Reiser til Veneto

Veneto tilbyr unike naturopplevelser med de vakre, duvende åsene rundt Verona, den berømte elven Adige som renner gjennom landskapet, de vakre fjellene i nord, de brede sandstrendene i kystområdene, Italias største innsjø, Gardasjøen og den høye fjellkjeden Dolomittene, som byr på noe av det mest spektakulære landskapet i Italia.
Regionen er også kjent for sin fantastiske gastronomi og fine viner, som Amarone, Valpolicella og Bardolino, som hovedsakelig produseres i området rundt Verona og den hvite musserende vinen Prosecco, som også primært produseres i Veneto.

Spennende historie

Veneto har en rik og spennende historie som en del av det romerske riket inntil det 5. århundre e.Kr. Senere etter en føydal periode, var regionen en del av Republikken Venezia frem til 1797, da byen var en av de største og rikeste maritime republikker og handelsimperier i verden.

Etter Napoleonkrigen og Wienskongressen ble Republikken annektert av Keiserriket Østerrike, inntil den ble fusjonert med Kongeriket Italia i 1866 som følge av den tredje italienske uavhengighetskrigen.

Største opplevelser og severdigheter

Verona

Verona, som er en av de syv provinsielle hovedstadene i Veneto, er en av de viktigste og mest populære destinasjonene i nordøstlige Italia,  takket være sin unike kunstneriske arv, sine store årlige messer og de berømte operaforestillingene, hvor de mest kjente finner sted i Arena; det gamle amfiteateret som ble bygget av romerne.

Venezia

Marco Polos by, som også hovedstaden i Veneto-regionen, er bygd på 118 små øyer adskilt av kanaler og forbundet med mer enn 400 broer i den grunne venetianske lagunen ved munningen av Po- og Piave-flodene. Byen er kjent for sin makeløse arkitektoniske skjønnhet, sine mange unike kunstverk og rike historie, som har fått UNESCO til å erklære deler av byen, sammen med lagunen, til verdensarv.

Dolomittene

Hvis du elsker vakre naturopplevelser, så er Veneto et ideelt reisemål for deg! For det er ikke mange steder i Europa du kan oppleve slike vakre fjelllandskap som dem du kan oppleve i fjellkjeden Dolomittene, som ble erklært Verdensarv av UNESCO i 2009 og som er en del av Veneto-regionen.

Fjellene består hovedsakelig av hevede korallrev som ble dannet i Tethyshavet i Trias-perioden, og som kalles for dolomitt (derav navnet på fjellkjeden). Det høyeste punktet i fjellkjeden er Marmolada på 2982 meter, etterfulgt av Antelao på 2981 meter og Tofano di mezzo på 2941 meter. Totalt er det 22 fjell på mer enn 2000 meter i fjellkjeden og 9 store naturparker, hvorav Dolomiti Bellunesi National Park er den største med et areal på 315.11 km2.

Gardasjøen

En tur til Veneto er også en mulighet for å oppleve Italias største innsjø, Gardasjøen. Innsjøen ligger i utkanten av Dolomittene, har et areal på 369 kvadratkilometer, en lengde på 51,6 kilometer og en bredde på 16,7 kilometer. I den nordlige delen av Trentino-Alto-Adige/Sør-Tyrol er sjøen smalere på grunn av fjellene.

Innsjøen har ikke bare Italias vakreste sjø-landskap, men også små, sjarmerende byer langs bredden, slik som Sirmione, Malcesine og Garda, og et mildt klima som er kjent for sin helbredende virkning.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Veneto

Populære hoteller i Veneto

Italia, Veneto, Peschiera del Garda
8,8
Meget bra
976 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Veneto, Peschiera del Garda
8,8
Meget bra
24 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Veneto, Bardolino
9,0
Fantastisk
446 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Veneto?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 101 anmeldelser