Reiser til Verona

Operaelskere fra hele verden reiser hver sommer til Verona for å se noen av de største operastjernene fremføre grandiose verker i det romerske amfiteateret Arena, der gladiatorene en gang i tiden kjempet. Blant litteraturkyndige er den storslåtte, nord-italienske byen dessuten kjent som scene for verdens mest berømte kjærlighetshistorie, nemlig Shakespeares "Romeo og Julie". 

Opera og verdensarv

Samtidig er det mye mer å oppleve på en reise til Verona enn de store operaforestillingene og utsikten fra Julies balkong. Verona, som har knapt 260.000 innbyggere, er også en moderne storby, som på beste vis har bevart sin flere tusen år gamle historie. Hvis du krysser Porta Nuova- broen inn i de smale gatene i den gamle bykjernen venter et stort utvalg av vakre, gamle bygninger og imponerende festningsmurer. Selv hvis du ikke har klart å sikre deg billetter til en operaforestilling før ferien, bør du legge veien forbi Arena di Verona, som snart er to tusen år gammel.

Idet du trer inn i amfiteateret, som har hele 20.000 sitteplasser, vil du kjenne på historiens vingesus og fort innse hvorfor byens historiske hjerte, som er omgitt av Adige-elven på tre sider, er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Én av de andre historiske severdighetene i byen som du bør besøke er Castelvecchio. Borgen, som ble bygget på 1300-tallet, har blitt vakkert restaurert og huser i dag Veronas bymuseum. Hvis du ikke har høydeskrekk bør du også ta en tur opp i det 84 meter høye vakttårnet Torre dei Lamberti. 

Dersom du ikke vil bruke hele ferien på sightseeing, kan du besøke gågaten Via Mazzini, som byr på rike muligheter til å besøke de mest populære merkevarebutikkene og spisesteder der du kan slå deg ned for å hvile beina eller stille sulten på en av de mange hyggelige kafeene og restaurantene som har uteservering. Du finner mange spisesteder ved Piazza Brà og Piazza Erbe, og på sistnevnte ligger også et marked som er åpent mandag til lørdag. 

Dersom du ikke trenger mat umiddelbart, kan vi også anbefale en vandretur i resten av centro storico, der mange hyggelige trattoriaer og vinbarer ligge spredt utover. Ønsker du en autentisk, italiensk restaurantopplevelse og å unngå turistfeller, bør du generelt ser etter steder som virker å ha mange lokale gjester. 

Mange utfluktsmuligheter

Hvis du reiser til Verona på en langhelg bør du sette av mye tid til å utforske selve byen, men hvis du får tid til overs bør du også benytte anledningen til å bruke Verona som utgangspunkt for utflukter til flere av de mange andre interessante severdighetene og reisemålene i Nord-Italia. To av disse stedene er den naturskjønne Gardasjøen og romantiske Venezia, og hvis du har en bil til rådighet og er vininteressert kan en tur til Valpolicelladalen nordvest for byen varmt anbefales. I dalen, som særlig er kjent for sin kraftige Amarone, ligger tallrike vakre fjelltopplandsbyer,  og med vingårdene og cypressene kan man nesten føle seg hensatt til Toscana i det som er den perfekte landlige motvekten til storbylivet i Verona. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Verona

Populære hoteller i Verona

Italia, Veneto, Verona
9,7
Fantastisk
704 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 80 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Veneto, Verona
9,7
Fantastisk
251 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Veneto, Verona
9,2
Fantastisk
1906 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Avstand til sentrum: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi