Reiser til Platys Gialos

Platys Gialos ligger ved en bukt på det sørlige Mykonos. Her kan du nyte ferien på én av øyas lengste og beste sandstrender og de mange andre fasilitetene som sammen vitner om at dette er én av de mest veletablerte og populære badebyene på denne lille, greske øya som ligger i Kykladene.

Flere av hotellene i Platys Gialos ligger helt nede ved stranden. Med andre ord bor gjestene kun noen få skritt fra sanden og det krystallklare vannet. Den barnevennlige stranden er om sommeren nesten full av mennesker, men når først du har funnet deg til rette i en liggestol og lar blikket vandre utover bukten vil dette neppe sette en stopper for ferien. Her er det god plass til å bade eller for eksempel spille strandtennis i vannkanten sammen med barna.

Det ligger adskillige restauranter og kafeer nede langs stranden, der du kan nyte deilige forfriskninger og gode måltider i løpet av dagen. Enkelte serveringssteder tilbyr gratis liggestol dersom du bestiller drinker derfra, men sørg for å sjekke prisen på forhånd, ettersom at de kan være uforholdsmessig dyre. 

I Platys Gialos finnes noen få minimarkeder der du kan få dekket de fleste daglige fornødenheter, men det er ikke snakk om noe stort handlestrøk utover noen få butikker. 

Hopp ombord på en taxibåt til nabostrendene

Især sørkysten på Mykonos er kjent for sine flotte badestrander, og på en reise til Platys Gialos kan du enkelt besøke en perlerekke av strendene. Fra Paltys Gialos kan du nemlig reise videre med en av de regelmessige taxibåtene som går til de nærliggende strendene Paranga, Agrari, Elia, Paradise og Super Paradise. På tross av at stranden ved Platys Gialos er et deilig sted å tilbringe dagen, er det verdt å besøke noen av disse skjønne nabostrendene.

Hvis du ønsker et lite avbrekk fra strandlivet, har du på en reise til Platys Gialos også gode muligheter til å utforske andre deler av øya. Det er for eksempel god bussforbindelse med flere daglige avganger til Mykonos by, der du kan slentre rundt i smale stred mellom sjarmerende, hvitkalkede hus med spennende butikker og spisesteder. Legg også veien forbi de ikoniske vindmøllene fra 1500-tallet. 

Hvis du interesserer deg for historie, har du mye å glede deg til. Vi kan anbefale en reise med turbåt ut til din nærliggene, lille øya Delos, som i antikken var kjent som guden Apollons fødeøy og hadde én av de største Apollonhelligdommene. I dag står stadig interessante tempelruiner her, og Delos fremstår nærmest som et utendørsmuseum.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Platys Gialos

Populære hoteller i Platys Gialos

Hellas, Mykonos, Platys Gialos
9,3
Fantastisk
294 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Mykonos, Platys Gialos
9,5
Fantastisk
329 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Mykonos, Platys Gialos
9,6
Fantastisk
432 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi