Reiser til Sissi

Sissi er et rolig og behagelig reisemål med en vakker liten strand 45 km fra Heraklion og bare 25 km fra Agios Nikolaos. I den gamle bydelen med trange smug og gater finnes et utall av små butikker og innerst i bukten ligger en strandpromenade med koselige tavernaer og kafeer.

Sissi er et rolig og behagelig reisemål med en vakker liten strand.

På nordøstkysten av Kreta 45 km fra Heraklion og bare 25 km fra Agios Nikolaos ligger den lille landsbyen Sissi ved foten av et flott fjellandskap. Gjennom årene har havets utgravinger gjort havneområdet til en perle. På den ene siden av bukten ligger fiskebryggene og på motsatt side, en liten nydelig strand. Innerst i bukten er det en strandpromenade med mange koselige tavernaer og kafeer.

Bak havnen finner du den gamle bydelen med trange smug og gater og et utall av små butikker med ulike spesialiteter. Byen var i sin tid et strategisk gjemmested for opprørere under den kretiske revolusjonen.

Fra byen kan man gå fine turer langs kysten, blant annet til nabolandsbyen Milatos, hvor veien går langs tre strender som hver er avskjermet med små klipperygger.

Har du lyst til å prøve dykking i ferien har dykkerklubben kurs for både nybegynnere og erfarne dykkere. Dette er garantert et minne for livet med krystallklart vann og en rik marin fauna.

I løpet av ferien kan du også oppleve en eller flere utflukter til de nærliggende severdigheter som Agios Georgios av Selinaris-klosteret, lære om den tragiske historien i Milatos hulen, besøke den tradisjonsrike byen Vrahassi, eller besøke øya Spinalonga.

Vil du ha mer underholdning og hektisk kvelds- og natteliv, er det bare 5 km til Malia.

Denne sjarmerende fiskerbyen er det perfekte stedet til å nyte noen solskinstimer ved Middelhavet og forelske deg selv i de mange godbitene i det greske kjøkkenet. Det er kort sakt "beina på bordet"-tid! Sissi er den greske drømmedestinasjonen som du kan forestille deg på de kalde og våte vinterdagene i Norge. 

En rekke strender ved byen, hvor noen er av sand, og andre av sten, gjør Sissi til et fantastisk sted for en familieferie. Barna kan plaske og svømme rundt i havet, mens de mer eventyrlystne feriegjestene kan benytte seg av de mange vannsportsfasilitetene som finnes i området. 

Det er masse av souvenirbutikker og småforretninger i byen hvor du kan kjøpe et minne fra din ferie i Sissi. Når solen går ned kan du nyte smaken av et glass kretensisk vin mens du spiser en deilig gresk salat på en av de lokale tarvenaene. 

Det er også masse av interessante dagsturer innenfor rekkevidde av Sissi. Du kan f.eks. besøke det gamle minoiske palasset i Malia, hoppe på en båt til øya Spinalonga eller utforske den typiske, greske landsbyen Agios Nikolaos. 

Informasjon og fakta 

Sissi er en pittoresk fiskerby med en vakker havn som er ideel for familier og par som er ute etter en fredelig ferie på den største greske øya Kreta. Sissi har en overflod av naturlig skjønnhet, samt masse av bløte sandstrender. Med sin beliggenhet 45 km øst for den kretensiske hovedstaden Heraklion (og øyas hovedflyplass) er den også lett å komme til når du reiser fra utlandet. 

Severdigheter og opplevelser 

Det finnes rester av gamle sivilisasjoner flere steder på tvers av Kreta. Det minoiske palasset i Malia er en av antikke attraksjonene som ligger tettest på Sissi og tar besøkende mer enn 3000 år tilbake i tid. Du kan spasere rundt i ruinene, som fortsatt ser ut som de gjorde da de for første gang ble avdekket av arkeologer. 

Spinalonga Øya

En seiltur til øya Spinalonga kan også anbefales som en god dagstur. Du kan ta en ferge til øya, som også er kjent som De spedalskes Øy fra Agios Nikolaos, Elounda eller Plaka. Navnet skyldes at øya inntil 1950 ble brukt til å huse spedalske som ble fraktet hit fra Kreta og andre steder i Hellas for å leve i karantene på øya. Du kan også ta det helt med ro, sjansen her mer enn liten for å bli smittet av denne sykdommen nå til dags. Men du kan ta en rundtur mellom de ødelagte bygningene og se hvordan disse stakkers menneskene levde. 

Milatoshulen 

Kysten rundt landsbyen Milatos er fantastisk til snorkling. Men for de av dere som ikke er så fan av dette, da venter det dere en annen stor attraksjon - Milatoshulen. Ta på deg et par solide sko og sjekk at lommelykten virker, før du går på en kort gåtur inn i hulen. Her er det kullsvart, men med litt lys kan du utforske hulens indre og f.eks. se en plakat som hedrer de kreterne som ble drept av tyrkiske soldater da de gjemte seg i hulen. 

Strender i og rundt Sissi

Mange av strendene rundt Sissi er med småstein, bortsett fra et par sandstrimpler her og der. Det er en liten strand nær havnen med et par parasoller, roligere bølger og dusjer. Men det er lett å nå frem til sandstrendene. Ta f.eks. en tur langs kysten i østlig retning til strendene som Boufos og Avlaki. 

Boufos: Denne lille sandstranden har masse av parasoller og klart vann til svømming. 

Potamos: Hvis du leter etter en rolig og fredelig strand til svømming, da er Potamos det ideelle valget. 

Anisaras: Populær til snorkling på grunn av sin klippefylte havbunn og sine sandstrender rundt Anisaras skjulte huler. 

Stalis: Denne stranden er perfekt til familier, da den er lavvannet, samt at den har masse av strandfasiliteter som er perfekt for barna. 

Mat og drikke i Sissi

Du kan forvente alle de klassiske greske lekkerier på din reise til Sissi, som f.eks. frisk grillet fisk rett fra Middelhavet, stifado, moussaka, souvlaki, gresk salat, tzatziki, dolmades, gyros, pastitsio, kataifi, kefthetes, saganaki, loukoumades, spanikopita, og mange flere! Det hele bør naturligvis ledsages av en av de gode kretenske vinene eller en god flaske retsina. 

Byer i nærheten 

Vrahassi 

Hvis du vil oppleve det autentiske kretentiske landsbylivet, da er Vrahassi et sted du bør avlegge et besøk. Her er det maleriske landsbykvarterer, brosteinbelagte gater, vindmøller og springvann. Du kan også besøke et gammelt kloster kun en kort kjøretur fra Vrahassi.

Milatos 

Hvis du ønsker å utforske livet under havet, er Milatos et ideelt sted for snorkling. Milatos er også omgitt av små strimler av sandstrender og steinrike bukter. Milatos er også fantastisk til spaserturer. 

Agios Nikolaos

Det er en god ide å leie en bil på ferien din i Sissi og utforske det omkringliggende området. Det er masse å se, som blandt annet landsbyen Agios Nikolaos, som tiltrekker seg et stort antall besøkende, rett og slett fordi den har vært uberørt av turisthandel. Familier og par elsker denne smaken av det tradisjonelle greske landsbylivet. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Sissi

Populære hoteller i Sissi

Hellas, Kreta, Sissi
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Sissi
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Sissi
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)