Reiser til Marina di Pietrasanta

Leter du etter et reisemål i Toscana, som tilbyr de ideelle forholdene for en strandferie samtidig som du er nær noen av Toscanas største historiske og kulturelle severdigheter?

Da er Marina di Pietrasanta noe for deg, for her kan du spre deg ut på en 4 kilometer lang og vakker kystlinje, samtidig som du er innen rekkevidde fra store toskanske attraksjoner. Noen av disse er blant annet den tidligere bystaten Lucca, som kun ligger ca. en halvtimes kjøretur unna, Pisa med det skjeve tårnet og de andre fantastiske severdighetene på Piazza dei Miracoli ligger kun ca. 35 minutters kjøring unna, og ikke minst den regionale hovedstaden Firenze med alle sine store kunstneriske og arkitektoniske skatter fra renessansen, som er bare rundt en og en halv times kjøretur unna.

Lang historie som populær badeby

Den lille, men populære Marina di Pietrasanta, som kun har rundt 2000 faste innbyggere, ligger ved Liguriahavet i provinsen Lucca i Toscana-regionen og dekker hele fire kilometer med kystlinje mellom Forte dei Marmi og Lido di Camaiore.

Byen har en lang historie som populær badeby: Allerede tidlig på trettitallet var Marina di Pietrasanta en kjent badeby blant byfolk i Toscana, som søkte hit da Firenze, Pisa, Lucca eller en annen av de nærliggende innlandsbyene ble for trykkende og varme å bo i. Selv i dag er Marina di Pietrasanta et populært bademål takket være sine brede, rene sandstrender og sine mange gode badefasiliteter som tiltrekker seg ikke bare utenlandske turister, men også mange lokale toscanere.

På grunn av sin lange historie som badeby og turisme, er det – til tross for byens beskjedne størrelse – ikke mangel på restauranter, kafeer, barer og shoppingmuligheter; og hvis du trenger å handle litt større eller ønsker et større utvalg av restauranter å velge mellom, så er byen Pisa som nevnt ikke mer enn ca. en halvtimes kjøretur unna.

Opplevelser og severdigheter

Den store opplevelsen i Marina di Pietrasanta er selvsagt byens fine strender og den vakre kystlinjen langs det liguriske hav. Det er ingen store kulturelle eller historiske severdigheter i selve byen, men du trenger ikke gå så langt for å oppleve noen av provinsens vakre byer, som Pietrasanta, som er kjent for sin produksjon av marmor og bronse, og som ligger bare ca. 5 kilometer fra byen. I tillegg til sitt koselige og sjarmerende sentrum, tilbyr Pietrasanta også flere historiske kirker og monumenter.

Men de store opplevelsene og severdighetene når du trenger å ta en pause fra badeferien, finner du i den tidligere bystaten Lucca, som kun ligger ca. en halvtimes kjøretur fra byen; Pisa med det skjeve tårnet og de andre kjente severdighetene på Piazza dei Miracoli ligger kun en 35-minutters kjøretur fra byen. Og den regionale hovedstaden Firenze med alle sine store, kunstneriske og arkitektoniske skatter fra renessansen, ligger kun omtrent en og en halv times kjøretur fra byen.

Se alle reiser til Firenze her.

Det anbefales også å ta en dagstur til havnebyen og regionhovedstaden Genova i naboregionen Liguria, som ligger ca en og en halv times kjøretur fra Marina di Pietrasanta, og som tilbyr en av Europas største havner og en et vell av historiske og arkitektoniske severdigheter. Ikke minst den berømte serien med palasser kalt Pallazi dei Rolli, erklært som verdensarvsted av Unesco.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Marina di Pietrasanta