller metroen det siste stykke opp til sentrum. 

Mange utfluktsmuligheter fra Perugia

Det er en ganske lang kjøretur fra Norge til Perugia i det sentrale Italia. Faktisk er det omtrent hele lengden av Norge. Med et par gjennomtenkte overnattinger underveis er det derimot ikke en uoverkommelig tur, dersom du gjerne vil ha din egen bil til rådighet under turen. Det er heller ikke så strevsomt å komme seg til Sør-Europa med tog i disse dager. Du kan derimot selvfølgelig komme deg hit med en rask flytur. Flyplassen i byen ligger bare omtrent 20 minutters kjøretur mot vest, og har direkteruter fra f.eks. London. Alternativt kan du reise til Roma, som har flere direkte ruter til norske flyplasser. Det tar omtrent 2½ timer å kjøre leiebilen din til Perugia fra den italienske hovedstaden. 

Selv om det er mye å se og nyte i Perugia, kan du med bilen din, enten det er din egen eller en leiebil, være nyttig om du ønsker å oppleve flere av byene og severdighetene i området. Det er for eksempel ikke mer enn en halv times kjøring til Trasimenosjøen og den lille maleriske middelalderbyen Agello-Magione samt mange innbydende vingårder. Til litt lenger utflukter er både Firenze, Orvieto og Siena innenfor kort rekkevidde. Innimellom finnes en perlerekke av små, mer eksklusive middelalderbyer som på samme måte byr på uforglemmelige kulturopplevelser.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Perugia

Populære hoteller i Perugia

Italia, Umbria, Perugia
8,7
Meget bra
2449 anmeldelser
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Barnebasseng evt. seksjon
Italia, Umbria, Perugia
9,4
Fantastisk
131 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Umbria, Perugia
8,0
Meget bra
719 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)