Reiser til Mykonos by

Mykonos by er en fantastisk og malerisk by i Kykladene med sin labyrint av små, hvitkalkede gater, hus og kirker som ligger samlet omkring havnen midt i en bred bukt. Samtidig er dette kanskje øygruppens mest kosmopolitiske by, som med sin sjarme tiltrekker seg reisende fra store deler av verden. Her får du oppleve et ubegrenset utvalg av restauranter, barer, klubber og diskoteker som i høysesongen yrer av liv. 

Hvis du ønsker å tilbringe ferien på et sted som byr på underholdning nærmest døgnet rundt og ikke minst et spennende natteliv, er Mykonos by et perfekt reisemål. Dersom du heller drømmer om å oppleve den tradisjonelle, greske øystemningen i rolige byer, der fiskeri fremdeles er en viktig levevei, anbefaler vi at du legger ferien til en av øyas mindre byer.

På tross av at gatene i Mykonos by i våre dager er fulle av småbutikker, kunstgallerier, kaféer, stilfulle barer og restauranter, har byen klart å bevare mye av sin opprinnelige karakter. På tross av øyas raske vekst og utvikling som reisemål har den tradisjonelle, kykladiske arkitekturstilen forblitt inntakt takket være strenge byggerestriksjoner. 

Nattelivet er ikke kun skapt for folk som vil danse natten lang: du kan også finne steder med en mer tilbakelent atmosfære, der du kan nyte en cocktail sammen med solnedgangen.

Bilkjøringen i sentrum er begrenset, noe som er perfekt for deg som ønsker å utforske utvalget av butikker og spisesteder til fots. Her finnes alt fra souvenirbutikker til eksklusive boutiques. Dersom du ønsker å oppleve de stemningsfulle gatene fra sin beste side, kan vi anbefale at du står opp tidlig for å slentre omkring før resten av byen våkner til live. De fleste besøkende reiser rett til stranden eller sover lenge etter en livlig natt.

De beste strendene ved Mykonos by

Mykonos by, som på folkemunne også kalles for Chora, har en egen, liten strand; Paralia Choras Mikonou. Her kan du nyte en morgendukkert, men dette er vel og merke ikke den beste stranden i området for deg som vil nyte en avslappende dag ved vannet. I såfall er det bedre å hoppe på en buss som kjører ut av byen og ned til én av de flotte strendene på øyas sørkyst. Her ligger for eksempel Ornos, Platys Gialos og Super Paradise Beach. Her kan du besøke både familievennlige strender og steder som har massevis av strandbarer og vannsporter. 

Utflukter

Strendene har en naturlig tiltrekningskraft på de fleste som bestiller en billig reise til Mykonos by her hos Solfaktor. Samtidig er det mye mer å oppleve enn bare strandliv. Blant annet er det mange flotte muligheter for å dra på utflukter. 

Hvis du ønsker å komme litt på avstand av bylivet, er en tur til den nærliggende øya Rinia et opplagt utfluktsmål. Det tar ikke lang tid å seile ut til denne øde øya, som ikke har faste beboere. sammenliknet med de livlige gatene i Mykonos by er Rinia en helt annen verden og har verken butikker eller resturanter. Til gjengjeld kan du bade og snorkle i krystallklart, lavt vann utenfor uberørte strender. 

Hvis du er historieinteressert, er det også verdt å besøke den lille øya Delos med sine fascinerende, antikke templer og statuer. I følge gresk mytologi ble Apollon og Artemis født her. Øya er naturligvis oppført på UNESCOs verdensarvsliste.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Mykonos by

Populære hoteller i Mykonos by

Hellas, Mykonos, Mykonos by
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Mykonos, Mykonos by
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Mykonos, Mykonos by
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)